Sport

Delegare surpriză pentru Radu Petrescu. UEFA i-a încredințat un super meci din Europa League, deși a comis gafa etapei în SuperLiga

Radu Petrescu a primit o delegare surprinzătoare din partea UEFA. „Centralul” român va arbitra unul dintre meciurile tari din Europa League, deși vine după o gafă.
14.02.2023 | 15:06
Delegare surpriza pentru Radu Petrescu UEFA ia incredintat un super meci din Europa League desi a comis gafa etapei in SuperLiga
Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la un supermeci din play-off-ul Europa League. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Deși a fost criticat vehement după ce a omis să-i acorde cartonașul roșu lui Malcom Edjouma în urma intrării cu talpa pe fața și umărul lui Igor Armaș în FC Voluntari – FCSB 1-2, Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la meciul Sevilla – PSV Eindhoven.

Radu Petrescu, delegat de UEFA la Sevilla – PSV Eindhoven

Înaintea meciului din manșa tur a play-off-ului din Europa League, Radu Petrescu a fost la centru la partida câștigată de FCSB, scor 2-1 cu FC Voluntari. Arbitrul a fost aspru criticat pentru că l-a „iertat” pe Malcom Edjouma de un cartonaș roșu.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul francez al roș-albaștrilor a avut o intrare cu talpa sus care a lăsat urme pe fizicul lui Igor Armaș. Totuși, Radu Petrescu a primit o delegare surpriză la primul meci al „dublei” dintre Sevilla – PSV Eindhoven. „Centralul” român va fi ajutat de la linii de Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, în timp ce arbitru de rezervă va fi Marcel Bîrsan.

Partida va avea loc joi, 16 februarie, ora 22:00 și se va disputa pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla. Arbitrul român a condus în toamna anului trecut meciul de Champions League dintre Viktoria Plzen și Barcelona. La acea vreme, Radu Petrescu venea după gafele făcute în derby-ul ”U” Cluj – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan va fi în camera VAR la Sevilla – PSV Eindhoven

În camera VAR la meciul Sevillei din Europa League vor fi Ovidiu Hațegan și Christian Dingert, în timp ce observator va fi Laurent Duhamel, iar delegat de joc este David Pugh. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe 23 februarie, în Olanda.

Capul de afiș al play-off-ului din Europa League este reprezentat de meciul Barcelona – Manchester United. „Catalanii” vin după eliminarea prematură din grupele UEFA Champions League, în timp ce „diavolii roșii” s-au clasat pe locul 2 în grupa E din Europa League.

ADVERTISEMENT

În aceeași fază a competiției evoluează alte nume grele, precum Ajax, Juventus sau Sporting care au „retrogradat” din grupele UEFA Champions League. În play-off se înfruntă locurile trei din grupele Champions League cu ocupantele locurilor secunde ale grupelor din Europa League.

Programul complet al play-off-ului Europa League

Câștigătoarea „dublei” manșe va juca în optimile de finală cu ocupantele primelor poziții din grupele Europa League. Tragerea la sorți a optimilor va avea loc pe 24 februarie, în timp ce tablou sferturilor de finală va fi complet pe 17 martie.

ADVERTISEMENT

Semifinalele vor avea loc pe 11-18 mai, în timp ce marea finală de pe Pușkaș Arena, din Budapesta, se va juca pe 31 mai. Iată cum arată programul complet al play-off-ului Europa League.

  • Barcelona – Manchester United
  • Juventus – Nantes
  • Sporting Lisabona – Midtjylland
  • Șahtior Donețk – Rennes
  • Ajax – Union Berlin
  • Bayer Leverkusen – AS Monaco
  • Sevilla – PSV
  • Salzburg – AS Roma
ADVERTISEMENT