Sport

Prima lovitură în era Xavi! Barcelona l-a convins pe un superstar să semneze contractul

Ieșită din lupta la titlu și în pericol să rateze și cupele europene, Barcelona pregătește de acum sezonul viitor. Pe lângă viitoarele transferuri, catalanii încearcă să își păstreze și starurile pe care le au în curte.
22.12.2021 | 11:36
Prima lovitura in era Xavi Barcelona la convins pe un superstar sa semneze contractul
ADVERTISEMENT

Ousmane Dembele este unul dintre fotbaliștii care ar putea pleca gratis de la Barcelona la finalul sezonului 2021-2022. În ianuarie, francezul intră în ultimele șase luni de contract cu gruparea de Camp Nou.

Cu doar câteva zile înainte de finalul anului, se pare că internaționalul francez s-a decis asupra viitorului său, după ce a purtat mai multe negocieri de-a lungul ultimelor luni cu șefii blaugrana.

ADVERTISEMENT

Din 2017 pe Camp Nou, atunci când Barca a plătit 135 de milioane de euro pentru transferul său de la Dortmund, Dembele a fost mai mult accidentat și puțină lumea îl mai vedea jucând pentru catalani.

Ousmane Dembele va semna prelungirea contractului cu Barcelona

Cu toate acestea, Barcelona a făcut tot posibilul pentru ca francezul să nu plece gratis. În ultimele săptămâni au avut loc discuții și mai intense, clubul încercând să îi facă fotbalistului o ofertă cât mai bună, în ciuda problemelor financiare.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la Footmercato, citați de Sport, Ousmane Dembele s-a hotărât să rămână la Barcelona. Francezul i-a spus agentului său că vrea să semneze actele și să joace pentru catalani cel puțin până la finalul sezonului 2023-2024.

Deși a avut de depășit numeroase accidentări, Dembele este acum apt de joc și se pare că este unul dintre fotbaliștii în jurul cărora antrenorul Xavi Hernandez vrea să construiască noua echipă a Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Francezul e preferatul lui Xavi, deși au fost în conflict

Interesant este faptul că Xavi are în continuare încredere în Dembele și că îl vede om de bază la Barcelona, având în vedere că cei doi au avut un conflict încă de la sosirea catalanului pe banca tehnică.

După ce a fost numit antrenor pe Camp Nou, Xavi a introdus un set de reguli, iar cine nu ne respectă poate fi sancționat chiar și cu câteva mii de euro.

ADVERTISEMENT

Primul care a încălcat acest regulament a fost chiar preferatul antrenorului, Ousmane Dembele. Starul în vârstă de 24 de ani a întârziat la un antrenament din luna noiembrie.

La Barcelona, fotbaliștii trebuie să fie prezenți la baza de pregătire la ora 08:30 dimineața, chiar dacă antrenamentul începe la ora 10:00. Dembele a ajuns atunci cu trei minute mai târziu, la ora 08:33, și a devenit primul jucător amendat în era Xavi.

  • 50 de milioane de euro este cota de piață a lui Dembele, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT