Sport

Demnitate vs jigniri în duelul antrenorilor din Gaz Metan – Academica: „Am plâns în vestiar, le-am mulțumit jucătorilor” / „Sunt niște figuranți”

Gaz Metan a învins-o pe Academica Clinceni, 4-3, în ultimul meci disputat acasă înaintea desființării. La finalul meciului, antrenorii celor două echipe au avut declarații neașteptate.
06.05.2022 | 21:15
Demnitate vs jigniri in duelul antrenorilor din Gaz Metan  Academica Am plans in vestiar leam multumit jucatorilor  Sunt niste figuranti
Gaz Metan a învins-o pe Academica Clinceni, 4-3, în ultimul meci disputat acasă înaintea desființării. La finalul meciului, antrenorii celor două echipe au avut declarații neașteptate
ADVERTISEMENT

Gaz Metan a reușit să se impună, scor 4-3, în fața celor de la Academica Clinceni, în etapa a 8-a din play-out-ul Ligii 1.

Demnitate vs jigniri în duelul antrenorilor din Gaz Metan – Academica

Flavius Boroncoi, antrenorul celor de la Gaz Metan, a izbucnit în lacrimi la flash-interviu. Acesta și-a felicitat jucătorii pentru faptul că au izbutit o victorie, deși clubul urmează să se desființeze.

ADVERTISEMENT

„Ce pot să mai zic, sunt răvășit, supărat, trist. Am plâns în vestiar, le-am mulțumit copiilor. Sunt unii copii pe care i-am luat de mici de mână și i-am adus la fotbal.

Mă bucur pentru ei, sper să rămână în Liga 1. E o frustrare foarte mare. Gazul nu va mai exista. Acesta a fost ultimul joc acasă.

ADVERTISEMENT

Mă doare sufletul și nu îmi vine să cred. Asta e viața, e o luptă continuă, trebuie să mergem mai departe și să ne vedem fiecare de drum.

Pentru ei am stat, sunt cu ei în continuare. Le-am transmis că dacă au caracter, disciplină, responsabilitate și curaj, vor putea face pasul la un nivel înalt.

ADVERTISEMENT

Asta ține de ei. Eu i-am ajutat cu ce am putut. I-am mai tras de urechi, i-am mai pupat, mă bucur mult pentru ei. Și dacă nu continuau toți, poate unii rămâneau în Liga 1. Era benefic pentru ei, era benefic pentru Mediaș. E munca multor antrenori. Din nefericire, Gazul nu mai este. Acum este târziu”, a declarat Flavius Boroncoi, la finalul partidei cu Academica Clinceni.

John Ene după Gaz Metan – Academica: „Sunt niște figuranți!”

De cealaltă parte, John Ene, antrenorul Academicii Clinceni, a avut un discurs „acid”, în care i-a numit „figuranți” pe cei de la Gaz Metan.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur și pentru Flavius Boroncoi, că știe să întrețină o asemena echipă. Nu folosesc un cuvânt frumos pentru noi, figuranți! În afară de un jucător, Tsvetkov, care, de când a venit aici, a jucat.

Ceilalți – e un cuvânt frumos, totuși, pentru ei – figuranți!

S-au marcat foarte multe goluri, au fost multe faze de atac, un ritm destul de bun, chiar câteodată și peste nivelul Ligii 1. Uneori tind să laud această echipă a Mediașului, care a dat dovadă de atitudine și exprimare bună în teren, față de noi, care trebuia să avem altă atitudine.

Părerea mea, ca să nu mai ajungem în astfel de situații, vizavi de acești copii și de Liga 1, e să găsim soluții ca acești fotbaliști să fie oarecum plătiți, poate nu în fiecare lună, dar nu ceea ce se întâmplă la noi și la Mediaș. E incredibil ce se întâmplă, sper să nu mai treacă nimeni prin ce trecem noi, sper să nu se mai ajungă la așa ceva.

Vreau să felicit această echipă, ei au fost admirabili, la fel și antrenorul lor”, a spus John Ene.

ADVERTISEMENT