Sport

Denis Alibec a ratat cea mai mare ocazie a României în amicalul cu Columbia! Moment uluitor pe Metropolitano!

Atacantul naționalei României, Denis Alibec, a fost protagonistul unui moment hilar în minutul opt al jocului, când putea aduce egalarea pentru tricolori.
26.03.2024 | 22:37
Denis Alibec a ratat cea mai mare ocazie a Romaniei in amicalul cu Columbia Moment uluitor pe Metropolitano
Denis Alibec a ratat o ocazie imensă în minutul opt al partidei. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Atacantul naționalei României, Denis Alibec, a ales să își rotunjească conturile pe final de carieră și s-a transferat anul trecut în liga din Qatar. Jucătorul în vârstă de 33 de ani a plecat liber de contract de la Farul și a ajuns la nou promovata Muaither.

Denis Alibec a ratat cea mai mare ocazie a României în amicalul cu Columbia!

Denis Alibec a strâns 16 meciuri la qatarezi și a reușit patru goluri plus două pase decisive. Specialiștii din fotbalul românesc spun că forma românului a scăzut, din punct de vedere fizic, dar și sportiv, din cauza nivelului slab al întrecerii asiatice.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a observat încă din primele minute ale meciului amical Columbia – România. Fostul jucător al celor de la FCSB, Denis Alibec, s-a aflat la finalul unui atac periculos al elevilor lui Iordănescu. Însă, atacantul a eșuat lamentabil finalizarea.

În minutul opt al partidei amicale de la Madrid, cu Columbia, România ataca poarta sud-americanilor cu Nicolae Stanciu. Fostul jucător al celor de la Anderlecht a greșit pasa către Alibec, dar printr-o deviere mingea a ajuns la Moruțam.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec, moment viral la Madrid

Jucătorul care se află sub contract cu Ankaragucu nu a pierdut vremea, a recuperat balonul și l-a trimis excelent în profunzime pentru Nicolae Stanciu. Căpitanul echipei naționale nu a făcut preluare și cu capul sus a trimis din prima.

Mingea a plecat din piciorul lui Stanciu, fix pe linia careului de șase metri. Denis Alibec aștepta balonul și s-a pregătit pentru o execuție cu latul piciorului stâng. Însă un fundaș sud-american l-a blocat.

ADVERTISEMENT

De aici a început faza demnă de un clip viral pe rețelele de socializare. După ce fundașul advers a blocat, mingea s-a oprit pe linia careului mic. Însă, Alibec părea că nu știe unde se află, cine este, împotriva cui joacă și cel mai important, unde se află mingea.

Balonul se mișca cuminte la doar câțiva centimetri de el, dar Denis Alibec a ales să caute mingea oriunde altundeva, dar nu și unde aceasta îl aștepta. Portarul era bătut, era necesar doar ca Alibec să găsească obiectul muncii.

ADVERTISEMENT

În acel moment, naționala Columbiei conducea deja pe tabela de marcaj a arenei din Madrid. Jhon Cordoba a finalizat un atac al sud americanilor în minutul cinci, după o pasă decisivă a lui Mojica. Până la pauză însă scorul s-a făcut 2-0, după reușita lui Arias.

ADVERTISEMENT
Tags: