Sport

Denis Alibec, plin de încredere înaintea amicalelor naționalei: ”Putem să ne batem cu orice adversar”

Naționala României are două amicale în această lună, iar Denis Alibec a venit la lot cu dorința de a arăta că ”tricolorii” pot face față oricărui adversar.
16.03.2024 | 17:26
Denis Alibec plin de incredere inaintea amicalelor nationalei Putem sa ne batem cu orice adversar
România - Irlanda de Nord. Jucătorii României se pregătesc pentru Euro 2024 într-un amical disputat pe Arena Națională vineri, 22 martie, de la 21:45. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” vor susține primele meciuri amicale din acest an, cu Irlanda de Nord, vineri, 22 martie, pe Arena Națională, și împotriva Columbiei, marți, 26 martie, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid.

Ce așteptări are Denis Alibec de la amicalele naționalei

Atacantul formației qatareze Muaihter, Denis Alibec, a venit în România pentru a fi prezent la reunirea lotului în vederea celor două amicale ale naționalei și a anunțat că abia așteaptă să-și reîntâlnească coechipierii.

ADVERTISEMENT

”Îmi era dor de România și de națională să zic așa, abia aștept să mă văd cu colegii și să jucăm din nou împreună. Sunt foarte importante aceste două meciuri, trebuie să ne pregătim bine, să ne impunem jocul.

Trebuie să demonstrăm că putem să ne batem cu orice adversar la Euro. Cu siguranță noi mergem să câștigăm ambele meciuri, acum depinde și de adversar ce probleme ne vor pune, dar noi cu siguranță vom da totul”, a declarat Alibec, la sosirea  în țară.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec se află printre cei 28 de stranieri care au primit o convocare preliminară pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, însă mai mult ca sigur el se va afla și pe lista finală a selecționerului Edi Iordănescu.

Naționala României, încă 2 meciuri amicale înainte de Euro 2024

Naționala României va mai disputa încă două partide test înainte de Campionatul European din Germania. Astfel, ”tricolorii” revin pe stadionul Ghencea unde vor întâlni Bulgaria marți, 4 iunie, și sâmbătă, 8 iunie, când România va juca împotriva Luxemburgului.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a decis să aleagă doi adversari mai slab cotați probabil pentru a le oferi un plus din punct de vedere moral și psihic jucătorilor săi înainte de debutul la turneul final.

La Euro 2024, ”tricolorii” se află în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și învingătoarea barajului din Liga Națiunilor la care participă echipele Bosniei Herțegovina, Ucrainei, Israelului și Islandei.

ADVERTISEMENT

Programul naționalei României la turneul final din Germania este următorul:

  • 17 iunie: România – Israel / Bosnia Herțegovina / Ucraina / Islanda (la Munchen) ora 16:00
  • 22 iunie: Belgia – România (la Koln), ora 22:00
  • 26 iunie: Slovacia – România (la Frankfurt), ora 19:00
ADVERTISEMENT
Tags: