Sport

Dennis Man, lăudat de presa italiană: „Marele transfer nu a trădat așteptările”

Transferat de la FCSB în schimbul unei sume record pentru fotbalul românesc, Dennis Man a avut nevoie de doar câteva luni pentru a-i cuceri pe jurnaliștii italieni.
29.05.2021 | 11:55
Dennis Man laudat de presa italiana Marele transfer nu a tradat asteptarile
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Parma a retrogradat în Serie B, presa nu poate trece cu vederea prestațiile excelente ale lui Dennis Man în cele șase luni pe prima scenă a fotbalului italian. Două goluri și o pasă decisivă și-a trecut în cont internaționalul român în tricoul „cruciaților”.

Marele transfer din ianuarie nu a trădat aşteptările. Cea mai bună performanţă a sa este, fără îndoială, cea împotriva lui AS Roma”, au remarcat jurnaliștii din Peninsulă, recompensându-l cu o notă pe măsură: 6,5.

ADVERTISEMENT

Nici Valentin Mihăilă, transferat de la Universitatea Craiova în schimbul unei sume deloc de neglijat, 8,5 milioane de euro, nu s-a lăsat mai prejos în sezonul recent încheiat. „Lumina din întuneric, talentul de la Parma e românesc”, este titlul articolului publicat pe site-ul apropiat clubului.

Dennis Man i-a cucerit pe jurnaliștii italieni

Marele transfer din ianuarie nu a trădat aşteptările, dar nu a reuşit să conducă echipa spre o salvare miraculoasă. Dennis Man a arătat calităţi extraordinare în cele 14 apariţii din Serie A, dar contribuţia sa nu a fost decisivă pentru soarta echipei.

ADVERTISEMENT

Ultima accidentare l-a scos din lot într-un final de sezon foarte amar pentru Parma. Cea mai bună performanţă a sa este, fără îndoială, cea împotriva lui AS Roma.

Cu o viteză înfricoşătoare, a semănat panică în rândul oaspeţilor, după care i-a oferit lui Mihăilă o pasă de gol. Reuşita împotriva lui Benevento a fost, de asemenea, foarte frumoasă, dar nu suficient de utilă în privința rezultatului.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului au spus în ultima vreme că Parma va renaşte alături de el și Mihăilă, jucători care vor contribui la construirea un viitor de succes”, au scris cei de la Parma Live.

Enzo Maresca, noul antrenor al Parmei. Vine de la Manchester City să se lupte pentru promovare

În altă ordine de idei, după demiterea lui Roberto D’Aversa, care i-a retrogradat în Serie B, „cruciații” vor forța revenirea pe prima scenă a fotbalului italian cu un nou antrenor. Alesul conducerii este italianul Enzo Maresca, aflat la prima experiență ca „principal” la nivel de seniori, după ce a făcut parte din staff-ul unor echipe precum Ascoli, Sevilla sau West Ham.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a condus formația U23 a lui Manchester City și chiar a reușit să cucerească titlul de campion, cu 14 puncte în fața rivalei Chelsea, 79 de goluri marcate și doar 30 primite. „Va fi un antrenor senzațional, sunt încântat de jocul acestei echipe!”, spunea Pep Guardiola despre tehnicianul de 41 de ani.

Deși a fost dorit în prima ligă italiană, la Sampdoria, tânărul tehnician a dat curs ofertei venite din partea „cruciaților”. Ca fotbalist, acesta a evoluat, de-a lungul carierei, pentru echipe precum Juventus, Fiorentina sau Sevilla.

Suntem încântați să vă anunțăm că Enzo Maresca este noul antrenor al echipei noastre. Președintele Kyle Krause și toți cei de la Parma Calcio doresc să-i ureze succes în această nouă experiență”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Parmei.

ADVERTISEMENT