News

Denunțătorul Sorinei Pintea a încheiat un acord cu DNA. Ce condamnare a primit

12.05.2020 | 12:32
Denuntatorul Sorinei Pintea a incheiat un acord cu DNA Ce condamnare a primit
Omul de afaceri Mihai Coste, denunțătorul din dosarul de corupție al fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Mihai Coste, denunțătorul din dosarul de corupție al fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA.

Denunțătorul Sorinei Pintea a încheiat un acord cu DNA

Conform portal.just.ro, în urma acordului încheiat cu DNA, denunțătorul Sorinei Pintea a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită.

ADVERTISEMENT

Pe 7 mai, Tribunalul București a admis acordul de recunoaștere a vinovăției afaceristului Mihai Coste. Decizia poate fi contestată în termen de zece zile la Curtea de Apel București.

Potrivit minutei, instanța i-a interzis lui Mihai Coste pe o perioadă de 3 ani dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita o funcție publică.

ADVERTISEMENT

Mihai Coste i-a dat Sorinei Pintea 120.000 de lei

Afaceristul mai trebuie să presteze 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunități, fie în cadrul Primăriei comunei Ariniș (Maramureț), fie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Potrivit DNA, Mihai Coste este intermediarul din acest caz dintre Octavian Niculescu, patronul firmei Tehnoplus Medical, și Sorina Pintea. El ar fi fost cel care i-ar fi dat fostului ministru al Sănătății banii, 120.000 de lei în 100 de bancnote de 200 de lei, camuflați într-o pungă de carton.

ADVERTISEMENT

Banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziție publică care avea ca obiectiv proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare a blocului operator, sala de cirurgie cardiovasculară și toracică și a unor spații adiacente din Spitalul Județean Baia Mare.

În 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale), infracțiuni comise în perioada când era manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Sorina Pintea a fost arestată preventiv în 29 februarie de Tribunalul București, însă a fost eliberată din arest în 6 martie. Atunci, Curtea de Apel București a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Între timp fostul ministru al Sănătății a scăpat și de controlul judiciar.

ADVERTISEMENT
Tags: