News

Deputatul Mihai Lasca, exclus din AUR. Este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional

10.02.2021 | 22:18
Deputatul Mihai Lasca exclus din AUR Este urmarit penal pentru organizare de grup infractional
ADVERTISEMENT

Deputatul Mihai Lasca a fost exclus din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Politicianul este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și condamnat penal pentru vătămare corporală.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Biroului Național de Conducere al Partidului. AUR a transmis un comunicat în care precizează că deputatul Mihai Lasca a fost exclus din partid, iar senatoarei Diana Șoșoacă i s-a retras sprijinul politic.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Mihai Lască s-a motivat decizia prin problemele cu legea pe care acesta le are, care nu au fost raportate la momentul adeziunii la partid. Dianei Șoșoacă i s-a retras prijinul politic din cauza comportamentului pe care femeia l-a afișat atât în Parlament, cât și în afara acestuia.

Deputatul Mihai Lasca, exclus din AUR. Este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional

„Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții AUR, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

„Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, au adăugat aceștia.

La începutul lunii decembrie, Mihai Lasca declara că nu este vizat de nicio anchetă în momentul de față și că legea din țara noastră urmează să se pronunțe cu privire la acuzațiile care i se aduc. Până atunci, spune el, ar trebui să beneficieze de prezumția de nevinovăție. Nu de aceeași părere au fost și membrii partidului din care făcea parte.

ADVERTISEMENT

„În legătură cu recentele articole din presă, privind persoana mea consider să transmit următoarele clarificări: nu sunt vizat de nici o anchetă în curs și nu sunt trimis în judecată pentru nici o activitate în legătură cu fraude informatice, carduri bancare sau alte activități similare”, a scris deputatul pe Facebook.

„Acuzația formulată împotriva mea se referă la o pretinsă faptă de facilitare a trecerii frontierei de stat de către alte persoane, chestiune în legatură cu care instanțele de judecată competente urmează să se pronunțe. Până la acel moment, consider că fiecare persoană ar trebui să beneficieze în mod rezonabil de prezumția de nevinovăție”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

„Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, se mai arată în comunicatul AUR.

ADVERTISEMENT