News

Diana Șoșoacă a fost dată afară din grupul senatorial AUR. De ce a fost, de fapt, exclusă

10.02.2021 | 18:42
Diana Sosoaca a fost data afara din grupul senatorial AUR De ce a fost de fapt exclusa
Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. De ce a fost, de fapt, dată afară din partid Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a fost exclusă din grupul senatorial AUR. Aceasta a fost dată afară pe motiv că nu ar avea un comportament compatibil cu statutul de demnitar public și în urma unui lung sir de întâmplări.

Membrii partidului au codamnat-o pe senatoare pentru ieșirile pe care le avea în mod public. Aceștia au explicat că femeia nu putea fi controlată și nu ținea cont de vreun reproș sau sugestie.

ADVERTISEMENT

Dan Tănasă a confirmat informația în direct la Antena 3. Decizia a fost luată la nivelul conducerii partidului și comunicată senatoarei.

Diana Șoșoacă a fost dată afară din AUR. De ce a fost, de fapt, exclusă

Este o propunere făcută de Claudiu Târziu și Sorin Lavric. La baza acesteia ar fi pozițiile adoptate de Diana Șoșoacă, senator, în interiorul partidului AUR, dar și în exteriorul acestuia.

ADVERTISEMENT

Vasile Marcu spune că decizia a fost luată acum, dar s-au făcut încercări de a o tempera pe senatoare de multă vreme. „Ieșirile pe care le-a avut în ultima perioadă, dar si mitingurile pe care le-a făcut, fără să aibă întru-totul susținerea parditudului, inclusiv cel de la Ministerul Sănătății”, au fost picătura care a umplut paharul.

Omul precizează că a fost un miting organizat de partid, în frunte cu liderii acestuia, dar Șoșoacă a făcut alt protest separat, venind mai târziu și a încercând să forțeze intratea. În plus, femeia nu a ținut cont de reproșurile din partea conducerii partidului.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să zic că este o veste foarte bună, dar, din păcate, Diana Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile în momentul în care ești demnitar al statului român. Este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului, domnul Târziu, domnul Lavric”, a declarat Dan Tănasă.

El a mai adăugat că senatoarei i s-au comunicat anumite reguli de joc în cadrul Senatului, dar că nu le-a luat în seamă. „Doamna Șosoacă înteleg că vrea să joace singură, pe terenul dânsei, și atunci poate că este și mai bine așa”.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere, din punctul de vedere al deputatului Dan Tănasă, un senator al României nu are ce să caute la o paranghelie cu lăutari și să transmită live pe Facebook. Este incompatibil, acest gest este incompatibil cu statutul de senator AUR”, a adăugat acesta.

Dan Tănasă a mai explicat că decizia a fost luată la capătul unui sir lung de întâmplări prin care Șoșoacă a demonstrat că nu este dispusă să respecte unele regului, pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român. El a mai precizat că parlamentarii AUR doresc să facă altfel de politică.

Ce a făcut Diana Șoșoacă înainte de excluderea din AUR

Cu câteva ore înainte de a fi dată afară din AUR, Diana Șoșoacă a provocat un nou scandal, de această dată în Parlamentul României.  De la microfonul Senatului, aceasta a continuat cu teoriile anti-vaccin și a prezentat o serie de ”cercetări” care, spune ea, demonstrează pericolul care stă în spatele imunizării.

După ce Șoșoacă a fost dată afară din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, a venit o informație surprinzătoare din partea lui Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc.

Acesta a spus că senatoarea ar fi fost tot timpul membră a PNR, partid care are un protocol semnat cu AUR, în baza căruia Şoşoacă ar fi candidat pe listele AUR.

ADVERTISEMENT