Sport

Derby rudimentar! Cronica meciului Rapid – FCSB 1-0: giuleștenii câștigă împotriva unei echipe fără joc, idei și antrenor

Rapid a învins FCSB cu 1-0 într-o atmosferă electrizantă pe Arena Națională. 35.000 de fani au fost la derby-ul care îi duce pe giuleșteni pe locul doi.
15.08.2021 | 23:49
Derby rudimentar Cronica meciului Rapid  FCSB 10 giulestenii castiga impotriva unei echipe fara joc idei si antrenor
ADVERTISEMENT

Rapid și FCSB au oferit un spectacol magnific în tribune. Pe teren, cele două echipe au arătat puține lucruri. Rapid s-a impus cu un autogol și cu un joc pe alocuri rudimentar în fața unei echipe lipsită de idei, ocazii și antrenor, în contrast cu atmosfera electrizantă din tribune.

Galeriile au intrat în Arenă cu o oră și jumătate înainte de meci!

Derby-ul dintre Rapid și FCSB, disputat pentru prima dată după 6 ani, promitea un spectacol grandios, în primul rând în tribune. Ambele galerii au anunțat o prezență masivă și s-au ținut de cuvânt. Aproximativ 8.000 de fani au fost prezenți în peluza Rapidului și 6.000 în cea a FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Cele două galerii au intrat timpuriu în tribune, cu aproximativ o oră și jumătate înainte de meci. Însă, pentru prima dată de la Euro 2020, toate tribunele au fost populate. La VIP a fost aglomerație de nume importante, în timp ce fanii Rapidului au populat și inelul trei al Arenei, lucru rar întâlnit în cei 10 ani de când s-a dat în folosință stadionul.

Spectacol în tribune înainte de startul meciului!

În total, pe Arenă au fost aproximativ 35.000 de suporteri, iar asta a dus și la câteva momente de confuzie. Unii suporteri de la tribune își găseau destul de greu locurile, fiind des întâlnite situațiile în care fanii au fost ridicați pentru că s-au așezat pe scaunele greșite.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, toată lumea a găsit un loc în care să stea pe Arena Națională, iar spectacolul din tribune dinaintea meciului a fost grandios. După mult timp, am avut un adevărat duel între două galerii rivale, care au venit cu miile la meci.

Fanii FCSB, coregrafie cu tentă rasistă / Rapidiștii, ironici la adresa rivalilor

Fanii FCSB-ului au afișat o coregrafie cu tentă rasistă: “White Sensation”, în timp ce rivalii de la Rapid i-au înțepat pe cei de la FCSB pe tema palmaresului și al culorilor, afișând un banner uriaș pe tema istoriei roș-albaștrilor, ștearsă din memorie: “Eror 404, not found”.

ADVERTISEMENT

Încă dinainte de a începe meciul, Arena Națională vibra. O atmosferă electrizantă creată de cei 35.000 de fani, care ne-a arătat că fotbalul românesc încă stârnește emoții și este capabil să adune 35-40.000 de oameni laolaltă.

Ritm scăzut în debutul meciului! Joc fragmentat în prima parte

Confruntarea a început într-un ritm scăzut, cu ambele echipe preocupate să nu primească gol. Niciuna dintre echipe nu s-a aruncat în atac, însă FCSB a avut mai mult inițiativa în startul meciului, fără a pune în pericol poarta lui Moldovan.

ADVERTISEMENT

Rapidul nu a primit gol în primele patru etape și în ciuda atacului vitezist al roș-albaștrilor, care îi aveau pe Cordea, Tănase și Coman în avanposturi, nu au fost puși în dificultate. Ce-i drept, nici FCSB nu a jucat într-o viteză prea mare.

Ocaziile au lipsit cu desăvârșire în primele 28 de minute, interval în care meciul a fost deseori întrerupt de centralul Marian Barbu, care a scos cartonașul galben de două ori din buzunar, pentru o simulare a lui Cordea și un fault dur al lui Hlistei.

Tabela s-a deblocat în finalul primei reprize! Fază de cascadorii râsului în careul FCSB

Cristi Săpunaru a avut prima șansă importantă de gol în minutul 28, însă șutul său din poziție bună a trecut peste poarta lui Vlad. Două minute mai târziu a venit rândul unui alt fundaș central, Vinicius, să aibă o lovitură de cap periculoasă la poarta lui Moldovan.

Tabela s-a deblocat în finalul reprizei. O acțiune închegată a rapidiștilor, una dintre puținele ale primei reprize, l-a lăsat în poziție bună de centrare pe Claudiu Belu-Iordache, fostul fotbalist al roș-albaștrilor.

Alexandru Crețu a ezitat să intervină și mingea centrată de rapidist l-a lovit pe Vinicius și a intrat în poartă. Tribunele Arenei Naționale au explodat, liniște fiind doar în peluza dinspre Basarabia, unde erau plasați cei 6.000 de fani steliști.

Un gol de cascadorii râsului, care punea Rapid într-o poziție excelentă după primele 45 de minute. Echipa lui Mihai Iosif conducea în derby și rămânea fără gol primit în sezonul actual, remarcabil pentru o nou-promovată.

La pauză, FCSB a schimbat din nou liniile!

În a doua repriză, Gig… Todoran a schimbat din nou liniile, ca la hochei. FCSB a făcut deja tradiționalele trei schimbări, Darius Olaru, Octavian Popescu și Alexandru Crețu fiind înlocuiți de Olimpiu Moruțan, Ivan Mamut și Iulian Cristea.

Iulian Cristea a intrat în centrul defensivei în locul lui Alex Crețu, care a greșit la gol, Moruțan a intrat în dreapta la mijlocul terenului, în timp ce Mamut i-a luat locul în atac lui Florin Tănase, care a fost retras în centrul liniei mediene.

Roș-albaștrii au alergat după egalare și au fost aproape la 10 minute după pauză, după o incursiune foarte bună a lui Florinel Coman, care a trimis în fața porții, însă fundașii giuleșteni au fost mai rapizi decât Mamut și au respins în corner.

Echipa lui Todoran, fără nicio idee de joc!

La FCSB s-a observat cu ochiul liber lipsa unei idei de joc. Ocaziile care au apărut au fost datorate unor sclipiri individuale, însă la nivel colectiv, roș-albaștrii au arătat ca o echipă care se adună să joace pentru prima dată fotbal.

După unul sau două driblinguri, acțiunile „oaspeților” se stingeau pentru că nu apărea nimeni în combinație. FCSB nu reușea să paseze în ofensivă, iar experimentații stoperi rapidiști au respins ușor atacurile adverse.

Șuturi de la distanță, în disperare de cauză!

Șuturile de la distanță trimise de Coman și Tănase au fost „culese” fără emoții de Horațiu Moldovan. Rapid nu a pus probleme în atac în partea secundă și s-a mulțumit să apere avantajul obținut în prima repriză.

Însă, probabil, nici lor nu le venea să creadă cât de ușor e să se apere în fața unei echipe care a pornit ca mare favorită, dar nu a arătat nimic. Cu 11 minute înainte de final, a intrat și Dumiter în locul lui Coman, însă la fel ca și Mamut, atacantul adus de la Sepsi nu și-a găsit locul și a fost pieton pe teren.

Prestație slabă a lui Marian Barbu! Și mai slabi au fost însă roș-albaștrii

Spiritele s-au încins pe gazon în minutul 82 când între cele două echipe a izbucnit un conflict la marginea terenului. „Bătaia” s-a încheiat cu eliminările lui Antonio Sefer, direct „roșu” și Sorin Șerban, al doillea „galben”, a cărui excludere le-a ușurat și mai mult misiunea giuleștenilor.

O prestație destul de slabă și a brigăzii de arbitri, cu centralul Marian Barbu foarte nesigur și cu câteva decizii dubioase. Însă și mai șters a fost jocul FCSB. Favorita la titlu nu a arătat nimic și a fost incapabilă să pună în pericol poarta lui Moldovan timp de 90 de minute.

Rapidul și-a răsplătit suporterii de nota 10 cu o victorie în fața rivalilor!

A fost derby doar în tribune pentru că pe gazon, Rapid a controlat fără probleme lucrurile. Chiar dacă nu au avut ocazii, s-au impus grație unui autogol și au fragmentat jocul până la ridicol, giuleștenii au fost mereu în control și au respins fără probleme atacurile bezmetice ale roș-albaștrilor.

Rapid și-a răsplătit suporterii de nota 10 cu o victorie în fața rivalilor și debutul de vis în Liga 1 continuă în Giulești. Mihai Iosif a dus Rapidul din play-off-ul Ligii a II-a până pe locul doi în Liga 1, la două puncte de CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,15 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT