Sport

Derby-ul sezonului pentru FC U Craiova: „Mai important decât cu Dinamo și FCSB”

Mircea Bornescu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul Băniei dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova. Fostul portar spune că este meciul sezonului pentru olteni.
04.11.2023 | 07:54
Derbyul sezonului pentru FC U Craiova Mai important decat cu Dinamo si FCSB
Derby-ul sezonului pentru FC U Craiova: „Mai important decât cu Dinamo și FCSB”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul Olteniei este așteptat cu sufletul la gură de suporterii din Bănie, iar rivalitatea dintre cele două formații a crescut odată cu timpul. Mircea Bornescu a jucat la FC U Craiova 1948 și anunță că partida cu Universitatea Craiova este cea mai importantă pentru trupa lui Giovanni Costantino.

Universitatea Craiova – FC U Craiova, derby-ul sezonului pentru formația lui Adrian Mititelu?! Mircea Bornescu: „Mai important decât meciul cu Dinamo, FCSB”

Derby-ul care împarte Bănia în două este programat sămbătă, de la ora 21:15, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Confruntarea dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova este așteptată și ca un restart în SuperLiga pentru oricare dintre cele două formații.

ADVERTISEMENT

Atât Universitatea Craiova, cât și FC U Craiova 1948 nu au rezultatele așteptate de către suporterii, iar un succes în derby poate însemna o gură de oxigen. Mircea Bornescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că partida cu trupa lui Corneliu Papură este mai importantă ca niciodată pentru formația lui Adrian Mititelu.

„Cred că va fi un meci interesant pentru că chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor la cele două cluburi, un derby rămâne derby. Cred că a devenit unul dintre cele mai importante meciuri pentru FC U Craiova, cred că este mai important decât meciul cu Dinamo, FCSB pentru că sunt orgolii foarte mari la mijloc.

ADVERTISEMENT

Cred că ambele echipe au jucători de valoare, au un joc foarte bun, dar m-aș bucura să iasă din criza asta. Am văzut programul și urmează câteva meciuri grele pentru ei și dacă nu se vor redresa vor avea probleme mari. Acest meci ar putea să fie un restart, dar în același timp și pentru CS U Craiova ar putea să fie o gură de oxigen”, a spus Mircea Bornescu.

Rivalii de la Universitatea Craiova l-au impresionat pe Mircea Bornescu: „Au jucători foarte buni”

Mircea Bornescu s-a uitat la derby-ul Rapid – Universitatea Craiova, scor 2-0, însă înfrângerea „alb-albaștrilor” nu i-a schimbat impresia fostului portar. Acesta s-a arătat impresionat de jocul formației din Bănie înaintea confruntării cu echipa lui de suflet.

ADVERTISEMENT

„Să câștige în continuare puncte și să joace la un nivel ridicat, i-am văzut la meciul cu Rapid și am rămas impresionat. Un joc foarte bun, o echipă foarte bună și cu jucători foarte buni în toate compartimentele”, a spus fostul portar trecut pe la FC U Craiova.

Derby-ul Craiovei îi aduce pe stadion pe ultrașii celor două rivale, iar Mircea Bornescu este de părere că doar rezultatele îi pot convinge să rămână alături de echipa. Fostul jucător din Bănie este de părere că lipsa lui Juan Bauza s-a văzut pe teren și va conta și în confruntarea cu rivalii din oraș.

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce probleme are Bauza, dar stă mai mult accidentat în ultima perioadă. Acest lucru se vede și în teren și în punctele acumulate de FC U Craiova. Este decizia suporterilor cât de mult își doresc să fie alături de echipă în aceste momente, s-au întâmplat foarte multe lucruri pe parcursul acestor ani ca suporterii să își piardă încrederea în echipă.

Nu sunt în măsură să hotărăsc dacă suporterii să vină sau nu, dar nu îi poți aduce la stadion decât prin rezultate și atitudine. Întotdeauna m-am gândit la lucrul ăsta (n.r. că orașul este divizat), tot timpul mi-a fost greu pentru că am jucat la FC Universitatea Craiova, așa se numea”, a declarat Bornescu.

O singură echipă în Craiova: „În viitorul apropiat nu cred. Sunt doi oameni care au vederi diferite”

Mircea Bornescu este de părere că războiul oltenesc va continua și în anii viitori, deoarece o fuziune între cele două cluburi este puțin probabilă. Acesta anunță că Adrian Mititelu și Mihai Rotaru nu ar putea colabora, fiind doi finanțatori cu păreri diferite.

„Îmi pare rău pentru că am prieteni foarte mulți și la CS U Craiova și la FC U și îmi pare rău de situația creată. În viitorul apropiat nu cred că va fi o singură echipă. Sunt doi oameni care au vederi diferite în ceea ce privește fotbalul și să lucreze împreună este exclus, poate doar dacă unul dintre ei va ceda clubul celuilalt ar fi posibil.

După declarațiile date de oamenii de acolo mă gândeam că vor fi în play-off, nu că se vor bate la campionat. Nu cred că mai sunt mari șanse să prindă play-off-ul, am văzut câteva meciuri și chiar dacă au avut și ghinion nu reprezintă încă o forță să joace în play-off. 

M-am uitat și la parcursul pe care îl mai au de jucat și nu au meciuri ușoare. În momentul când intri într-o pasă din asta este foarte greu să ieși, cred că obiectivul este salvarea de la retrogradare”, a încheiat Mircea Bornescu.

ADVERTISEMENT