Sport

Ilie Dumitrescu, verdict după Rapid – Universitatea Craiova 2-0: „A excelat!”

Ilie Dumitrescu a dat verdictul după Rapid - Universitatea Craiova, scor 2-0, în etapa a 14-a din SuperLiga. Cine sunt remarcații lui „Mister”.
30.10.2023 | 09:50
Ilie Dumitrescu verdict dupa Rapid  Universitatea Craiova 20 A excelat
Ilie Dumitrescu a analizat Rapid - Universitatea Craiova 2-0. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a obținut o victorie importantă pe teren propriu contra celor de la Universitatea Craiova, scor 2-0, în etapa a 14-a din SuperLiga. Funsho Bamgboye și Borja Valle au înscris în Giulești pentru formația pregătită de Cristiano Bergodi.

Ilie Dumitrescu, verdict după Rapid – Universitatea Craiova 2-0: „A excelat!”

Grație victoriei, Rapid și-a consolidat locul pe ultima treaptă a podiumului. Giuleștenii au 26 de puncte în 14 partide, la patru peste Universitatea Craiova. Ilie Dumitrescu a făcut analiza derby-ului din Giulești și a avut doar cuvinte de laudă la adresa elevilor lui Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional a fost impresionat de axul central al Rapidului cu fundașii Săpunaru și Iacob în frunte. „Mi s-a părut un Rapid extrem de bine organizat, de disciplinat.

A excelat axul central, fundașii centrali, Săpunaru cu Iacob, cei doi închizători mi-au plăcut foarte mult, n-au urcat deloc, nici Oaidă, nici Albu, dar făceau foarte bine conexiunea între compartimente. Funsho, în special, a alergat foarte mult”, a declarat Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, laude pentru Cristiano Bergodi: „A schimbat foarte bine”

Primele schimbări ale Rapidului în derby-ul cu Universitatea Craiova au venit în minutul 66. Papeau i-a luat locul lui Petrila, care s-a accidentat, în timp ce Alexandru Stan l-a înlocuit pe Alex Ioniță. Totodată, Onea, Cîrjan și Kait au intrat în locurile lui Borza, Borja Valle și Oaidă.

Ilie Dumitrescu a lăudat schimbările făcute de antrenorul Cristiano Bergodi. „Inspirat (n.r.- Cristiano Bergodi) cu Borja Valle 9 (n.r.- atacant central). Stan a intrat bine. A schimbat foarte bine Bergodi. Foarte bine și Papeau, e un jucător care ține bine de minge”, au fost cuvintele lui Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ilie Dumitrescu este de părere că la Universitatea Craiova nu este vorba de valoare, ci de încredere. „Mister” a exemplificat prin banda stângă, unde formația finanțată de Mihai Rotaru îi are pe Nicușor Bancu și Alex Mitriță.

Ilie Dumitrescu știe ce se întâmplă cu Universitatea Craiova: „E vorba de încredere”

La Craiova, deși a schimbat super ofensiv… Intră Markovic, apoi Trică, a jucat cu doi atacanți. Intră și Roguljic. Au controlat jocul, au avut posesia, dar fără ocazii de gol importante.

ADVERTISEMENT

Ce echipă are jucători în banda stângă ca Bancu și Mitriță? Sau Screciu, jucător de națională. E vorba de încredere”, a încheiat analiza Ilie Dumitrescu. În ultima etapă a turului, Rapid joacă în deplasare cu FCSB, în timp ce Universitatea Craiova are derby local cu FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT