News

Descinderi la clanurile de cămătari din București, Ilfov și Prahova. Șantajau persoanele cărora le-au împrumutat bani

Nouă oameni au fost duși la audieri, în urma unor descinderi organizate, miercuri, la clanurile de cămătari din Capitală, Ilfov și Prahova.
20.03.2024 | 14:32
Descinderi la clanurile de camatari din Bucuresti Ilfov si Prahova Santajau persoanele carora leau imprumutat bani
Descinderi la clanurile de cămătari. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ captură video Poliția Română
ADVERTISEMENT

Au fost descinderi la clanurile de cămătari din București, Ilfov și Prahova, miercuri, 20 martie. 19 mandate de percheziție au fost puse în aplicare de procurorii DIICOT (Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism).

Descinderi la clanurile de cămătari din Capitală și două județe

Potrivit oamenilor legii, ancheta vizează constituirea unui grup infracțional organizat, dar și camătă, șantaj și complicitate la șantaj. Faptele ar fi fost comise de nouă persoane, încă de la începutul anului 2022.

ADVERTISEMENT

Ar fi vorba despre clanul de cămătari din Giulești, Miloși. Cercetările au arătat că persoanele vizate au șantajat și terorizat mai multe persoane cărora le-au împrumutat sume de bani, în perioada menționată.

Mai exact, oamenii care împrumutau bani de la cămătari, dar și alți membri din familiile victimelor, erau amenințați cu bătaia și terorizați. Mai mult, în unul dintre cazuri, cămătarii ar fi luat actele unui imobil ale uneia dintre persoanele amenințate.

ADVERTISEMENT

Nouă persoane au ajuns la audieri

Banii erau dați de un lider al cămătarilor, care mai apoi punea alte persoane să exercite presiuni asupra oamenilor pe care îi împrumuta. Victimele trăiau în teroare și erau amenințate cu acte de violență.

„Unul dintre suspecți, lider al grupului infracțional organizat, a oferit împrumuturi cu dobândă, ca îndeletnicire, mai multor persoane vătămate, iar ulterior, împreună sau cu sprijinul celorlalți membri, le-au amenințat cu acte de violență.

ADVERTISEMENT

Ori au exercitat asupra lor și a membrilor de familie presiuni psihice inducându-le o stare de puternică temere pentru a obține de la acestea, bunuri sau foloase patrimoniale necuvenite.

De asemenea, invocând o datorie a uneia dintre victime, au menținut-o prin acte de constrângere (preluarea documentelor personale și amenințări) în stare de dependență financiară în scopul obținerii unui imobil, proprietatea acesteia”, transmite DIICOT.

ADVERTISEMENT

Cei nouă suspecți au fost duși la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. Ei vor da explicații cu privire la faptele de care sunt bănuiți.

 

 

 

ADVERTISEMENT