News

Descinderi la Serviciul Permise și Înmatriculări din Arad. Patru polițiști, acuzați că luau mită de câte 400 de euro. Update

DGA desfășoară în acest moment o investigație la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad.
08.08.2023 | 15:49
Descinderi la Serviciul Permise si Inmatriculari din Arad Patru politisti acuzati ca luau mita de cate 400 de euro Update
Suspiciuni de mită pentru permise de conducere. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT
08-08-2023
12:35

Patru polițiști din Arad, acuzați că au luat mită pentru eliberarea permiselor

Suspecții Mironescu Vasilică-Bogdănel, comisar șef de poliție, Bezergheanu Daniel, comisar de poliție, Gherheș Ioan, inspector principal de poliție, și Stoica Ionuț-Tiberiu, agent șef de poliție, sunt acuzați că au comis infracțiunea de luare de mită.

Conform ordonanței emise de procurori, suspiciunile se bazează pe fapte petrecute în intervalul octombrie 2022 – martie 2023. Cei patru polițiști examinatori ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro de la mai mulți candidați la examenul de permis auto. Aceste sume ar fi fost solicitate prin intermediul instructorilor auto și ar fi fost destinate asigurării promovării probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

“Candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”,  precizează DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Momente de tensiune și panică la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule din Arad, aflat la etajul 2 al unui centru comercial local. Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Arad au pătruns în sediul instituției într-o acțiune menită să investigheze suspiciuni de corupție.

Descinderi la Serviciul Permise și Înmatriculări din Arad

Deși nu au fost încă dezvăluite informații oficiale cu privire la dosarul pe care ofițerii „Anticorupție” îl instrumentează, se pare că aceștia au în vizor angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad, o subdiviziune importantă a Instituției Prefectului Județului Arad.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor specialarad.roancheta se concentrează asupra polițiștilor examinatori și instructori auto. Aceștia sunt suspectați că ar fi acceptat mită pentru a facilita obținerea permiselor de conducere.

În ciuda faptului că nu există încă detalii concrete despre numărul sau identitatea persoanelor implicate, investigația prezentă sub coordonarea unui procuror promite să dezvăluie adevărul din spatele acestor suspiciuni.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituției vizate nu au emis nicio declarație oficială până în acest moment. Cu toate acestea, presiunea asupra Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad este evidentă, iar comunitatea locală este cu ochii pe evenimentele care se desfășoară în incinta centrului comercial.

 

Directori de la Termoficare Brașov, trimiși în judecată de DNA

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Brașov au luat o măsură fermă împotriva corupției în administrația publică locală, dispunând trimiterea în judecată a unor persoane de vârf din cadrul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov.

ADVERTISEMENT

Printre cei vizați de acuzații se află Ionuț Mircea Marin, fost și actual director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Gheorghe Corboș, director adjunct al aceleiași instituții, și Mihaela Elena Mesaroș, șef al Serviciului Administrativ din cadrul aceluiași serviciu. Toți cei trei au fost plasați sub măsura preventivă a arestului, în timp ce Mihaela Elena Mesaroș se află sub control judiciar.

Potrivit acuzațiilor, Ionuț Mircea Marin este suspectat de mai multe infracțiuni grave, inclusiv abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și chiar conducerea unui vehicul fără permis de conducere. El ar fi obținut, în mod necuvenit, beneficii pentru sine sau pentru alții, folosind informații nepublice și facilitând accesul neautorizat la acestea.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Corboș este, de asemenea, acuzat de abuz în serviciu și de folosirea ilegală a informațiilor ce nu erau destinate publicului larg sau accesibile persoanelor neautorizate.

Mihaela Elena Mesaroș, în prezent șef al Serviciului Administrativ în cadrul aceluiași serviciu de termoficare, se confruntă cu acuzația de complicitate la abuz în serviciu, pentru presupusa sa implicare în obținerea de avantaje necuvenite pentru alții.

ADVERTISEMENT
Tags: