News

Descoperire incredibilă după accidentul aviatic din Pakistan! 1 din 3 piloți au licențe false

26.06.2020 | 11:17
Descoperire incredibila dupa accidentul aviatic din Pakistan 1 din 3 piloti au licente false
ADVERTISEMENT

Pakistanul este în criză în aceste zile. Noul coronavirus face ravagii în țară, unde se înregistrează un focar uriaș, iar accidentul aviatic de la Karachi scoate la iveală detalii șocante despre industria aviatică din țară. 

Ministrul federal al aviației din Pakistan a spus că aproximativ 30% dintre piloți au licențe false și nu au calificările necesare să zboare. Ghulam Sarwar Khan spune că 262 de piloți din țară nu ar avea voie să zboare:

ADVERTISEMENT

“Nu au luat ei examenele, au plătit pe alții să o facă pentru ei și nu au experiență de zbor”, a spus ministrul în fața Adunării Naționale a Pakistanului, citat de CNN.

Descoperire incredibilă după accidentul aviatic din Pakistan! 1 din 3 piloți au licențe false

Pakistanul are 860 de piloți activi pentru companiile aeriene interne, inclusiv operatorul Pakistan International Airlines (PIA), dar și mulți transportatori străini. Informația a fost făcută publică după ce în țară a avut loc un accident aviatic în urma căruia și-au pierdut viața 97 de persoane, în sudul orașului Karachi.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetei, piloții nu au făcut o serie de proceduri neceseare pentru că erau preocupați mai mult de pandemia de coronavirus, susține ministrul federal al aviației din țară:

“Piloții vorbeau despre coronavirus și cum le-au fost afectate familiile de virus. Nu erau atenți. Li s-a transmis de trei ori din turnul de control că altitudinea la care sunt este prea mare și că nu ar trebui să aterizeze. Dar căpitanul nu a urmat niciuna dintre aceste instrucțiuni.”

ADVERTISEMENT

Piloții au încercat să pună avionul la sol fără să coboare trenul de aterizare!

Piloții au încercat să pună avionul la sol fără să coboare trenul de aterizare. Aeronava a atins pista cu motoarele, moment în care piloții au încercat să redreseze aeronava, însă a fost prea târziu și avionul s-a prăbușit.

Zborul PIA PK8303 efectua o cursă internă între Lahore și Karachi când s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jinnah din Karachi, pe 22 mai 2020. La bord se aflau 99 de persoane și au existat doar doi supraviețuitori.

ADVERTISEMENT

Avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială, la mai puțin de un kilometru de aeroport, provocând daune considerabile clădirilor. Ministrul nu a clarificat dacă cei doi piloți au avut licențe de zbor false.

 

ADVERTISEMENT