News

Descoperire şocantă într-un sediu al PSD. Un membru al partidului s-a sinucis din dragoste

Un membru PSD a fost găsit spânzurat chiar în sediul partidului căruia i-a fost trezorier, până nu demult. Politicianul a lăsat un bilet de adio în care şi-a explicat gestul.
11.02.2023 | 09:59
Descoperire socanta intrun sediu al PSD Un membru al partidului sa sinucis din dragoste
Dumitru Ţăranu s-a sinucis în sediul PSD Bârlad
ADVERTISEMENT

Un membru PSD, activ în cadrul organizaţiei Bârlad, a fost găsit spânzurat vineri seară în sediul partidului. Dumitru Ţăranu avea 73 de ani, deţinuse funcţia de trezorier, iar în prezent era preşedinte al organizaţiei de pensionari.

Dumitru Ţăranu îşi părăsise familia, pentru o colegă din PSD

Imediat ce au aflat vestea, liderii PSD Vaslui şi Bârlad s-au deplasat la locul tragediei, afectaţi vizibil de cele întâmplate. Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, și deputatul Adrian Solomon nu au dat nicio declarație, însă acesta din urmă era marcat profund de sinuciderea lui Dumitru Ţăranu.

ADVERTISEMENT

“Pe data de 10 februarie 2023, ora 20,55, Poliţia Municipiului Bârlad a fost sesizată prin apel la numărul de urgenţă 112 despre faptul că o persoană de sex masculin, în vârstă de 73 de ani, domiciliată în municipiul Bârlad, fost găsită spânzurată în sediul unui partid politic.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs decesul”, au transmis într-un comunicat oficial reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

ADVERTISEMENT

Surse din anchetă au precizat că bărbatul ar fi lăsat un bilet de adio, iar publicaţia vasluiană Vremea Nouă scrie că în cele scrise acolo s-ar afla cheia care duce la motivele sinuciderii. Se pare că fostul trezorier PSD suferise o decepţie în dragoste.

“Se știe că acesta, de trei ani de zile, trăia cu o colegă din Organizația PSD Bârlad și a părăsit căminul conjugal, uimind pe toată lumea”, scrie publicaţia, citând surse apropiate politicianului. În ultima vreme se pare că lucrurile au luat o întorsătură nefericită în viaţa lui Dumitru Ţăranu, împingându-l spre gestul fatal.

ADVERTISEMENT

Între timp, trupul neînsuflețit al lui Dumitru Țăranu, a fost ridicat de cei de la Medicina Legală, urmând ca apoi, în cursul zilei de sâmbătă să fie redate familiei şi depus la capelă. Bărbatul de 73 de ani lasă în urmă o soţie şi doi copii militari, ca şi el, înainte de pensionare acesta fiind angajat în armată, ca maistru militar.

Acest caz vine la mai puţin de o lună şi jumătate după cel al fostuilui deputat de Gorj, Răzvan Rotaru, în vâstă de doar 45 de ani, care a încercat să se sinucidă chiar înainte de Anul Nou, ingerând dintr-o dată 20 de pastile antidepresive. Politicianului i s-a făcut rău, dar a fost salvat la timp de echipajul SMURD ajuns la faţa locului.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Fostul deputat a încercat să se sinucidă din nou, după ce și-a revenit din starea de inconștiență. După ce şi-a revenit, la spitalul din Târgu Jiu, Răzvan Rotaru s-a ridicat din patul în care se afla şi a încercat să se arunce pe geam de la etajul 2. El a fost oprit în ultima clipă de o asistentă să se arunce în gol, după care a fost internat la Psihiatrie.

ADVERTISEMENT