Life

Desertul perfect pentru Lăsata Secului. Cum să faci plăcintă cu brânză de vaci și stafide ca la mama acasă

Cum să pregătești desertul perfect pentru Lăsata Secului. Așa faci cea mai bună plăcintă cu brânză de vaci și stafide ca la carte.
14.03.2024 | 18:54
Desertul perfect pentru Lasata Secului Cum sa faci placinta cu branza de vaci si stafide ca la mama acasa
Rețeta simplă de plăcintă cu brânză și stafide. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Duminică, 18 martie 2024, are loc Lăsata Secului pentru Postul Paștelui, iar gospodinele se întrec prin a pregăti cele mai bune mâncăruri. Pentru desert, îți propunem o rețetă delicioasă de plăcintă cu brânză de vaci și stafide.

Rețetă de plăcintă cu brânză de vaci și stafide

Pe data de 18 martie începe Postul Paștelui 2024. Acesta se încheie pe 4 mai, iar cele 48 de zile sunt considerate foarte aspre, deoarece nu este permis consumul de ouă, carne, lapte și există doar două dezlegări la pește. 

ADVERTISEMENT

Astfel că, duminică, gospodinele se vor întrece pentru a face cele mai bune mâncăruri. Pentru desert, dacă duci lipsă de inspirație, poți încerca să faci o plăcintă cu brânză de vaci și stafide.

Astfel că, pentru aluat vei avea nevoie de: 300 de grame de făină, 120 de grame de unt, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână- de aceeași cantitate vei avea nevoie și pentru a unge foile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru umplutura îți trebuie: 500 de grame de brânză de vaci, 2 linguri de smântână, 150 de grame de stafide aurii, 1 plic de zahăr vanilinat, 3 ouă și coaja rasă de la o lămâie sau o portocală.

Pentru tava în care o să pregătești plăcintă cu brânză de vaci și stafide o să folosești o linguriță de unt și o lingură de făină. Iar pentru ornat, sunt necesare 50 de g de migdale mărunțite.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară desertul pas cu pas

Pentru aluat, amestecă făina cu zahărul, smântâna și untul. Frământă un aluat care să aibă o textură potrivită din care să formezi două foi de plăcintă. Una din ele, așaz-o în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.

Pentru compoziție, amestecă gălbenușurile cu brânza, smântâna, zahărul vanilinat și coaja de lămâie sau portocală. Într-un alt bol, se bat albușurile cu spumă, iar ulterior se pun în compoziția obținută anterior, împreună cu stafidele.

ADVERTISEMENT

Umplutura se adaugă peste foaia deja pusă în tavă, iar deasupra se adaugă foaia rămasă. Se unge cu smântână și se dă tava cu plăcintă de brânză de vaci și stafide la cuptor, pentru 30 de minute, notează dcnews.ro. 

ADVERTISEMENT