Life

Destinația care a devenit “Perla Europei” în această vară. Sute de mii de turiști se bucură de o vacanța deosebită când ajung aici

Tu știi care este destinația devenită "Perla Europei" în această vară? Sute de mii de turiști au ales să meargă aici în vacanțe.
23.08.2023 | 18:12
Destinatia care a devenit Perla Europei in aceasta vara Sute de mii de turisti se bucura de o vacanta deosebita cand ajung aici
Destinația care a devenit "Perla Europei" în această vară. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O destinație a devenit “Perla Europei” în această vară. Sute de mii de turiști au ales să meargă aici fie pentru un city break, fie o vacanță ceva mai lungă. Și nu e de mirare, având în vedere frumusețile din zonă.

Destinația care a devenit “Perla Europei” în această vară

Dacă până acum Grecia era preferata turiștilor, iată că lucrurile s-au schimbat. Which? a realizat un clasament, iar de aici aflăm că ”Perla Europei” în această vară este chiar Valencia, Spania.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Mykonos din Grecia se află pe ultimul loc în topul preferințelor turiștilor. Care au fost criteriile prin care s-a ales statutul ”Perla Europei”? De la prețuri până la activități, plaje și nu numai, arată Daily Mail.

Mai exact, localitățile de vis din Europa au fost notate în funcție de 12 criterii. Este vorba despre plajă, malul mării sau portul de agrement, mâncarea și băutura, cazarea, atracțiile turistice și cumpărăturile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în acest top au mai contat și divertismentul, liniștea și pacea, siguranța, amabilitatea oamenilor și raportul calitate-preț. Iar orașul portuar spaniol Valencia se află în fruntea clasamentului cu un scor impresionant de 91%.

Ce i-a impresionat pe turiștii străini

Cum a reușit să devină ”Perla Europei”? În primul rând turiștii laudă plajele din acest oraș spaniol. Pentru ele, Valencia a primit cinci stele. De altfel, această destinație a fost singura din sondaj care a obținut punctaj maxim pentru raportul calitate-preț.

ADVERTISEMENT

”Perla Europei” a mai primit cinci stele pentru calitatea atracțiilor turistice, cumpărături, amabilitate și atractivitate. De asemenea, Valencia nu a obținut mai puțin de patru stele la niciuna dintre celelalte categorii.

“O alegere mai puțin evidentă decât Barcelona (locul șase, 84%), vizitatorii din Valencia au simțit beneficiul numărului relativ mai mic de turiști, cu străzi pline de viață, dar nu supraaglomerate, fapt evidențiat de ratingul de cinci stele pentru liniște și pace”, arată Which?.

ADVERTISEMENT

Totodată, sursa citată vorbește și despre mâncare, dar și arhitectură. Indiferent de zona în care se aflau, turiștii care au ajuns în Valencia au avut de unde alege și au reușit să aibă o vacanță de vis.

”Oferă, de asemenea, o scenă gastronomică renumită și un amestec intrigant de arhitectură istorică și futuristă, pe care un respondent a lăudat-o ca fiind “uimitoare, chiar și departe de centrul orașului”‘, arată sursa citată.

După ”Perla Europei”, pe locul doi, cu un scor de 88% avem Veneția și Porto. Și aici, numeroși turiști au fost impresionați de plaje, peisaje, dar și de gastronomie. Totodată și activitățile care au putut fi făcute în vacanță i-au atras enorm.

ADVERTISEMENT
Tags: