Life

Destinația periculoasă care îi atrage pe români. Cât costă o vacanță de câteva zile aici

Destinația de vacanță care a început să îi atragă pe români ca un magnet. Ce trebuie să știi, totuși, înainte de a ajunge aici
12.01.2024 | 16:51
Destinatia periculoasa care ii atrage pe romani Cat costa o vacanta de cateva zile aici
Destinația de vacanță care atrage românii ca un magnet. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii sunt din ce în ce mai atrași de vacanțele de peste hotare. Nici nu este de mirare, având în vedere miile de oferte, care mai de care mai atractive. Anul acesta, o nouă destinație a atras atenția tuturor, în ciuda gradului ridicat de periculozitate pe care îl prezintă.

Destinația controversată care atrage românii ca un magnet

De cele mai multe ori, vacanțele în afara țării au ajuns să fie mult mai ieftine decât în România. Tocmai de aceea, românii au început să prefere să călătorească peste hotare, decât să dea bani mulți la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Pe grupurile de Facebook dedicate unor astfel de vacanțe se discută aproape în fiecare zi despre destinații minunate, unde poți ajunge cu bani puțini. Surprinzător sau nu, recomandarea multora este capitala Rusiei, Moscova.

Fără doar și poate, în ceea ce privește arhitectura, Rusia are la tot pasul astfel din opere. Însă, dat fiind contextul războiului cu Ucraina, numărul de turiști de aici a cam început să scadă. Și, totuși, există și curajoși.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, un vlogger de la noi s-a aventurat să meargă până în Rusia. Din păcate, odată ajuns acolo, s-a lovit de cruda realitate. Românii nu sunt primiți bine în Moscova, ba chiar sunt alungați de la evenimente publice.

Ce trebuie să știi înainte să mergi în Rusia

Se pare că fiecare vacanță aici este diferită. În mediul online au fost și voci care au susținut că escapada în Rusia a fost una reușită, fără incidente. Însă, asta depinde foarte mult și de locurile pe care alegi să le vizitezi.

ADVERTISEMENT

Românii care vor să ajungă cu avionul în Rusia trebuie să știe că de pe teritoriul țării noastre nu se mai operează niciun zbor cu această destinație. În schimb, o alternativă ar fi un zbor către Turcia, iar abia de acolo rezervat loc în avion către Rusia.

În ceea ce privește prețurile la mâncare, acestea nu diferă cu mult de cele din România. Unele alimente pot fi puțin mai scumpe, în timp ce altele pot fi chiar mai ieftine. În plus, admiratul unora dintre cele mai frumoase opere arhitectonice este mereu gratuit.

ADVERTISEMENT

Rusia a început să fie din ce în ce mai recomandată pe grupurile de călătorie. Cei care au ajuns deja aici spun că este una dintre destinațiile care merită vizitate, măcar o dată în viață.

În ciuda războiului, turiștii reușesc să ajungă și să se bucure de frumusețile Moscovei. În timp ce unii o consideră o simplă propagandă, alții aleg să descopere o altă latură a Rusiei.

ADVERTISEMENT
Tags: