Fotbal international

Destinație exotică pentru un star al lui Liverpool. Unde va antrena cel poreclit „Dumnezeu”

10.10.2020 | 18:48
Destinatie exotica pentru un star al lui Liverpool Unde va antrena cel poreclit Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Destinație exotică pentru Robbie Fowler. Fostul atacant de pe Anfield Road și-a încheiat cariera de jucător în 2012, iar acum este antrenor.

Fowler este o adevărată legendă pe Anfield Road și a primit din partea fanilor lui Liverpool o poreclă controversată. Engezul a jucat și pentru Leeds United și Manchester City.

ADVERTISEMENT

La opt ani după ce și-a anunțat retragerea ca jucător, Fowler a ajuns să preia un club de fotbal din prima ligă a Indiei!

Destinație exotică pentru un star al lui Liverpool. Fan Everton în copilărie, ajuns „Dumnezeu” pe Anfield

Robbie Fowler a debutat la Liverpool în 1993 și a rămas pe Anfield Road până în 2001. Pe parcursul celor opt ani petrecuți la echipa din orașul natal, Fowler a jucat 236 de meciuri și a înscris 120 de goluri, performanțe ce i-au făcut pe fanii lui Liverpool să îl adore.

ADVERTISEMENT

Deși a făcut istorie pe Anfield și a ajuns să fie poreclit de către fanii din The Kop „God” (trad. „Dumnezeu”), Fowler a fost un fan înfocat al marii rivale Everton, în copilărie.

Cunoscând gloria pe Anfield, el a devenit în mod ireversibil o legendă a clubului, statut care a rămas în picioare chiar și după ce Fowler a ajuns să joace la Leeds și Manchester City. În 2006, el a revenit pe Anfield Road pentru un sezon, iar apoi a mai jucat la Cardiff City, Blackburn Rovers, North Queensland Fury, Perth Glory și Muangthong United.

ADVERTISEMENT

7 ani de absență din antrenorat, înainte de a ajunge în Australia, iar apoi în India

Thailandezii de la Muangthong United reprezintă și clubul de la care Fowler s-a retras oficial din fotbal, în 2012, nu înainte de a fi numit și manager interimar al echipei. În toamna lui 2011 el îi lua locul demisului Henrique Calisto și termina sezonul 2011-2012 ca manager al echipei. La finalul stagiunii, se retrăgea ca jucător și părăsea și rolul de manager.

După șapte ani de pauză, el a preluat clubul australian Brisbane Roar, alături de care a avut un parcurs destul de bun, însă pe care l-a părăsit din cauza crizei cauzate de coronavirus. În data de 9 octombrie, Fowler a fost numit oficial drept noul manager al clubului East Bengal FC, anunță India Today. Contractul lui Fowler este unul valabil pe două sezoane.

ADVERTISEMENT

Cu o istorie de 100 de ani, East Bengal Club este una dintre cele mai populare formații din India. De altfel, ca număr de trofee, noua formație a lui Robbie Fowler este pe locul doi la nivel național. East Bengal are 27 de trofee, cu șapte mai puține decât Mohun Bagan.

Trupa lui Fowler va lua startul în Indian Super League în noiembrie. Sezonul din prima ligă a Indiei se va disputa între noiembrie 2020 și martie 2021, pe trei stadioane din Goa. Fostul vârf al lui Liverpool îl va avea de înfruntat și pe Csaba Laszlo, fostul antrenor al lui Sepsi Sfântu Gheorghe. Acesta o pregătește pe Chennaiyin.

ADVERTISEMENT