Sport

Daniel Șendre după încă o înfrângere a lui Dinamo în SuperLigă: „Kopic pare că n-a avut noroc pe lume”

Daniel Șendre, editorialistul Fanatik, deplânge soarta antrenorului croat Zeljko Kopic, adus să o salveze pe Dinamo de la retrogradare cu mâinile goale. Sepsi - Dinamo s-a încheiat 2-1.
05.12.2023 | 09:12
Daniel Sendre dupa inca o infrangere a lui Dinamo in SuperLiga Kopic pare ca na avut noroc pe lume
Zeljko Kopic a găsit la Dinao o situație dezastruoasă
ADVERTISEMENT

Meciul de la Sfântu Gheorghe a debutat cu suporterii gazdă cântând un „imn”, într-o limbă care mie îmi era străină, în timp ce suporterii lui Dinamo, puțini, dar mândri, fluturau drapelul României, într-un colț din dreapta al stadionului. Cele două echipe au avut ieri antrenori noi pe bancă, chemați de acționari să le redreseze. Diferența între neamțul Bernd Storck și croatul Zeljko Kopic însă a fost prea mare!

Daniel Șendre, despre misiunea lui Zeljko Kopic la Dinamo: „Are jucători după care plâng șantierele prin Spania!”

„Diferență” în sensul în care Bernd Storck a găsit la Sepsi jucători tari pe picioare, bine pregătiți fizic, deci capabili să alerge, așa că nu i-a fost greu să le conecteze creierul cu sarcinile trasate atunci când au mingea. Ca atare, Ștefănescu a deschis scorul încă din min 12, cu o execuție de excepție.

ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic pare că n-a avut noroc pe lume! Croatul a găsit la Dinamo o adunătură de băieți după care plâng șantierele prin Spania, că tot au ei „gresie”, „faianță” și „parchet” scris caligrafic pe spate. O adevărată lovitură de marketing mișcarea, nu alta, se știe că pardoselile dau o eleganță aparte tricourilor purtate odinioară de Dumitrache, Lucesu și Dinu!

Ștefănescu a șutat și Varga a centrat de lângă un fundaș plătit cu 10.000 de Euro pe lună, care însă abia aleargă. Lucas este mai lent în mișcări decât personalul de Ciulnița, dar la deal și cu frâna de mână trasă, să ne-nțelegem! Abdallah nu cred că ar reuși un dribling nici dacă însăși viața lui Gabi Glăvan ar depinde de asta.

ADVERTISEMENT

Ilic dă pasă la adversar ca nimeni altul. Rici e paralel cu sportul, în general. Amzăr are mai degrabă alură de imigrant în fotbal decât de internațional under. Să mă ierte băieții, că n-au nici o vină, săracii, vinovații pentru că ei au ajuns să joace la prima echipă a lui Dinamo sunt alții!

Sunt aceiași jucători despre care Ovidiu Burcă spunea, în septembrie, nu astă iarnă, că formează un lot „valoros”, gata pentru performanță. Dinamo era tot pe locul 15, direct retrogradabil, iar de atunci a mai înscris doar vreo 3 goluri, cu tot cu cel de aseară.

ADVERTISEMENT

În realitate, Dinamo avea un lot dezechilibrat, făcut în întâlniri pe Zoom, faza pe crowdfunding, cu 15 fundași centrali, dar fără un mijlocaș de creație veritabil si în atac cu celebrul Cătălin Țîră, fotbalist cu „potențial”, cum ne zicea Mister despre puștiul de 30 de ani. Zeljko Kopic a găsit la Dinamo un dezastru! 

Ce ar trebui să le spună Zeljko Kopic acționarilor lui Dinamo

Norocul suporterilor care toată vara au aplaudat mediocritatea după înfrângeri manageriale este că Zeljko Kopic e croat și ăștia nu se sperie ușor, dimpotrivă, croații sunt neam de luptători. Eu sper ca Zeljko să fie și sincer cu acționarii, cărora să le spună adevărul în față: „Sunt heterosexual!”.

ADVERTISEMENT

Nu, stați, am greșit antrenorul! Să le zică Zeljko: “Tot ce s-a făcut la Dinamo s-a făcut după ureche, ca în lăutărie, nu ca în fotbalul profesionist, domnilor! Uitați-vă la Oțelul Galați!”. Ceva așa, mă gândesc. După care să le ceară acționarilor buget pentru jucători capabili să păstreze clubul pe prima scenă.

O mențiune specială pentru comentatorul Digi Sport, Cătălin Cârnu, așa am înțeles, care după golul de 2-0, într-o perioadă a meciului în care Sepsi zburda pe teren, a rostit în microfon: „Iată-i și pe fanii lui Dinamo, rămân demni, în picioare, indiferent cât e scorul!”. Să-i strângă cineva mâna și din partea mea, vă rog!

Din demnitatea asta au venit și aplauzele după meciuri sezonul acesta, pentru că dinamoviștii au scris în ADN să își susțină echipa indiferent de vremuri, însă e cazul să crească un pic pretențiile, dacă vor ca Dinamo să rămână unde-i e locul. Nu din cauza arbitrajului este echipa lor ciuca bătăilor în Superligă, să fie clar, totul pleacă de la know how! Sau de la “coco”, vorba lui Hagi.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa...
FRF a luat decizia, după derapajul sexist al lui Gigi Becali la adresa arbitrei Cristina Trandafir
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același...
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același lucru. Cum își controla pastorul din Arad fiicele
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cum îţi poţi schimba numele din buletin. Dorian Popa şi-a adăugat un prenume...
Cum îţi poţi schimba numele din buletin. Dorian Popa şi-a adăugat un prenume celebru
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii...
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii morți la 2 Mai este în sală
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Cum te protejezi împotriva fraudelor bancare. Greșeala care te lasă fără bani în...
Cum te protejezi împotriva fraudelor bancare. Greșeala care te lasă fără bani în cont
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de...
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut...
Serialul fenomen de pe Netflix care a oprit planeta în loc. A avut 9.9 milioane de vizionări într-o singură săptămână