News

Detalii explozive despre jandarmerița prinsă cu droguri. Este fiica unui șef de stat major din Armata Română

rAndreea Bumbac, jandarmerița asupra căreia polițiștii au găsit pliculețe cu un praf alb, este fiica unui cadru militar care deține o funcție importantă în Armata Română.
22.11.2023 | 12:37
Detalii explozive despre jandarmerita prinsa cu droguri Este fiica unui sef de stat major din Armata Romana
Jandarmerița Andreea Bumbac este fiica șefului de stat major Marius Bumbac. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook SAFOS, Facebook Andreea Bumbac
ADVERTISEMENT

Andreea Bumbac, încadrată la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, a fost prinsă cu droguri de polițiștii Secției 18 București în urma unui control de rutină efectuat în trafic pe 19 noiembrie. În geanta ei s-au găsit mai multe pliculețe cu un praf alb, Bumbac mărturisind că acestea ar fi date de o prietenă, care a rugat-o să i le țină în poșetă.

Marius Bumbac este șef de stat major la UM 02655 Vlădeni

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a dispus ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului Andreea Bumbac, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica daca au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este în concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile. Andreea Bumbac a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție și era încadrată la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei de doar un an de zile. În august și septembrie 2023, Bumbac a ținut locul purtătorului de cuvânt al unității.

Conform informațiilor deținute de FANATIK, Andreea Bumbac este fiica lui Marius Bumbac, șef de stat major la Unitatea Militară 02655 Vlădeni, din județul Brașov, unde se află Școala de aplicație a forțelor pentru operații speciale (SAFOS) “Burebista”. Acesta este o instituție de învățământ militar de formare continuă non-universitară.

ADVERTISEMENT

SAFOS este structura care asigură pregătirea și perfecționarea, prin cursuri și programe de instruire, a ofițerilor, maiștrilor militari, subofițerilor, gradaților și soldaților profesioniști și a civililor în arma “forțe pentru operații speciale”. Școala se află în subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operaţii Speciale.

Tatăl jandarmeriței a condus Batalionul 1 Instrucție „Olt”

Aceasta este o structură de comandă-control prin care șeful actualului Stat Major al Apărării exercită conducerea tuturor structurilor FOS din Armata României. Comandamentul are structuri terestre, navale și aeriene dedicate, fiind instruit și dotat pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiunilor directe, de asistență militară și neconvenționale.

ADVERTISEMENT

Marius Bumbac se află din 2021 în funcția de șef de stat major la UM 02655 Vlădeni. Înainte, în 2019 și 2020, Bumbac a fost șef de birou MApN, potrivit declarațiilor de avere. La începutul carierei militare, Marius Bumbac a avut gradul de maior la UM 02450 București. În august 2018, Marius Bumbac a predat comanda batalionului 1 Instrucție „Olt”.

A avut loc o ceremonie, descrisă pe site-ul b1.forter.ro. “Despărţirea Batalionului de domnul locotenent-colonel Bumbac Marius nu e definitivă, întrucât domnia sa a fost numit pe o funcţie superioară de unde va avea şi responsabilităţi ce vor avea tangenţă cu activitatea unităţii.  În perioada în care comanda Batalionului a aparţinut domnului locotenent-colonel Bumbac Marius, nici o provocare nu a constituit o piedică, totul fiind rezolvat la cele mai bune cote de performanţă”, s-a menționat despre predarea comenzii.

ADVERTISEMENT

Șeful de stat major Marius Bumbac are un salariu lunar de 10.125 lei

Ultima declarație de avere a lui Marius Bumbac a fost completată pe 6 aprilie 2023. Conform documentului consultat de FANATIK, tatăl jandarmeriței deține, alături de soție, un teren intravilan de 245 metri pătrați și o casă de locuit de 190 metri pătrați, ambele în Craiova, cumpărate în 2008.

Șeful de stat major are un autoturism Toyota, fabricat în 2011. Soții Bumbac nu posedă active financiare și bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii sau obiecte de artă.  În schimb, familia Bumbac are două credite la bancă, unul în valoare de 75.000 lei, scadent în 2031, celălalt de 11.000 franci elvețieni, scadent în 2033.

Tatăl jandarmeriței Andreea Bumbac a încasat un venit anual, ca șef de stat major, de 121.505 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 10.125 lei. El a mai beneficiat de normă de hrană (12.209 lei), normă de echipare (2.934 lei) și a mai primit 20.994 lei drept contravaloare chirie. Soția lui Bumbac, casieriță la un magazin din Brașov, a încasat un venit anual de 24.000 lei.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Momentul când un şef de post dintr-o comună din Mehedinţi cade ca secerat...
Momentul când un şef de post dintr-o comună din Mehedinţi cade ca secerat la pământ. Florin avea doar 35 de ani şi era tatăl a două fetiţe
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Intoxicările lui Simion, în SUA. S a plâns că a fost arestat pentru...
Intoxicările lui Simion, în SUA. S a plâns că a fost arestat pentru a i se pune pumnul în gură
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Ce este „Privilegiul Doamnelor”, tradiția care se respectă doar pe 29 februarie 2024....
Ce este „Privilegiul Doamnelor”, tradiția care se respectă doar pe 29 februarie 2024. Femeile profită de legendă atunci când e an bisect