Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezastrul de la FCSB, analizat de Andrei Vochin: “Jucătorii joacă la alibi!”. Video exclusiv

Andrei Vochin a făcut o amplă analiză a jocului prestat de FCSB în partida cu Universitatea Cluj și a explicat de unde vine dezastrul ”roș-albaștrilor”.
01.11.2022 | 12:25
Dezastrul de la FCSB analizat de Andrei Vochin Jucatorii joaca la alibi Video exclusiv
Andrei Vochin a făcut o amplă analiză a jocului prestat de FCSB în partida cu Universitatea Cluj și a explicat de unde vine dezastrul ”roș-albaștrilor”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Eșecul de pe Cluj Arena, scor 1-2, i-a fost fatal antrenorului Nicolae Dică, care și-a dat demisia, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Andrei Vochin explică dezastrul din jocul FCSB

În cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Andrei Vochin a vorbit despre dezastrul de la FCSB și a dat vina în egală măsură pe jucători, care sunt timorați de patronul Gigi Becali, și pe Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

”Oboseala fizică și în special mentală după o perioadă cu meciuri multe este o cauză obiectivă. Cauza subiectivă trebuie căutată în altă parte, în vestiarul antrenorilor, pentru că știi că va urma o astfel de perioadă și trebuie să știi cum să o gestionezi.

Tipul ăsta de presiune care se pune din partea patronului și ei nu știu cum să o absoarbă își pune amprenta și pe teren. Ascultam declarația lui Cordea de aseară și era mirat că nu ‘nu mai pasăm, că nu mai putem’.

ADVERTISEMENT

Sunt unii care nu pot pasa. De ce au ajuns la FCSB? Nu e o întrebare pentru mine, e o întrebare pentru oricine altceva, cel care face cumpărărturile. Însă, sunt unii jucători la FCSB care pot pasa, nu au nicio problemă, doar că în momentul în care vor da două pase proaste și va ieși patronul la televizor și urlă la ei, acei jucători vor juca la alibi”, a declarat Vochin.

U Cluj a știut exact ce trebuie să joace

Consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu consideră că Universitatea Cluj a pregătit excelent meciul cu FCSB, iarcei care au făcut diferența au fost jucătorii cu mare experiență.

ADVERTISEMENT

”Ce înseamnă să joci la alibi? ‘Nu mă expun cu nimic, o dau la cel mai apropiat, în lateral sau în spate. Nu-mi mai asum nimic. Nu mai fac nimic’. Lipsa de inițiativă pe teren se vede imediat.

Fiind mulți jucători tineri, au nevoie de un alt tip de antrenament, de încurajare. De partea cealaltă, cine a decis meciul aseară pentru Universitatea Cluj? Chipciu și Filip. Câți ani au? Doi jucători maturi, odihniți, Chipciu nu a jucat cu CFR Cluj, nici în Cupă.

ADVERTISEMENT

Și acești jucători cu mare experiență i-au așteptat pe cei de la FCSB ca în desenele animate cu Woody, care își aștepta puișorii cu morcovei. Așa se gândea U Cluj la cei de la FCSB”, a mai spus Vochin, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Deplasarea direct la Cluj, cauza eșecului cu Universitatea?

Andrei Vochin este de părere că pentru FCSB poate ar fi fost mai bine decât să se ducă direct la Cluj să vină la București după meciul cu Anderlecht și să le dea o zi liberă jucătorilor pentru a se putea deconecta.

”FCSB s-a dus la Bruxelles, au plecat de miercuri. Câte antrenamente au făcut la Bruxelles? Unul, au jucat meciul, cei care nu au jucat n-au făcut nimic. S-au întors vineri la Cluj, până s-au acomodat, schimbi patul, schimbi toate obișnuințele. Stai vreo 3 zile pe la Cluj, în timp ce ăia stau la ei acasă, se antrenează zi de zi și tu ești gata fezandat.

Și te întrebi de ce unii pot alerga și unii nu pot. Astea sunt cauza obiective. Dar tu ca antrenor, ca staff, trebuie să ai această experiență să știi să gestionezi zilele astea. Eu știu dacă era bine să te duci de la Bruxelles la Cluj? Chiar dacă era un drum în plus, poate era mai bine să te întorci la București.

Din punct de vedere mental, poate jucătorii aveau nevoie de acea seară liberă să stea cu familia, să stea cu prietenii, să iasă din mediul ăla. Să vorbești de mental choach la Berceni este blasfemie. Exclus.

Dar unii dintre ei te pot ajuta, au făcut puțină școală și pe baza a ceea ce au învățat acolo, îți pot da niște sfaturi. Starea fizică și mentală diferită a celor două echipe a putut conduce la deznodământul de aseară. Iar experiența din trecut și de la alte meciuri în care sunt implicate echipe în cupe europene arată la fel și asta pentru că nu sunt gestionate bine”, a conchis Vochin.

ADVERTISEMENT