News

Dezmăț cu droguri pe litoralul românesc. Zeci de tineri, prinși cu substanțe interzise la festivalurile de muzică din zonă

Dezmăț cu droguri pe litoralul românesc. Zeci de tineri, prinși cu substanțe interzise la festivalurile de muzică de pe malul mării.
28.04.2023 | 14:14
Dezmat cu droguri pe litoralul romanesc Zeci de tineri prinsi cu substante interzise la festivalurile de muzica din zona
Dezmăț cu droguri pe litoralul românesc. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Dezmăț cu droguri pe litoralul românesc. Zeci de tineri, prinși cu substanțe interzise la festivalurile de muzică de pe malul mării. Tinerii au fost dați afară din festival, după ce au fost prinși cu substanțe interzise, iar un cetățean străin a fost săltat chiar cu drogurile în mână.

Dezmăț cu droguri pe litoralul românesc

Mai mult, un alt turist a fost găsit inconștient. Tinerii se distrează în aceste zile la un mare festival de muzică de la Mamaia, însă mulți sunt prinși cu droguri de către jandarmii care fac verificări și percheziții pentru a vedea dacă aceștia au sau nu au droguri la ei.

ADVERTISEMENT

La fața locului sunt prezenți zeci de jandarmi alături de inspectorii antidrog care se chinuie să țină acest fenomen sub control. “Noaptea trecută, 22 de persoane au fost blocate de către colegii noştri jandarmi şi de către agenţii firmei de pază de la intrarea în festivalurile aflate în derulare şi nu li s-a permis participarea pentru că deţineau substanţe interzise din rândul celor psihoactive. Aceste persoane au fost preluate de către Poliţie şi au fost întocmite actele procedurale cerute în astfel de situaţii”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Constanţa.

Tinerii sunt sfătuiți să nu consume droguri, pentru a nu a avea probleme legale, dar și pentru a nu risca moartea. “Sfatul nostru pentru cei care vin la astfel de evenimente este să nu consume droguri pentru că îşi distrug sănătatea şi viaţa, să se distreze şi să îi respecte pe ceilalţi participanţi la evenimente, dar şi ordinea publică”, au mai transmis jandarmii. Pe litoral în această perioadă au loc mai multe evenimente, printre care festivalul Beach, Please, de la Costinești și Sunwaves de la Mamaia.

ADVERTISEMENT

În vara anului trecut, trei tineri au făcut infarct după ce au consumat droguri în timpul unui festival din București, SAGA, pe 3 iunie 2022. Unul dintre aceștia a murit în ambulanță, în timp ce doi tineri au ajuns la Terapie Intensivă în stare foarte gravă.

”Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat un medic SABIF în acel moment. Organizatorii festivalului au reacționat în acel moment și au dat asigurări că fac tot ce se poate pentru a împiedica tinerii să se drogheze. De altfel, acest festivaluri sunt magnet pentru droguri.

ADVERTISEMENT

”Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.

Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constantă pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Naționala Antidrog. SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen”, au transmis reprezentanții festivalului într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

De obicei, mai mulți voluntari ai Agenției Naționale Antidrog (ANA), sunt prezenți cu un stand de informare la intrarea la concerte, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe. Aceștia împart pliante cu informații și îi încurajează pe participanți să încerce ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri.

ADVERTISEMENT