Fotbal intern

Dezvăluire incredibilă a lui Jean Vlădoiu: “Gigi Becali se împrumuta ca să aducă bani la Steaua!” Exclusiv

31.01.2021 | 22:30
Dezvaluire incredibila a lui Jean Vladoiu Gigi Becali se imprumuta ca sa aduca bani la Steaua Exclusiv
Dezvaluire incredibila a lui Jean Vladoiu: Gigi Becali se imprumuta ca sa aduca bani la Steaua!”
ADVERTISEMENT

Jean Vlădoiu a dezvăluit pentru FANATIK cum Gigi Becali a salvat Steaua. Patronul FCSB făcea totul ca să aducă bani la echipă și chiar se împrumuta.

Jean Vlădoiu a jucat șase ani la Steaua București, în trei perioade diferite: 1990-1993, 1995-1996 și 2000-2001, când Gigi Becali a început să se implice financiar la club, alături de Viorel Păunescu.

ADVERTISEMENT

Atacantul care a jucat atât la Steaua, cât și la Dinamo și Rapid, a marcat nu mai puțin de 106 goluri pentri cei trei granzi ai Bucureștiului, în 204 meciuri. Fostul mare fotbalist a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre prima întâlnire cu Gigi Becali.

Jean Vlădoiu, despre primii bani investiți de Becali la Steaua: „A fost omul care ne făcea rost de bani!”

În anul 2000, Jean Vlădoiu revenea pentru a treia oară la Steaua București, după ce se întorcea din Germania, de la Kickers Offenbach, după ce mai trecuse pe FC Koln și marea rivală Dinamo. Fostul golgheter al campionatului, a explicat că Gigi Becali băga bani la echipă încă de atunci, chiar dacă a preluat clubul definitiv pe 23 ianuarie 2003:„În 2000, când am venit, domnul Becali deja investea bani cu domnul Păunescu. Când m-am așezat la masă și am semnat, după ce m-am întors din Germania, dânșii erau implicați acolo”, a spus Jean Vlădoiu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Steaua București trecea printr-un moment dificil la începutul anilor 2000, după două sezoane în care roș-albaștrii terminaseră campionatul doar pe locul trei, lucru inacceptabil pentru o echipă cu istoria „militarilor”, iar clubul avea probleme financiare: „Gigi Becali în 2000-2001 a băgat foarte mulți bani. Adică domnul Becal a fost omul care „de unde, de neunde” aducea bani”, și-a adus aminte Jean Vlădoiu.

Jean Vlădoiu rememorează prima întâlnire cu Gigi Becali

Jean Vlădoiu și-a adus aminte de prima întâlnire cu Gigi Becali, care era în anturajul Stelei de câțiva ani, fiind prieten la „cataramă” cu Viorel Păunescu, iar latifundiarul din Pipera era un personaj încă de atunci: „Era același Gigi Becali pe care îl știm astăzi. Prima oară când m-am întâlnit cu Gigi Becali a fost chiar când am semnat. Eram cu domnul Păunescu. Era în capul mesei. Venise la discuții”, povestește fostul atacant al Stelei.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost cel care l-a convins să semneze contractul cu Steaua în doar cinci minute, iar echipa avea ca obiectiv doar un loc de cupă europeană, ceea ce era inacceptabil pentru Jean Vlădoiu, care mai cucerise două titluri de campion cu Steaua în 1993 și 1996 și două Cupe ale României: 1992 și 1996: „Ne-am înțeles în cinci minute. I-am zis nea Gigi, nea Piti, nea Vio, mă aduceți la Steaua să mă bat la locul 3? Hai, Jean, ar fi fantastic dacă am termina pe un loc să ne calificăm într-o cupă europeană”, și-a adus aminte amuzat fostul golgheter al Diviziei A în 1996. Iar Vlădoiu a avut dreptate. Steaua reușea să câștige din nou titlul în sezonul 2000-2001.

Jean Vlădoiu consideră că dacă Gigi Becali nu s-ar fi implicat atunci, Steaua putea ajunge în situația lui Dinamo de acum. Ba, mai mult, se pare chiar că Becali s-a împrumutat pentru a aduce bani la echipă: „S-a împrumutat și a ținut echipa. Altfel ajungea Steaua ca Dinamo acum! Știu clar și pot să confirm lucrul ăsta! Am fost acolo la club. Era omul care ne făcea rost de bani, altfel…”, a spus Jean Vlădoiu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
  • 6 ani a jucat Jean Vlădoiu la Steaua București
  • 5 trofee a câștigat atacantul cu Steaua, dintre care 3 titluri de campion
  • 18 ani au trecut de când Gigi Becali a preluat Steaua, pe 23 ianuarie 2003

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 55,00 este cota pentru „2 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT