Sport

Dezvăluiri fabuloase și limbaj vulgar la 30 de ani de la sfertul cu Suedia de la CM 1994: „Prostul ăla de Balint m-a băgat în că**t”

Florin Prunea a făcut dezvăluiri fabuloase la 30 de ani distanță de la sfertul cu Suedia de la Campionatul Mondial 1994.
23.02.2024 | 17:53
Dezvaluiri fabuloase si limbaj vulgar la 30 de ani de la sfertul cu Suedia de la CM 1994 Prostul ala de Balint ma bagat in cat
Florin Prunea a făcut dezvăluiri fabuloase de la meciul cu Suedia de la CM 1994.
ADVERTISEMENT

Florin Prunea, fostul membru al „Generației de Aur”, a făcut dezvăluiri fabuloase la aproape 30 de ani distanță de la sfertul cu Suedia, la Campionatul Mondial 1994 din Statele Unite ale Americii. Fostul internațional și-a adus aminte despre felul în care „tricolorii” lui Anghel Iordănescu au pregătit strategia la loviturile de departajare.

Dezvăluiri fabuloase și limbaj vulgar la 30 de ani de la sfertul cu Suedia de la CM 1994: „Prostul ăla de Balint m-a băgat în că**t”

Florin Prunea, recunoscut și pentru gafa de la meciul cu Suedia, când a ieșit hazardat, a depănat amintiri de la meciul de tristă amintire cu scandinavii de la Mondialul american. Fostul portar a făcut dezvăluiri în cadrul unui podcast al lui Andi Moisescu.

ADVERTISEMENT

Goalkeeperul a povestit cum s-au pregătit „tricolorii” la loviturile de departajare înaintea meciului cu Suedia. Miodrag Belodedici și Dan Petrescu, impecabili la antrenamentul dinaintea meciului decisiv, au fost cei doi jucători care au ratat de la punctul cu var.

Florin Prunea a precizat că Gică Popescu ar fi fost următorul executant, dacă Miodrag Belodedici nu ar fi fost ghicit de portarul suedez Ravelli. „Gică (n.r. Popescu) era al cincilea pe listă (n.r. dar nu a mai putut executa). Așa a apărut Belo. A venit Balint și i-a zis lui Belo: «Haide, mă, că bați tu!».

ADVERTISEMENT

„M-a băgat Balint în că**t, f***-l în gură să-l f**”

Dar înainte cu o zi știți ce-a fost, nu? Am făcut penalty-uri la antrenament, cine rata pleca la vestiare. În finală au fost Belo și Petrescu! Cei mai buni la «11 metri» au ratat a doua zi!

(…) Belo zice și acum: «M-a băgat Balint în că**t, f***-l în gură să-l f**». Așa spune și acum: «Prostu’ ăla de Balint m-a băgat în că**t» (n.r. rememorează amuzat)”, a povestit Florin Prunea, în podcastul lui Andi Moisescu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fostul portar al lui Dinamo a dat detalii și despre atitudinea „tricolorilor” după înfrângerea dramatică împotriva Suediei. Cel care a luat cuvântul în vestiar a fost Miodrag Belodedici.

„După ce ratează, mergem cu toții la vestiare, cum eram toți, «deșirați», plângeam… Și apare Belo în vestiar: «Băi proștii dracu’, ce plângeți ca proștii acolo? Haideți dracu’ acasă, că am stat destul pe aici, ajunge».

ADVERTISEMENT

Belo este un tip care trece foarte repede (n.r. peste momentele dificile). Voi știți cât de greu e de stat cu Belo? Când se enervează și când intră într-ale lui, nu-l scoți de acolo! E foarte încăpățânat”, a mai povestit Florin Prunea.

România și Suedia au terminat la egalitate, scor 2-2, în sferturile Mondialului din 1994. Florin Răducioiu, cu o „dublă”, a marcat pentru „tricolori”. La penalty-uri, Florin Răducioiu, Gică Hagi, Ionuț Lupescu și Ilie Dumitrescu au marcat, în timp ce Dan Petrescu și Miodrag Belodedici au ratat.

ADVERTISEMENT