Sport

Dezvăluiri incredibile ale unei jucătoare trecute pe la Academia Mouratoglou, fosta ”casă” a Simonei Halep: ”Li se dau sportivilor nişte substanţe”

O jucătoare de mare viitor a României a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep și a făcut dezvăluiri din interiorul Academiei Mouratoglou.
15.02.2024 | 13:05
Dezvaluiri incredibile ale unei jucatoare trecute pe la Academia Mouratoglou fosta casa a Simonei Halep Li se dau sportivilor niste substante
O jucătoare de mare viitor a României a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep și a făcut dezvăluiri din interiorul Academiei Mouratoglou. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost audiată timp de 3 zile în procesul de dopaj și speră ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să-i micșoreze suspendarea de 4 ani dictată în prima fază de ITIA.

O jucătoare trecută pe la Academia Mouratoglou face dezvăluiri uluitoare

În vârstă de 18 ani, Sara Maria Popa este una dintre marile speranțe ale tenisului românesc, iar jucătoarea a făcut câteva dezvăluiri legate de Academia Mouratoglou, acolo unde a mers să se antreneze când avea 12 ani.

ADVERTISEMENT

”Eu îmi doresc să se termine bine, ca şi fiecare persoană care o susţine pe Simona halep. Au fost greşeli din ambele părţi. Poate trebuia să fie şi ea atentă, poate trebuiau să fie atenți şi cei de la Mouratoglou, să îi spună exact când trebuie ia, poate, acea substanţă. Nu ştiu detaliile şi nu vreau să intru prea mult. Nu ştim dedesubturile.

Există sportivi care iau acele substanţe, numai că nu sunt prinşi pentru că ştiu exact când să elimine substanţa şi ştiu exact când să le ia. Eu, de exemplu, am fost testată săptămânal şi nu am luat niciodată. Dar nu pot să bag mâna în foc pentru ceilalţi sportivi.

ADVERTISEMENT

Suplimentele sunt diferite de substanţele pe care preparatorii fizici şi medicii de la Academii le dau sportivilor. Suplimentele sunt exact pastilele de zi pe care fiecare persoană poate să le ia”, a declarat Sara Maria Popa, pentru as.ro.

Părinții, puși să-și dea acordul pentru folosirea unor substanțe

Tânăra a precizat faptul că la Academia Mouratoglou încă de mici li se dă sportivilor diferite substanțe, iar părinții sunt puși să semneze că sunt de acord cu acest lucru. ”Am fost când aveam 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Este adevărat, de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. La juniori, nu te controlează cei de la anti-doping. Te lasă un pic să mai creşti, să împlineşti 17 ani şi de atunci încep controalele mai intens.

Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă. Prima dată am fost speriată, chiar nu ştiam ce se întâmplă”, a explicat Sara Maria Popa.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a adus acuzații fără precedent în cazul de dopaj al Simonei Halep. Omul de afaceri a afirmat că proba de sânge, în urma căreia româncei i s-au descoperit ”nereguli” în pașaportul biologic, nu ar fi trebuit luată în calcul.

ADVERTISEMENT