News

Diana Șoșoacă, docilă în fața carabinierilor italieni. „Asta este, o să închidem acum live-ul”

În premieră, senatoarea Diana Șoșoacă a evitat o ceartă cu polițiștii, însă nu cu cei din România, ci cu carabinierii italieni.
02.03.2024 | 22:58
Diana Sosoaca docila in fata carabinierilor italieni Asta este o sa inchidem acum liveul
Diana Șoșoacă într-unul din live-urile sale pe Facebook/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-o recentă vizită făcută în Italia, senatoarea Diana Șoșoacă a intrat într-unul din frecventele sale live-uri pe Facebook. Când a fost atenționată de carabienieri că nu are voie să filmeze în fața Vaticanului, Șoșoacă s-a conformat docilă, fără să facă scandalul aferent interacțiunilor sale cu forțele de ordine, transmite Digi24.

Aflată la Vatican în plin live, Diana Șoșoacă s-a trezit cu carabinierii lângă ea, aceștia cerându-i să oprească filmarea. Dacă în țară acest lucru ar fi fost suficient pentru a provoca o reacție furibundă din partea ei, acum Șoșoacă a încercat să negocieze ca măcar câteva minute să-i fie permis să filmeze. Cum nu a avut succes, s-a conformat fără să mai insiste:

ADVERTISEMENT

– Opriți, vă rog, opriți! Nu filmați!
 – 5 minute…Nu, nu…e pentru mine.
 – Nu, nu faceți video. Aici nu faceți video.
 – Fără video? Unde? Unde se poate?
 – Acolo…
 – Ok… Deci, asta este, că nu ne lasă să mai filmăm. Deci, o să închidem acum live-ul pentru că nu avem voie să mergem mai departe.

Potrivit analistului politic Adrian Zăbavă, acest episod arată că senatoarea Diana Șoșoacă se poate conforma regulilor atunci când știe că nu i se va permite să le încalce nepedepsită, spre deosebire de România, unde autoritățile preferă să nu inflameze prea mult situația, lucru pe care senatoarea îl folosește pentru a acumula capital politic.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă e un politician român de extremă, al cărui mesaj e unul antisistem. Ea vrea să fructifice lipsa de încredere în instituțiile statului. Ba, mai mult, ea face acest lucru și fiindcă știe că dacă ar fi sancționată în vreun fel, s ar putea victimiza.

În cazul situațiilor din țară, caută victimizarea, dar instituțiile statului o tratează cu mănuși ca să nu facă un caz din acea situație. Diferența în alta țară, e că acolo i se aplica regulile ca oricărui alt cetățean”, a declarat Zăbavă.

ADVERTISEMENT

În activitatea sa politică, Diana Șoșoacă are un istoric amplu de conflicte cu forțele de ordine care i-au îngăduit lucruri pentru care un cetățean normal nu ar fi scăpat fără amendă sau chiar cu o urcare în duba de poliție.

Sunteți un trădător și dumneavoastră, și toți jandarmii dumneavoastră, și toată poliția. Ați trădat poporul român. Dați în noi, dăm în voi! Vreți revoluție? Va fi revoluție! Vreți să ne omorâm între noi? Ne vom omorî între noi!”, îi răcnea recent în față unui ofițer de jandarmerie.

ADVERTISEMENT

Un alt exemplu datează din luna august 2023 când Șoșoacă a descins la Ministerul Sănătății ca să-i ceară o audiență ministrului Alexandru Rafila. Până ca oficialii ministerului să decidă ce să facă cu oaspetele nepoftit, Diana Șoșoacă a început să se plimbe pe holurile instituției. Când un polițist i-a atras atenția că nu are voie să facă acest lucru și că trebuie să aștepte unde i s-a spus, senatoarea s-a rățoit la el: „Sunt purtător al autorității de stat, aveți obligația să mă respectați! Dacă o singură dată mai puneți mâna pe mine v-o luați! V-o luați legal!

ADVERTISEMENT