Fotbal international

Didier Deschamps, un car de nervi în finala Argentina – Franța. A acționat în stilul lui Gigi Becali și a făcut două schimbări până la pauză

Decizie disperată luată de Didier Deschamps în finala CM 2022. Selecționerul Franței s-a văzut cu 0-2 de Argentina și a schimbat doi jucători încă dinaintea pauzei!
18.12.2022 | 18:25
Didier Deschamps un car de nervi in finala Argentina  Franta A actionat in stilul lui Gigi Becali si a facut doua schimbari pana la pauza
Didier Deschamps, un car de nervi în finala Argentina - Franța. A acționat în stilul lui Gigi Becali și a făcut două schimbări până la pauză. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Didier Deschamps a luat o decizie în stilul lui Gigi Becali în finala Campioantului Mondial din Qatar. Selecționerul campioanei en-titre s-a văzut cu 0-2 încă din minutul 36 și a hotărât să facă două schimbări înainte de pauzp.

Didier Deschamps, schimbări în stilul lui Gigi Becali! Dembele și Giroud, out înaintea pauzei

Franța nu a jucat nimic în prima repriză și a fost taxată aspru de Argentina. Fără șut pe poarta lui Martinez în primele 45 de minute, campioana mondială din 2018 a primit două goluri de la sud-americani. „Pumele” au deschis scorul prin Lionel Messi, care a transformat un penalty extrem de controversat.

ADVERTISEMENT

Picătura care a umplut paharul lui Deschamps a reprezentat-o golul lui Angel Di Maria, care a făcut 2-0 după cu un contraatac fulger al selecționatei din „Țara tangoului”. În minutul 41, selecționerul Franței s-a enervat și și-a schimbat două dintre vedete.

Olivier Giroud și Ousmane Dembele au fost sacrificați, iar în locul lor au intrat Marcus Thuram, respectiv Kolo Muani. În ceea ce îl privește pe Dembele, fotbalistul Barcelonei a fost cel acuzat de arbitrul polonez Szymon Marciniak că l-a faultat în careu la faza premergătoare golului marcat de Messi.

ADVERTISEMENT

Giroud este golgheterul all-time al Franței

Cea mai ciudată înlocuire a fost cea a lui Olivier Giroud. Vârful lui AC Milan nu doar că a arătat că este într-o formă excepțională la turneul final din Qatar, dar este și cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței.

Giroud a bătut recordul pe care îl deținea Thierry Henry la meciul din optimi, cu Polonia, când „cocoșii” s-au impus cu 3-1. Vârful în vârstă de 36 de ani are 53 de goluri la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

După ce a înscris în optimi contra Poloniei și a doborât recordul lui Henry, Olivier Giroud a punctat și în sferturi, cu Anglia, când a marcat golul victoriei Franței, scor 2-1.

„Recordul în mod inevitabil îmi amintește de toți anii care au trecut, 11 ani de urcușuri și coborâșuri, dar cel mai important lucru e să ofer un exemplu bun pentru tineri, în viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătorii care vor să evolueze, să aibă mai multă încredere în echipa lor. Am ajuns la națională la 25 de ani și dacă așa pot fi un exemplu pentru cineva care are o carieră atipică, atunci ar fi o sursă de mândrie”, a declarat Olivier Giroud într-o conferință de presă, conform site-ului tuttomercatoweb.com, după Franța – Polonia 3-1.

ADVERTISEMENT