Fotbal international

Diego Simeone, mina de aur a lui Atletico. Madrilenii, venituri impresionante de la venirea lui ”Cholo”

12.07.2020 | 17:17
Diego Simeone mina de aur a lui Atletico Madrilenii venituri impresionante de la venirea lui Cholo
ADVERTISEMENT

Antrenorul Diego Simeone este o adevărată mină de aur pentru Atletico, madrilenii obținând venituri impresionante de la aducerea argentinianului.

Atletico Madrid a învins, sâmbătă, cu 1-0, pe Betis Sevilla în La Liga și și-a asigurat pentru a opta oară consecutiv participarea în Champions League. Practic, Simeone nu a ratat niciodată acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

Singfura dată când ”Cholo” nu a putut să o ducă pe Atletico în Champions League a fost în primul său sezon la Madrid, dar atunci are scuza că a preluat echipa la jumătatea sezonului.

Atletico, câștiguri fabuloase de la venirea lui Diego Simeone

Simeone a dus-o pe Atletico în Champions League o dată din postura de campioă a Spaniei, de două ori de pe locul secund și de patru ori de pe poziția a treia. Cu două etape înainte de finalul actualului sezon, madrilenii se luptă pentru locul 3 cu FC Sevilla.

ADVERTISEMENT

Șefii lui Atletico Madrid se pot considera inspirați atunci când l-au ales pe Diego Simeone pentru postul de antrenor, deoarece, pe lângă rezultatele sportive, argentinianul a adus câștiguri fabuloase.

Conform cotidianului Marca, de la venirea pe banca tehnică a lui Diego Simeone în conturile clubului au intrat peste 415 milioane de euro, cel mai bun sezon din acest punct de vedere fiind cel anterior când s-au înregistrat venituri de peste 85 de milioane de euro, în ciuda faptului că echipa a fost eliminată în optimile Champions League.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, cele două sezoane în care Atletico Madrid a jucat cu trofeul Ligii Campionilor pe masă nu au fost atât de productive din punct de vedere financiar. În 2014,  Atleti a încasat puțin peste 50 de milioane de euro, iar doi ani mai târziu încasările erau de aproape 70 de milioane de euro.

În actuala stagiune, veniturile au ajuns deja la peste 76 de milioane de euro și ele pot crește substanțial în funcție de rezultatele din Champions League. Atletico este deja calificată în turneul Final 8 de la Lisabona și va juca în sferturile de finală cu RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a reușit să-și aasigure prezența pentru a opta oară consecutiv în Champions League, deși în momentul în care La Liga s-a întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus se aflau pe un dezamăgitor loc 6. Trupa lui Simeone a revenit în forță după pauză și cu șase victorii și trei remize au ajuns pe poziția a treia.

ADVERTISEMENT