Sport

Dietă de campion mondial! Ce mănâncă “Rechinul” David Popovici şi ce obicei neobişnuit are după micul dejun de la 4:30 dimineața: “La mine funcţionează!”

David Popovici domină lumea nataţiei la doar 17 ani. Un element important în succesul înotătorului român este şi dieta, Popovici având totuşi un obicei neobişnuit despre care spune că îl ajută în performanţe.
23.06.2022 | 21:05
Dieta de campion mondial Ce mananca Rechinul David Popovici si ce obicei neobisnuit are dupa micul dejun de la 430 dimineata La mine functioneaza
Dieta de campion a lui David Popovici. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

David Popovici a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta. Înotătorul în vârstă de 17 ani a adus primele două medalii de aur mondiale din istoria nataţiei româneşti.

Dietă de campion mondial! Ce mănâncă “Rechinul” David Popovici

Dieta este o parte importantă din succesul oricărui sportiv. Cu atât mai importantă în nataţie, unde diferenţele se fac la sutimi de secundă şi consumul de energie este unul imens, mai mare ca în majoritatea sporturilor.

ADVERTISEMENT

Înotătorul are un plan alimentar foarte bine pus la punct, iar mama lui a făcut un curs anti-doping astfel încât David să nu rişte să ia niciun medicament interzis. Chiar şi când se confruntă cu o banală răceală, părinţii lui Popovici sună la ANAD pentru a cere confirmări că medicamentele pe care urmează să le ia sunt aprobate.

Din meniu nu lipsesc migdalele, curmalele, iaurtul amestecat cu banane! Alimente excluse: cârnaţi, fripturi, fast-food

Dar ce mănâncă David Popovici? Campionul mondial a explicat că mănâncă foarte bine dimineaţa, iar din meniul său nu lipsesc iaurtul amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, curmalele, migdalele.

ADVERTISEMENT

După fiecare antrenament, David bea lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao, susţine tatăl sportivului conform scoala9.ro. Proteinele sunt foarte importante în alimentaţia sportivului.

Printre alimentele excluse din meniul lui David Popovici se numără cârnaţii, dar şi pâinea albă, care este înlocuită cu pâine integrală. De asemenea, fripturile, prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food nu există în meniul campionului.

ADVERTISEMENT

Obiceiul neobişnuit al lui David Popovici după masă: “La mine funcţionează!”

Într-un interviu pentru FANATIK, David Popovici a povestit obiceiul neobişnuit pe care îl are: se trezeşte la ora 04:30 mănâncă şi apoi mai doarme o oră după masă:

“Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul.

ADVERTISEMENT

După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00″, a povestit David Popovici în interviul acordat pentru publicaţia noastră.

„Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn”

Programul campionului la înot este unul strict, cu două antrenamente pe zi. Ora de culcare este până în maximum 22:00 pentru a se apropia de cele 8 ore de somn de care are nevoie:

“Merg la sală, la ora 06:30, apoi la primul antrenament. Intru în apă pe la ora 07:00 pentru primul antrenament. După primul antrenament, mă relaxez, intru la orele online cât mai apuc, încerc să mă odihnesc cât mai mult, să vin cu bateriile încărcate la al doilea antrenament, de la ora 16:00.

Cam aşa decurge o zi monotonă. Se repetă destul de des. Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn. E destul de greu la 22:00. Mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”, a povestit campionul.

David Popovici se răsfaţă după concursuri! Desertul preferat: prăjitura de la IKEA!

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a povestit care sunt momentele de răsfăţ ale sportivului. După fiecare concurs, încă de la juniori, părinţii sportivului mergeau cu David la IKEA, pentru că îi plăcea o prăjitură de acolo.

După ce a devenit campion mondial, compania care vinde mobilier, dar are şi un restaurant în fiecare magazin, i-a lansat lui Popovici o invitaţie pentru a-şi alege prăjitura preferată, toate cele patru sortimente având numele “David”:

“Nu ştim care dintre ele este prăjitura ta preferată, dar ne bucurăm că ne alegi pe noi ca să te răsfeţi după concursuri. Felicitări, David Popovici, eşti mereu binevenit la IKEA”, se arată în anunţul companiei, într-un excelent exemplu de PR.

Invitaţia celor de la IKEA pentru David Popovici. Sursa: captură Facebook
Invitaţia celor de la IKEA pentru David Popovici. Sursa: captură Facebook

Trezirea la ora 04:30 în fiecare dimineaţa, disciplina în alimentaţie şi antrenamentele intense l-au transformat pe David Popovici în cel mai rapid înotător al planetei în probele de 100 şi 200 de metri liber, la doar 17 ani.

  • 8 ore doarme în fiecare noapte David Popovici
  • 4 ani avea David Popovici când s-a apucat de înot
ADVERTISEMENT