Un sărut pe zi- secretul pentru o relație fericită, este informația dezvăluită de psihoterapeutul Oana Nicolau în emisiunea lui Cătălin Măruță. Specialista a dezvăluit cât de important este ca această formă de afecțiune să nu se piardă niciodată.
Psihologul Oana Nicolau a fost invitată în emisiunea prezentată de Cătălin Măruță la Pro TV. Subiectul abordat a fost sărutul, mai exact, importanța acestuia într-o relație fericită. Specialistul a mărturisit că nu este doar o formă de afecțiune, dar și de comunicare.
„De multe ori, putem să apelăm la sărut ca să transmitem ce avem de transmis, un te iubesc, îmi pasă de tine, iartă-mă. Când suntem la început, ne dorim sărutul. Acel sărut ne conectează. Sărutul poate fi o modalitate de a te reconecta”, a spus psihologul în emisiunea de la Pro TV.
Într-o relație fericită trebuie să existe cel puțin un sărut, în adevăratul sens al cuvântului, pe zi, după cum a spus Oana Nicolau. Mulți oameni nu-i mai acordă importanță odată cu trecerea anilor, iar aceasta este considerată o greșeală.
„La început, ne sărutăm foarte mult și ne alocăm mai mult timp. Dar pe măsură ce trec ani, sărim peste. Sărutul eliberează niște substanțe chimice, hormonii fericirii, care ne dau o stare de bine. Care ne ajută pentru sănătatea noastră emoțională și comportamentală.
Foarte puțin continuă să-și aloce timp să se sărute. La început, suntem foarte atenți. Să avem respirația proaspătă. Să fim pregătiți mereu pentru asta”, a spus Oana Nicolau despre importanța unui sărut într-o relație.
Mai mult, vârsta nu are nicio importanță. Oana Nicolau a dezvăluit că pentru a rezista o relație, oamenii trebuie să se sărute și să nu se ascundă. Totodată, cuplurile care au copii, nu trebuie să se ferească atunci când vor să-și exprime afecțiunea.
„Este necesar la orice vârstă. Sărutul ne aduce mai aproape. La orice mod. Să păstrăm activă această activitate în relația noastră. O relație fără sărut nu este una nefericită, dar este în care intimitatea lor s-ar putea să nu fie mereu fericită.
O dată pe zi, ne sărutăm. Îmbrățișările sunt foarte utile. Timpul petrecut împreună. Discuțiile despre cum ne-a fost ziua, despre planurile noastre, ce ne dorim. Disponibilitatea de a-l asculta pe celălalt. Este un model frumos pe care-l transmiți copiilor. Sărutul este natural. Oamenii o fac de când lumea și pământul”, a completat psihologul.