Life

Diferența pe care un singur sărut o poate face într-o relație. Dezvăluirile specialistului

Secretul nebănuit al unei relații împlinite este sărutul. Psihoterapeutul Oana Nicolau a explicat cât de important este.
28.03.2023 | 16:39
Diferenta pe care un singur sarut o poate face intro relatie Dezvaluirile specialistului
Sărutul, secretul pentru o relație fericită. Foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Un sărut pe zi- secretul pentru o relație fericită, este informația dezvăluită de psihoterapeutul Oana Nicolau în emisiunea lui Cătălin Măruță. Specialista a dezvăluit cât de important este ca această formă de afecțiune să nu se piardă niciodată.

Ce diferență face un sărut pentru o relație. Psihologul Oana Nicolau a oferit explicații

Psihologul Oana Nicolau a fost invitată în emisiunea prezentată de Cătălin Măruță la Pro TV. Subiectul abordat a fost sărutul, mai exact, importanța acestuia într-o relație fericită. Specialistul a mărturisit că nu este doar o formă de afecțiune, dar și de comunicare.

ADVERTISEMENT

„De multe ori, putem să apelăm la sărut ca să transmitem ce avem de transmis, un te iubesc, îmi pasă de tine, iartă-mă. Când suntem la început, ne dorim sărutul. Acel sărut ne conectează. Sărutul poate fi o modalitate de a te reconecta”, a spus psihologul în emisiunea de la Pro TV. 

Într-o relație fericită trebuie să existe cel puțin un sărut, în adevăratul sens al cuvântului, pe zi, după cum a spus Oana Nicolau. Mulți oameni nu-i mai acordă importanță odată cu trecerea anilor, iar aceasta este considerată o greșeală. 

ADVERTISEMENT

„La început, ne sărutăm foarte mult și ne alocăm mai mult timp. Dar pe măsură ce trec ani, sărim peste. Sărutul eliberează niște substanțe chimice, hormonii fericirii, care ne dau o stare de bine. Care ne ajută pentru sănătatea noastră emoțională și comportamentală.

Foarte puțin continuă să-și aloce timp să se sărute. La început, suntem foarte atenți. Să avem respirația proaspătă. Să fim pregătiți mereu pentru asta”, a spus Oana Nicolau despre importanța unui sărut într-o relație.

ADVERTISEMENT

Pentru o relație sănătoasă, un sărut „este necesar la orice vârstă”

Mai mult, vârsta nu are nicio importanță. Oana Nicolau a dezvăluit că pentru a rezista o relație, oamenii trebuie să se sărute și să nu se ascundă. Totodată, cuplurile care au copii, nu trebuie să se ferească atunci când vor să-și exprime afecțiunea.

„Este necesar la orice vârstă. Sărutul ne aduce mai aproape. La orice mod. Să păstrăm activă această activitate în relația noastră. O relație fără sărut nu este una nefericită, dar este în care intimitatea lor s-ar putea să nu fie mereu fericită.

ADVERTISEMENT

O dată pe zi, ne sărutăm. Îmbrățișările sunt foarte utile. Timpul petrecut împreună. Discuțiile despre cum ne-a fost ziua, despre planurile noastre, ce ne dorim. Disponibilitatea de a-l asculta pe celălalt. Este un model frumos pe care-l transmiți copiilor. Sărutul este natural. Oamenii o fac de când lumea și pământul”, a completat psihologul.

ADVERTISEMENT
Tags: