News

Droguri în școli, sunt implicați și copii de demnitari. Două persoane, arestate preventiv. Update

Zeci de percheziții au avut loc, luni, la traficanți acuzați că vindeau droguri în liceele din Capitală. Suspecți ar fi și câțiva elevi.
22.03.2023 | 08:12
Droguri in scoli sunt implicati si copii de demnitari Doua persoane arestate preventiv Update
Zeci de percheziții DIICOT în București la traficanți suspectați că vindeau droguri în liceele din Capitală. Sursa foto: diicot.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
22-03-2023
06:20

Două persoane au fost arestate preventiv în dosarul traficului de droguri din licee

Procurorii au luat noi măsuri în dosarul traficului de droguri din licee. Miercuri, oamenii legii au dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele acuzate în acest caz, anunță Digi24.

Această decizie a fost luată după ce marți au avut loc noi percheziții domiciliare. Polițiștii au găsit droguri în locuințe ale elevilor. Vorbim de 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină şi comprimate din categoria benzodiazepinelor.

21-03-2023
07:00

Șapte persoane reținute în ancheta privind traficul de droguri în liceele din Capitală

După mai multe ore de audieri, procurorii DIICOT au luat primele măsuri după perchezițiile care au avut loc luni într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Potrivit informațiilor oferite de Digi24, autoritățile au reținut marți șapte persoane. Pentru alte trei s-a dispus punerea sub control judiciar. Vorbim de cel mai mare dosar care vizează elevi și studenți implicați într-o rețea care face trafic de droguri în unități de învățământ.

20-03-2023
12:23

Fiul unui secretar de stat în MAE, ridicat de DIICOT. Tatăl unui alt suspect, angajat în DNA

Apar informații despre elevii care ar fi fost ridicați de DIICOT în cadrul perchezițiilor care au avut loc luni într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Unul dintre suspecți ar fi băiatul unui secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Alături de acesta a fost dus la audieri și fiul unei consiliere din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Tatăl acestuia din urmă ar fi specialist pe probleme financiare în cadrul DNA, notează Gândul.ro.

Mai mulți traficanți acuzați că vindeau droguri inclusiv în liceele din Capitală au fost vizitați de DIICOT. E vorba de substanțe de mare risc. Printre suspecți s-ar număra și elevi de la unele unități școlare din București.

Zeci de percheziții DIICOT în București la traficanți suspectați că vindeau droguri în liceele din Capitală

Într-un comunicat emis în această dimineață, Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anunță ample percheziții derulate în Capitală.

ADVERTISEMENT

E vorba de 23 de verificări domiciliare. Acțiunea are loc într-un dosar cu acuzații extrem de grave. Printre acestea, cele de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, conform celor de la DIICOT.

Polițiștii și procurorii care au luat parte la acțiuni spun că au găsit în locuințele percheziționate diverse cantități de substanțe extrem de periculoase. E vorba de droguri precum cocaină, ketamină și comprimate de Xanax.

ADVERTISEMENT

Foarte grav este faptul că mare parte dintre aceste droguri erau vândute inclusiv elevilor din liceele din Capitală. Cei de la DIICOT nu au menționat însă, până în acest moment, despre ce licee este vorba.

Conform anchetatorilor, încă de anul trecut membrii grupării se ocupau cu vânzarea acestor droguri de mare risc. ”Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează DIICOT.

Printre cei suspectați de trafic de droguri ar fi și elevi

Din informarea DIICOT mai aflăm că peste 20 de persoane urmează a fi duse la audieri. Suspecții sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și de mare risc.

ADVERTISEMENT

Există informații, încă neconfirmate oficial, că și elevi ar fi implicați în acest scandal. Surse apropiate anchetei spun, potrivit G4Media.ro, că printre persoanele suspecte ce vor fi duse la audieri se numără și elevi de la liceele din București.

ADVERTISEMENT