Sport

Dinamo a suferit umilința supremă în “Derby de România”! Este cea mai dură înfrângere în istorie cu rivala FCSB

Dinamo a fost spulberată cu 0-6 în "Derby de România" de FCSB. Este cea mai mare diferență de scor din istoria derby-urilor.
12.09.2021 | 23:54
Dinamo a suferit umilinta suprema in Derby de Romania Este cea mai dura infrangere in istorie cu rivala FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB a dominat de la un capăt la altul derby-ul cu Dinamo. Roș-albaștrii s-au impus cu 6-0 și au stabilit un nou record în “Derby de România”: cea mai mare diferență de scor din istoria celui mai tare meci din Liga 1.

Dinamo a suferit umilința supremă în “Derby de România”!

Deși a făcut multe transferuri în ultimele două săptămâni și lotul s-a întărit mult, Dinamo nu a avut nicio șansă în derby-ul cu rivala FCSB. Echipa lui Bonetti a fost condusă cu 4-0 după primele 45 de minute.

ADVERTISEMENT

În a doua repriză, FCSB a reușit să mai înscrie de două ori și a stabilit cea mai mare diferență de scor din istorie în meciurile dintre cele două formații: 6-0.

Record bătut după 23 de ani!

Recordul a fost bătut după 23 de ani. Pe data de 4 aprilie 1998, Steaua a învins Dinamo pe teren propriu cu 5-0 grație golurilor marcate de Dănciulescu (19, 65), I. Rotariu (35), D. Șerban (57) și Ciocoiu (87).

ADVERTISEMENT

S-au jucat până acum 182 de meciuri între FCSB/Steaua și Dinamo, cu 64 de meciuri câștigate de roș-albaștrii, 57 de remize și 61 de confruntări în care Dinamo s-a impus.

Cea mai mare diferență de scor în deplasare tot de Steaua este realizată. Pe 11 aprilie 1956, Steaua reușea să se impună în deplasare cu scorul de 4-0.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere în fața rivalei, Steaua a reușit să stabilească și aici cea mai bună performanță. Între 1992 și 2000, roș-albaștrii au avut o serie de 19 confruntări fără înfrângere.

Dinamo, una dintre cele mai severe înfrângeri din campionat! Doar Astra le-a mai dat șase goluri

Pentru Dinamo este una dintre cele mai severe înfrângeri suferite în campionat. Pe 15 iulie 2019 și 26 februarie 2021, “câinii” au pierdut cu 0-5 în fața celor de la Viitorul Constanța.

ADVERTISEMENT

Pe 16 decembrie 2014, Dinamo a pierdut cu 1-6 în fața Astrei Giurgiu, singura echipă care a mai reușit să dea 6 goluri celor de la Dinamo, în Liga 1.

“Câinii” au ajuns pe locul 14!

Cu acest eșec, echipa lui Dario Bonetti ajunge la 5 înfrângeri consecutive în Liga 1 și alunecă până pe locul 14, doar Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni fiind sub Dinamo în clasament.

De cealaltă parte, FCSB reduce din ecartul față de CFR Cluj, fiind în acest moment la 9 puncte de lider. Este prima victorie pe banca roș-albaștrilor reușită de Edi Iordănescu, aflat la al treilea meci pe banca echipei.

  • 23 de ani a rezistat recordul de scor în “Derby de România” 
  • 182 de derby-uri s-au disputat până acum

  • (P) Cota BETANO pentru FCU Craiova – FCSB: 1,53 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT