Sport

Dinamo, ajutată de două ori de la VAR în prima repriză cu Hermannstadt. Ce decizii a luat Ovidiu Hațegan

A fost o repriză nebună la Sibiu între Hermannstadt și Dinamo. Roș-albii au fost inexistenți pe teren, chiar dacă arbitrajul VAR a intervenit de două ori în favoarea lor.
17.03.2024 | 19:24
Dinamo ajutata de doua ori de la VAR in prima repriza cu Hermannstadt Ce decizii a luat Ovidiu Hategan
Arbitrul central Ovidiu Hațegan explicandu-i lui Cristian Daniel Neguț și Răzvan Bogdan Patriche Nichita că trebuie să aștepte până se analizează la VAR în meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt Sibiu și Dinamo București, contând pentru Superliga Superbet Play-Out, desfășurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, duminică 17 martie 2024. © FOTO: Valentin MACREA/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Hermannstadt – Dinamo a fost un meci extrem de greu pentru brigada de arbitri. Până ca sibienii să deschidă scorul, echipa lui Zeljko Kopic a fost salvată de două ori de VAR.

Dinamo, ajutată de VAR cu Hermannstadt. Ce decizii a luat Hațegan în prima repriză la Sibiu

Ianis Stoica e ghinionistul de serviciu când Hermannstadt joacă contra lui Dinamo. Atacantul a băgat mingea în poartă, dar VAR-ul a intervenit și a anulat golul într-un mod ciudat

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei etape, Hermannstadt a înfruntat-o pe Dinamo la București, acolo unde „câinii roșii” s-au impus cu 1-0. Totuși, sibienii, care au acuzat grav arbitrajul la finalul partidei, s-au confruntat cu o fază trasă la indigo cu cea de la Sibiu. Și atunci, Ianis Stoica a fost fotbalistul nedereptățit.

Acum, cel mai bun marcator U21 din SuperLiga a înscris după o minge centrată de Mihai Butean și deviată de Daniel Paraschiv, dar asistentul a ridicat imediat fanionul și a indicat că e ofsaid.

ADVERTISEMENT

Faza a fost analizată la VAR, acolo unde colegii lui Ovidiu Hațtegan au verificat de la cine a venit mingea la Ianis Stoica și dacă a fost într-adevăr ofsaid la atacant.

Reluările nu au arătat cu exactitate că Stoica era mai aproape de linia porții decât ultimul apărător al lui Dinamo, deși la analiza VAR s-a stat nu mai puțin de șapte minute! Meciul s-a reluat în minutul 17, cu lovitură liberă indirectă pentru echipa lui Kopic. – vezi VIDEO

ADVERTISEMENT

După golul anulat lui Stoica pentru ofsaid, sibienii au cerut penalty

Câteva minute mai târziu s-a petrecut o nouă fază controversată în careul lui Golubovic. Patriche și-a făcut o preluare greșită, iar Silviu Balaure a încercat să profite. Veteranul din defensiva lui Dinamo a încercat să îl oprească pe sibian într-un mod neregulamentar.

Chiar dacă reluările TV au arătat că Patriche îl calcă pe vârful ghetei pe Balaure, Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să continue. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia „centralului” a fost menținută.

ADVERTISEMENT

Totuși, fazele controversate nu i-au influențat pe elevii lui Marius Măldărășanu, care au jucat la fel de dezinvolt pe tot parcursul primei reprize, în care au înscris trei goluri prin Ianis Stoica (38), Raul Opruț (41) și Cristi Neguț (45+1).

Meciul de la Sibiu a fost arbitrat de o brigadă cu Ovidiu Hațegan al centru. Arbitrii asistenți au fost George Neacșu și Adrian Vornicu. Rolul celui de-al patrulea oficial a fost îndeplinit de Iulian Dima. În camera VAR s-au aflat Rareș VIdican și Cosmin Vatamanu.

  • 3-0 a fost scorul pauzei la Hermannstadt – Dinamo
ADVERTISEMENT