Sport

Dinamo, cea mai slabă apărare şi cel mai slab atac din SuperLiga! Echipa lui Burcă, spre retrogradare

Dinamo a fost pulverizată la Sibiu de Hermannstadt, scor 0-4. "Câinii" au cea mai slabă apărare şi cel mai slab atac din SuperLiga şi sunt penultimii în clasament.
21.10.2023 | 19:42
Dinamo cea mai slaba aparare si cel mai slab atac din SuperLiga Echipa lui Burca spre retrogradare
Dinamo, cea mai slabă apărare şi cel mai slab atac din SuperLiga! Echipa lui Burcă, spre retrogradare. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în SuperLiga în actuala stagiune, dar după 13 etape, perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare. Fanii sperau măcar să scape de emoţiile cu retrogradarea, dar “câinii” sunt penultimii.

Dinamo, cea mai slabă apărare şi cel mai slab atac din SuperLiga!

După 0-4 cu Hermannstadt, Dinamo a devenit formaţia cu cea mai slabă apărare din SuperLiga. Defensiva lui Ovidiu Burcă a încasat nu mai puţin de 24 de goluri, cu unul mai mult decât Voluntari şi FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Asta în condiţiile în care defensiva este compartimentul unde Dinamo a adus mulţi jucători în perioada de mercato. Adnan Golubovic, Răzvan Began au venit să fortifice poarta, iar Lucas, Homawoo, plus întoarcerea lui Ricci Grigore, trebuiau să ofere mai multe soluţii defensvie pentru Burcă.

Dar, până acum, lucrurile stau foarte rău pentru “câini”. Dinamo nu a avut nicio şansă în faţa celor de la Hermannstadt, deşi “câinii” au abordat cu mare încredere meciul, după punctul important scos cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Un gol marcat în ultimele şase etape!

Nici în ofensivă lucrurile nu stau mai bine. Ba chiar mai rău. Dinamo a marcat doar opt goluri în acest sezon, iar trei dintre ele au venit în meciul câştigat cu Voluntari. Problema o reprezintă însă lipsa de eficacitate în ultimele meciuri.

Dinamo a înscris un singur gol în ultimele şase meciuri din campionat. Abdallah a înscris în remiza cu CFR Cluj, scor 1-1. În rest, “câinii” au avut 0 în dreptul scorului în meciurile cu Rapid, FC U Craiova, Farul, Oţelul şi Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Şi în atac au fost efectuate transferuri. Dinamo i-a adust în vară pe Goncalo Gregorio şi Hakim Abdallah. Cei doi atacanţi centrali de la Dinamo au marcat patru goluri, foarte puţin pentru 13 etape.

Dinamo, aproape de o nouă retrogradare?

“Câinii” au reuşit două victorii în acest sezon, însă ambele au venit cu o doză de şansă. Golul victoriei cu FC Botoşani a venit în final, în timp ce Voluntari a ratat un penalty în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Până la finalul turului, Dinamo mai are meciuri cu Poli Iaşi şi UTA Arad. Ovidiu Burcă are misiunea de a salva echipa de la retrogradare în acest sezon, însă “câinii” sunt deocamdată în cădere liberă.

  • 8 goluri a înscris Dinamo în campionat
  • 24 de goluri a încasat defensiva “câinilor”
ADVERTISEMENT