Sport

Dinamo contestă oficial arbitrajul cu Sepsi. Nicolescu a semnat un comunicat prin care face praf CCA

Dinamo a pierdut partida contra celor de la Sepsi, scor 2-1. Conform formației din Ștefan cel Mare, rezultatul partidei a fost viciat de către centralul meciului.
05.12.2023 | 16:50
Dinamo contesta oficial arbitrajul cu Sepsi Nicolescu a semnat un comunicat prin care face praf CCA
Andrei Nicolescu acuza arbitrajul din Dinamo - Sepsi. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă, Dinamo a adus în atenție o serie de erori de arbitraj din partida cu Sepsi. Administratorul Special, Andrei Nicolescu, a semnat acest comunicat, subliniind că administrația depune eforturi semnificative pentru reconstrucția formației din Ștefan cel Mare.

Dinamo, nemulțumită de arbitrajul din meciul cu Sepsi

“În data de 09.11.2023, am depus la CCA un memoriu în care semnalam o serie de erori de arbitraj, comise împotriva echipei noastre. Cu acel prilej, v-am supus atenției exemple concrete, însoțite de materiale video, și v-am solicitat să faceți demersurile necesare, în exercitarea funcției pe care o dețineți, pentru ca Dinamo, la fel ca orice altă echipă din fotbalul românesc, să beneficieze de un ARBITRAJ CORECT, COMPETENT SI RESPONSABIL.

ADVERTISEMENT

Au trecut aproape 30 de zile de la memoriul menționat. Nu am primit niciun răspuns. Erorile împotriva echipei noastre, confirmate de specialiști care nu pot fi bănuiți de subiectivism sau simpatii dinamoviste, au continuat într-un ritm inacceptabil”, se arată în comunicatul lui Dinamo.

În cadrul comunicatului, Dinamo a expus detaliat două faze controversate din meciul cu Sepsi OSK din 4 decembrie 2023, susținând că ambii jucători ai echipei lor, Razvan Patriche și Lamine Ghezali, au fost faultați în careul advers în două momente distincte.

ADVERTISEMENT

Andrei Nicolescu, apel către CCA

“Cel mai recent exemplu: în partida desfășurată, în data de 4 decembrie 2023, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK, au existat DOUĂ FAZE, într-un interval de doar 20 de minute, în care fotbaliști ai echipei noastre au fost faultați în careul echipei adverse.

Concret:
• În minutul 21, Branislav Ninaj, jucătorul echipei Sepsi OSK, l-a lovit cu cotul în cap pe jucătorul lui Dinamo, Razvan Patriche;
• în minutul 41, același Branislav Ninaj îl lovește cu umărul în figură pe jucătorul lui Dinamo, Lamine Ghezali”, a semnat Andrei Nicolescu în comunicat.

ADVERTISEMENT

Cu toate că aceste faze puteau fi supuse verificării VAR, Dinamo afirmă că ambele momente au fost ignorate, afectând rezultatul final al partidei. Andrei Nicolescu susține că aceste cazuri reprezintă doar exemple dintr-o serie de erori care au influențat negativ evoluția echipei în ultima perioadă.

Conducătorii lui Dinamo atrag atenția asupra faptului că, deși au ales să nu comenteze arbitrajele în trecut, recentele incidente și lipsa de răspuns din partea CCA i-au determinat să aducă această problemă în atenția publicului și a forurilor competente.

ADVERTISEMENT

Dinamo afirmă că obiectivul ei nu este să găsească vinovați sau să ceară favoruri, ci să fie tratată cu respect și echitate, conform principiilor fundamentale ale fotbalului. Formația din Ștefan cel Mare subliniază faptul că, în ciuda dificultăților prin care trece echipa, aceasta merită să fie tratată cu profesionalism și corectitudine.

ADVERTISEMENT