Sport

Dinamo – FC U Craiova 0-1, în etapa 9 din SuperLiga. Oltenii își iau avânt spre play-off. Clasamentul actualizat

FC U Craiova câștigă pentru a doua oară la rând în SuperLiga, 1-0 în deplasare cu Dinamo în etapa 9, și se apropie de zona play-off-ului.
15.09.2023 | 23:13
Dinamo  FC U Craiova 01 in etapa 9 din SuperLiga Oltenii isi iau avant spre playoff Clasamentul actualizat
Dennis Dorin Politic, Gabriel Carlos Compagnucci si Costin Ionut Amzar in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC U Craiova, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, vineri 15 septembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
15-09-2023
18:33

Dinamo - FC U Craiova 0-1 (Baeten 61)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Dinamo nu reușește să spele rușinea din Giulești și pierde al doilea meci consecutiv în SuperLiga, ajungând din nou în zona periculoasă a clasamentului. Oltenii, în schimb, au luat o gură mare de oxigen și sunt tot mai aproape de primele 6 locuri, care asigură prezența în play-off.

Clasament SuperLiga

Min. 90+2: Costin șutează periculos din 12 metri, Popa e bătut, dar mingea lovește transversala și iese afară.

Min. 78: Politic trece de trei adversari, șutează în cross de la 18 metri, dar Popa reușește să respingă de lângă bară în corner.

Min. 61: GOOOL FC U Craiova! Van Durmen scapă singur în careu, șutează din 10 metri, însă Golubovic respinge miraculos cu piciorul. Mingea reintră imediat în posesia oltenilor, Baeten face o preluare pe piept și șutează fabulos cu exteriorul de la 20 de metri, aproape de vinclu, fără nicio speranță pentru portarul gazdelor.

Min. 51: Șutul lui Bani din marginea careului e deviat în corner de un fundaș oltean.

Min. 38: Dragoș Albu irosește o lovitură liberă de la 18 metri, șutând mult peste poarta lui Golubovic.

Min. 33: Sidibe centrează periculos în careu, dar Chițu nu reușește să ajungă la minge și faultează în atac.

Min. 19: Politic reușește un dribling magnific în fața lui Lacroix, pătrunde în careu, dar este ajuns de jucătorul oltean la 6 metri de poartă și e deposedat în ultima clipă.

Min. 12: Albu șutează periculos de la 18 metri, puțin peste transversală.

Min. 7: Șutul lui Bena de la 30 de metri se duce mult  peste poarta lui Popa.

Min. 1: A început partida.

15-09-2023
17:04

Echipele de start la Dinamo - FCU Craiova

Dinamo: A. Golubovic – Lucas, Bena, Homawoo – C. Costin, A. Bani, Larrucea, C. Ilic, Amzăr – Ghezali, Politic. Rezerve: Dujmovic, De Moura, I. Roșu, Gregorio, Țîră, Borcea, Abdallah, Giafer, R. Grigore. Antrenor: Ovidiu Burcă. 

FCU Craiova: R. Popa – Compagnucci, Lacroix, Henriques, Mascarenhas – D. Albu, Achim – Sidibe, Baeten, Van Durmen – Chițu. Rezerve: Gurău, R. Negru, Padula, V. Pop, Asamoah, Blidar, Blănuță, Buta, Ibrahim. Antrenor: Florin Drăgan.

Meciul Dinamo – FC U Craiova 1948 are loc vineri, 15 septembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 9-a din SuperLiga. „Câinii” vin după ce au fost efectiv puși la pământ de Rapid în derby cu scorul de 4-0, iar oltenii au un moral bun, ca urmare a succesului neașteptat de clar obținut pe teren propriu în fața umbrei campioanei ediției precedente, Farul, exact la diferența cu care a pierdut Dinamo în Giulești.

Unde se joacă meciul Dinamo – FC U Craiova, în etapa 9 din SuperLiga

Întâlnirea Dinamo – FC U Craiova 1948 se dispută vineri, 15 septembrie, de la ora 21:30, dar nu pe stadionul Arcul de Triumf, al cărui gazon i-a nemulțumit serios pe jucătorii „câinilor” la ultimul meci desfășurat acolo în compania Petrolului și terminat la egalitate, 1-1. Noua locație va fi chiar „Arena Națională”, devenită disponibilă pentru echipele de club din Capitală după ce trecut perioada concertelor estivale derulate aici și meciurile echipei naționale în preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Desigur, numărul de spectatori la partida cu echipa patronată de familia Mititelu poate crește considerabil față de cele câteva mii de la jocul cu Petrolul, dar întrebarea este după acea umilință din Giulești din ultima etapă, 0-4 cu Rapid, câți fani ai „alb-roșiilor” vor mai veni la meci. Nu se așteaptă în nici un caz la mai mult de 15.000 de spectatori, asta în cel mai fericit caz pentru organizatorii de la Dinamo, care ar scoate venituri destul de consistente din vânzarea biletelor.

Cine transmite la TV partida Dinamo – FC U Craiova 1948

Partida Dinamo – FC U Craiova 1948 se joacă vineri. 15 septembrie, de la ora 21:30, pe „Arena Națională” din Capitală, în etapa a 9-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona dacă veți alege să intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea călduroasă se desparte cu greu de noi și prin urmare inclusiv vineri, 15 septembrie, vom beneficia de o zi frumoasă, cu cer senin pe tot parcursul ei, scutindu-ne de luarea umbrelei, pentru că nu va exista amenințare de ploaie nici un moment. Maxima zilei, la orele amiezii, va atinge 28 de grade, dar la ora 21:30 va scădea simțitor, undeva la 20 de grade, excelent pentru fotbal. Arbitru este Florin Andrei din Târgu Mureș.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Dinamo – FC U Craiova 1948

Dinamo joacă pentru prima oară în acest sezon pe Arena Națională, iar antrenorul Ovidiu Burcă se poate baza, în linii mari, cam pe toți jucătorii din lot, mai puțin mijlocașul spaniol Dani Iglesias, care încă nu este refăcut. Nici prezența omului care a ținut atacul lui Dinamo în Liga 2, francezul Ghezali, nu este sigură.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 vrea să arate că este clubul unde disciplina contează enorm și prin urmare la acest meci va lipsi unul dintre cei mai buni jucători, Bahassa, care a comis un act de indisciplină și a fost scos din lot pentru partida de la București. În rest, vor evolua oamenii obișnuiți, Craiova fiind una dintre echipele cu cei mai puțin jucători folosiți.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – FC U Craiova 1948

Dinamo – FC U Craiova 1948 este un meci extrem de echilibrat pentru casele de pariuri. Care acordă cota de 2,45 pentru victorie echipei vizitatoare, în timp ce pentru „câini” cota ajunge la 2,90. Diferențele nu sunt deloc mari, ceea ce sugerează echilibrul aproape total pentru bookmakeri. Care consideră că oaspeții au mai multă experiență.

ADVERTISEMENT

Șansă dublă „X2” are cotă de 1,40, iar șansă dublă „1X” are cotă 1,45. Un gol marcat de olteni valorează 1,35, în timp ce o mușcătură a „câinilor” are cotă de 1,40. Dacă se vor marca minim două goluri în această partidă cota va fi de 1,40.

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, spune că jucându-se pe Arena Națională poate fi un lucru bun, dar trebuie luat în considerare și faptul că aici s-au disputat în interval de 72 de ore cele două meciuri ale echipei naționale și gazonul ar putea avea de suferit.

ADVERTISEMENT