Sport

Dinamo – GOG 30-27, în etapa 13 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. „Dulăii” au urcat pe locul 4. De ce trebuie să-și păstreze poziția și după ultima partidă. Video

Dinamo a învins-o pe GOG, scor 30-27, în penultima etapă din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. „Dulăii” au urcat pe locul 4.
23.02.2023 | 21:07
Dinamo  GOG 3027 in etapa 13 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin Dulaii au urcat pe locul 4 De ce trebuie sasi pastreze pozitia si dupa ultima partida Video
Dinamo a învins-o pe GOG, scor 30-27 în etapa 13 din Liga Campionilor la handbal masculin. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
23-02-2023
17:45

Dinamo - GOG 30-27

Vezi aici toate fazele video importante!

FINAL DE MECI. 30-27. Dinamo a urcat pe locul patru în grupă, grație victoriei cu GOG într-o atmosferă de sărbătoare în Sala Polivalentă. În ultima partidă, elevii lui Xavi Pascual o înfruntă în deplasare pe Magdeburg, în timp ce GOG, cealaltă formație care luptă pentru locul 4, joacă acasă cu PPD Zagreb. 

Ambele formații sunt calificate în play-off-ul Ligii Campionilor, însă clasarea pe un loc 4 face ca meciul retur să fie disputat pe teren propriu, un avantaj din acest punct de vedere. Atât Dinamo, cât și GOG au câte 13 puncte, însă „dulăii” au avantajul meciurilor directe (38-38 în Danemarca), (30-27 în România). 

Min. 56: 28-22. Dinamo se apropie cu pași repezi de victorie în ultimul meci din faza grupelor pe teren propriu. Xavi Pascual solicită ultimul time-out al meciului. 

Min. 51: 27-22. Dinamo conduce la cinci goluri, cea mai mare diferență de scor. 

Min. 47: 24-20. Racoțea a fost aproape să ducă avantajul la cinci goluri, însă a lovit doar bara după o aruncare explozivă. 

Min. 45: 24-20. Dinamo s-a desprins din nou la cea mai mare diferență de scor din meci. Antrenorul lui GOG solicită timp de odihnă 

Min. 40: 19-16. Kasparek marchează două goluri consecutive și o duce pe Dinamo din nou la trei goluri. 

Min. 34: 15-14. Partida s-a reluat, iar Dinamo păstrează avantajul de un gol. Ambele echipe joacă cu un handbalist în minus. 

PAUZĂ. 14-13. GOG a avut șansa să egaleze cu cinci secunde înainte de finalul primei reprize, însă extrema danezilor a lovit bara. 

Min. 28: 13-12. Dinamo a ratat de pe semicerc, iar GOG are șansa să egaleze pe tabelă. 

Min. 26: 12-11. GOG s-a apropiat la un singur gol de Dinamo. Xavier Pascual, nevoit să ceară timp de odihnă. 

Min. 24: 12-9. Tehnicianul lui GOG a cerut time-out, însă fără succes. „Dulăii” s-au distanțat la trei goluri diferență.

Min. 21: 10-8. GOG s-a apropiat la două goluri. Dinamo are atacul. 

Min. 18: 9-6. După un start lansat cu goluri în ambele porți, au urmat câteva minute de secetă. Tabela a fost deblocată de GOG după eliminarea lui Robert Militaru. 

Min. 12: 8-5. Dinamo nu îi dă șansa lui GOG să treacă la conducere. „Dulăii” lui Xavi Pascual s-au distanțat la trei goluri. 

Min. 8: 5-4. Madsen egalase situația, însă Kuduz a readus-o pe Dinamo în avantaj. 

Min. 6: 4-3. Dinamo se menține în față. Danezii au fructificat ultimele atacuri. 

Min. 3: 2-0. Oaspeții nu se lipesc de gol. Două bări și o paradă reușită de portarul lui Dinamo în doar trei minute. 

Min. 2: 1-0. Ante Kuduz deschide scorul cu o aruncare de la nouă metri. 

Min. 1: Partida din Sala Polivalentă a început! 

Meciul Dinamo – GOG are loc joi, 23 februarie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei 13 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Meciul are importanță pentru a stabili cel puțin înaintea ultimei runde, când dulăii vor avea o deplasare de foc la Magdeburg, cine ocupă locul 4 înainte de play-off.

Unde se joacă meciul Dinamo – GOG în etapa 13 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin

Întâlnirea Dinamo – GOG se dispută joi, 23 februarie, de la ora 19:45, în Sala Polivalentă Cristian Gațu din Capitală, în etapa 13, penultima, a grupei A din Liga Campionilor la handbal masculin. Handbalul este un sport bine primit de publicul bucureștean, care de fiecare dată când în Polivalentă s-a jucat un meci de Liga Campionilor la feminin sau la masculin a umplut tribunele, creând o atmosferă superbă.

ADVERTISEMENT

Cum vorbim despre Dinamo, o echipă cu galerie foarte puternică, deși echipa la fotbal a căzut în Liga 2, este de așteptat ca fanii dulăilor sâ vinâ în număr mare la acest meci, unul care o poate aduce pe Dinamo pe locul 4 înaintea ultimei etape, un loc foarte bun și cu bune perspective în play-off, pentru că locurile 3 și 4 vor avea avantajul de a juca acasâ manșa retur din play-off.

Cine transmite la TV partida Dinamo – GOG

Partida Dinamo – GOG se joacă joi, 23 februarie, de la ora 19:45, în Sala Polivalentă Cristian Gațu din București, în etapa 13 din grupa A a Ligii Campionilor și va putea fi urmărită la televizor pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Cu calificarea asigurată nu ar fi deloc exclus ca antrenorul Xavi Pascual să mai lase pe bancă dintre titulari, pentru a nu risca accidentări grave, așa cum s-a întâmplat la Paris runda precedentă, în meciul pierdut cu 26-33 în fața lui PSG cu vedeta campioanei României, egipteanul Ali Zein, suspect de ruptură de ligamente, ceea ce ar însemna cel puțin 6 luni de absență.

Cine este GOG, adversara lui Dinamo din etapa 13 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin

GOG este unul dintre cluburile cele mai de succes din handbalul danez. A câștigat de opt ori campionatul, ultima dată în 2022, după o pauză de 15 ani și de zece ori Cupa, record la aceest capitol, ultima în 2019. La nivel european cea mai bună performanță a fost finalistă a Cupei Cupelor EHF în 1995. Clubul actual este cel format în 2010, deși data înființării este 1 mai 1973, dar în 2010 GOG Svendborg, cum se numea pe atunci, era retrogradată în liga 2 pentru evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT

Culorile sunt galben și roșu. Antrenorul nu este un nume mare în acest sport, Nicolej Krickau și dacă nu ar fi existat un sloven, Nej Cehte, rătăcit în marea de nordici, am fi avut un lot alcătuit numai din danezi, imensă majoritate și doi suedezi și un norvegian. Este echipa cu cei mai mulți jucători autohtoni din grupele Ligii Campionilor, 15.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – GOG

Pentru casele de pariuri Dinamo este echipa favoritâ în acest meci la cota de 1,75. Danezii, dacă vor reuși să obțină victoria au cotă de 2,80. Șansă dublă 1X are cotă de 1,45 iar șansă dublă X2 ajunge la cota de 2,20. Total goluri peste 63,5 în meci are cotă de 1,65 iar dacă se vor înscrie cu două goluri mai mult cota va urca până la 2,10.

ADVERTISEMENT

Dinamo și GOG au remizat în Danemarca, în partida tur,  la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din actuala ediție a grupelor Ligii Campionilor, scor 38-38. A fost primul punct reușit de danezi în istoria confruntărilor directe cu dulăii, pentru că în grupe, în 2019, Dinamo a reușit o dublă victorie, 32-31 în Țara lui Hamlet și 35-28 la București.

ADVERTISEMENT