Sport

Dinamo îi dă KO lui Mihai Rotaru și-l face pe Adrian Mititelu să exulte! „De FC U Craiova ne leagă același an de înființare”

FC U Craiova 1948 - Dinamo se joacă în această seară, de la ora 20:00. „Câinii” au avut un mesaj oficial prin care au recunoscut echipa lui Adrian Mititelu ca fiind adevărata Universitatea Craiova.
02.02.2024 | 13:29
Dinamo ii da KO lui Mihai Rotaru sil face pe Adrian Mititelu sa exulte De FC U Craiova ne leaga acelasi an de infiintare
Adrian Mititelu și Mihai Rotaru // Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scandalul identităților din fotbalul românesc continuă de ani buni. Acum s-a implicat și clubul Dinamo, care a postat un mesaj pe contul oficial de Facebook prin care a recunoscut public că FC U Craiova este echipa istorică a Olteniei.

Dinamo susține că FC U Craiova 1948 este Știința!

FC U Craiova 1948 și Dinamo vor juca în această seară, de la ora 20:00, în etapa a 24-a din SuperLiga. „Câinii” au nevoie de victorie ca de aer pentru a mai spera la rămânerea în prima ligă sau la un loc de baraj.

ADVERTISEMENT

Totuși, oficialii roș-albilor au pornit războaie pe contul oficial de Facebook al clubului, unde au postat un mesaj prin care au susținut că echipa lui Adrian Mititelu este adevărata Universitatea Craiova.

„Suntem de-o seamă… Ne revedem cu rivala din Oltenia în această seară (ora 20:00), în SuperLiga Romania, pe stadionul “Ion Oblemenco”. De Fotbal Club Universitatea 1948 Craiova ne leagă același an de înființare și o rivalitate istorică.

ADVERTISEMENT

Cu oltenii lui Mititelu ne-am mai întâlnit de două ori în acest sezon, în luna septembrie, în campionat și în grupele Cupei României.
În primul meci jucat pe Arena Națională a fost 1-0 pentru craioveni, decis de execuția lui William Baeten (61).

În al doilea joc, disputat tot în fața propriilor suporteri, a fost 1-1, Costin Ionuț Amzăr a deschis scorul (18), iar Yassine Bahassa a egalat din penalty (66)”, a fost mesajul „câinilor” postat pe pagina oficială a clubului Dinamo.

ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic, probleme mari privind regula U21!

Pe lângă problemele legate de locul din clasament, Dinamo are acum emoții și privind regula U21. FANATIK a aflat că fundașul stânga Costin Amzăr nu a făcut deplasarea în Bănie pentru meciul cu FC U Craiova 1948. Jucătorul care îndeplinește regula U21 la Dinamo a acuzat dureri de cap și dureri în gât, astfel Zeljko Kopic nu l-a păstrat în lot.

Dinamo merge să atace victoria în fața Craiovei cu ambii fundași laterali indisponibili. Gabriel Moura va fi și el absent după accidentarea suferită în derby-ul pierdut cu Rapid, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Nici fundașul central Josue Homawoo nu va juca împotriva oltenilor din cauza suspendării pentru cumul de cartonașe galbene. În teren ar putea apărea însă Ricardo Grigore, care ar trebui să-l înlocuiască pe Homawoo. Grigore n-a mai jucat pentru „câini” din 4 decembrie 2023, când a evoluat 73 de minute în eșecul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-2.

Chiar dacă dinamoviștii au un mesaj pozitiv pentru FC U Craiova, cele două echipe se judecă la comisii. Bucureștenii solicită jumătate din suma cheltuită pentru organizarea meciului cu FC U Craiova, scor 1-1, din grupele Cupei României din 26 septembrie 2023, de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT