Sport

Tensiuni înaintea meciului FC U Craiova – Dinamo. Cele două rivale se ceartă din cauza banilor

FCU Craiova și Dinamo se întâlnesc vineri seară, de la ora 20:00, în Bănie, în etapa a 24-a din SuperLiga. Cele două grupări se judecă la comisii pentru bani din Cupa României.
01.02.2024 | 22:49
Tensiuni inaintea meciului FC U Craiova  Dinamo Cele doua rivale se cearta din cauza banilor
Dinamo și FC U Craiova se judecă la comisii pentru meciul din Cupa României, disputat la 26 septembrie 2023, pe Arena Națională FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Meciul FC U Craiova – Dinamo, programat mâine seară, se anunță unul extrem de tensionat. Pe lângă miza celor trei puncte puse în joc, ambele echipe au nevoie de victorie ca de aer, mai există un motiv care încinge și mai mult atmosfera în jurul partidei.

Tensiuni înaintea meciului FC U Craiova – Dinamo. Cele două echipe se ceartă pe bani

Bucureștenii au reclamat clubul lui Adrian Mititelu la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, pentru a solicita jumătate din suma cheltuită pentru organizarea jocului cu FC U Craiova, scor 1-1, disputat în faza grupelor din Cupa României, la 26 septembrie 2023, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Concret, Dinamo susține că a ieșit pe minus în plan financiar după acel meci și cere, conform regulamentului Cupei României, ca FC U Craiova să suporte în mod egal acoperirea cheltuielilor. Regula este valabilă doar pentru meciurile care se dispută într-o singură manșă.

La acea partidă, pe Arena Națională au fost circa 4.000 de spectatori, iar prețul biletelor au fost:

ADVERTISEMENT
  • 45 de lei – Tribuna 2 (inel 1)
  • 22,50 lei – Tribuna 2 (elevi, studenti, pensionari)
  • 90 de lei – VIP II
  • 120 de lei – VIP I
  • Family Zone: 45 lei

Ce prevede regulamentul Cupei României:

  • În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50% din beneficiul net.
  • Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor.
  • Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
  • În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
  • Până în șaisprezecimi, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50 – 50% de ambele echipe.
  • Echipa gazdă are obligația de a achita integral baremurile de arbitraj și observare, echipa oaspete având obligație de a achita către clubul gazdă jumătate din valoare.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu este îngrijorat înainte de FC U Craiova – Dinamo

Patronul lui FC U Craiova, Adrian Mititelu, își dorește ca echipa lui să obțină prima victorie din 2024, dar se așteaptă la un meci complicat cu Dinamo.

”Foarte greu și nu o spun de complezență, să zici că din respect. Eu nu o văd o echipă retrogradată, cum o văd foarte mulți. Eu cred că se va salva. Sper să nu arate asta la meciul cu noi. După meciul cu noi, cred că vor reuși să obțină puncte pentru că e o echipă foarte grea.

ADVERTISEMENT

Au o capacitate mare de efort, au o agresivitate foarte bună în joc. Într-adevăr, au jucători care sunt puțin copleșiți de situația din clasament, dar o echipă care oricând poate să explodeze în rezultate”, a declarat Adrian Mititelu, pentru Pro TV.

Giovanni Costantino vrea șase puncte din meciurile cu Dinamo și Oțelul: ”Nu sunt aici să frec menta, sunt pentru lucru”

Antrenorul formației oltene, Giovanni Costantino, amenințat cu demisia după înfrângerea dramatic suferită cu Rapid, scor 3-4, după ce FC U Craiova a condus cu 3-1, a anunțat că ”nu sunt aici să frec menta, sunt pentru lucru”. Italianul a mai spus are obiectiv șase puncte din următoarele două întâlniri, cu Dinamo și Oțelul.

FC U Craiova nu poate conta pe trei jucători importanți: Chițu și Baeten sunt suspendați pentru patru cartonașe galbene, iar Van Durmen este accidentat.

Ce a declarat Zeljko Kpoic despre FC U Craiova – Dinamo

În schimb, de la Dinamo vor lipsi Josue Homawoo (suspendat), Neluț Roșu și Gabriel de Moura (accidentați).

”E foarte important meciul cu Craiova, la orice duel pe care îl avem în față trebuie să luptăm pentru cele trei puncte. A fost atitudine bună cu Rapid, dar trebuie să continuăm la fel, să găsim modalitatea de a obține puncte.

Știm că au și ei absențe, dar când am vorbit cu jucătorii, nu e vorba de 11 jucători, e vorba de 25 de jucători, toți își așteaptă oportunitatea, e la fel pentru noi, la fel și pentru ei.

Vedem cine se adaptează mai bine, cine va profita de ocazie. Nu subestimez echipele pentru că au absențe, vor da totul pentru a-i înlocui. Lucrăm mereu pe partea asta, dar nu e ușor să găsești jucători și să acoperi tot ce ne trebuie”, a declarat antrenorul croat al lui Dinamo, Zeljko Kopic.

ADVERTISEMENT