Sport

Dinamo încinge spiritele înaintea derby-ului cu FCSB. Atac la CSA Steaua și răspunsul acid al clubului Armatei

Dinamo au avut un mesaj pro-FCSB pe rețelele de socializare înaintea derby-ului, spunând că echipa lui Gigi Becali este „adevărata” Steaua.
15.11.2023 | 23:45
Dinamo incinge spiritele inaintea derbyului cu FCSB Atac la CSA Steaua si raspunsul acid al clubului Armatei
Mesajul pro-FCSB al lui Dinamo înainte de derby. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Postarea de pe Facebook a „câinilor” făcea referire la numărul mai mare de victorii pe care Dinamo îl are în fața FCSB-ului, în istoria derby-urilor, calculând istoria „roș-albaștrilor” din 1947.

Mesajul pro-FCSB al lui Dinamo înainte de derby

Dinamo a avut un mesaj pro-FCSB chiar înaintea derby-ului, în care calculau istoria „roș-albaștrilor” din 1947, anul în care era fondat CSCA, și anume Clubul Sportiv Central al Armatei:

ADVERTISEMENT

„Primul derby, prima victorie. La început a fost CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Apoi s-a numit CCA (Casa Centrală a Armatei), CSA Steaua (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), acum e FCSB. 

Pe scurt, Steaua, oricare ar fi ea. Dinamo a rămas Dinamo de la înființare până astăzi. Povestea unicului derby al fotbalului nostru a început în 1948, pe 20 noiembrie, cu victoria „câinilor roșii”, 1-0, prin golul marcat de Marian Apostol. 

ADVERTISEMENT

A fost primul episod în campionatul României, Divizia A pe vremuri, Liga 1 sau, de anul trecut, SuperLiga. De-atunci s-au adunat 151 de meciuri în prima ligă și, orice ar spune unii, statistica nu poate fi mințită”.

„Avem 49 de victorii, cu una mai mult decât ei!”

„Avem 49 de victorii, cu una mai mult decât ei, 48, celelalte 54 de întâlniri terminându-se la egalitate. Din 48 până în anii 70, dominația alb-roșie făcea înconjurul lumii și nu putea fi pusă la îndoială nici de clubul Armatei. 

ADVERTISEMENT

Cea mai lungă serie de victorii consecutive în fața rivalei, reținută în istoria campionatului, a fost consemnată între 25 octombrie 1970 și 10 iunie 1973. când Dinamo avea să câștige 6 derby-uri.

Era echipa fraților Nunweiller, Sălceanu, Lucescu, Dinu, Dumitrache”, a continuat mesajul „câinilor”, care a fost apreciat de aproape 1.000 de suporteri pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Astăzi am deschis prima filă din cartea de istorie a acestui derby, de mâine, în fiecare zi, ne vom aminti de cele mai frumoase 10 victorii trăite împotriva rivalilor”, s-a mai arătat în mesajul de pe Facebook-ul „câinilor”.

Răspunsul acid al celor de la CSA Steaua

CSA Steaua a reacționat dur în urma postării dinamoviștilor: Steaua este Steaua. Nu ne-am numit și nu vom purta niciodată alt nume, cu atât mai puțin o înșiruire de consoane.

Noi, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, suntem Steaua, justiția a decis că nu am cedat niciodată patrimoniul nostru, mai exact marca, numele sau palmaresul. Evoluăm pe stadionul Steaua, din bulevardul Ghencea, iar pe echipamentele sportivilor noștri sunt imprimate siglele istorice ale Stelei”.

„Întrebările, tot mai frecvente, de tipul „Cine este adevărata Steaua?” nu își au rostul. Steaua suntem noi, iar când o spun Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu și mulți alții, credem că nu mai este nimic de adăugat.

Am făcut aceste precizări pentru a clarifica o statistică postată pe contul de facebook al unuia dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo, mai exact S.C. Dinamo 1948 S.A.”, s-a mai arătat în comunicatul „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.77 este cota pentru ”2” la meciul Dinamo - FCSB