Sport

Dinamo n-a știut cât câștigă?! Atacantul cu care „câinii” sunt în negocieri are un salariu de speriat!

La recomandarea lui Zeljko Kopic, roş-albii au intrat în negocieri cu un vârf elveţian foarte experimentat şi extrem de scump
05.02.2024 | 20:07
Dinamo na stiut cat castiga Atacantul cu care cainii sunt in negocieri are un salariu de speriat
Dinamo n-a știut cât câștigă?! Atacantul cu care „câinii” sunt în negocieri are un salariu de speriat!
ADVERTISEMENT

Josip Drmic a fost o ţintă pe care a fixat-o Dinamo în perioada aceasta de transferări, numai că roş-albii s-au întins mai mult decât îşi permiteau şi s-au convins în negocierile avute că atacantul în vârstă de 31 de ani e intangibil pentru un club din SuperLiga şi că în niciun caz nu ar putea să fie atras de “lanterna” din România. Tratativele cu Drmici au pornit la recomandarea lui Zeljko Kopic, dar nu au durat mult.

Josip Drmici e prea bun şi e prea scump

Vârful elveţian e sub contract cu Dinamo Zagreb şi e plătit cu un milion de euro anual! Contractul lui va expira în vara acestui an, iar statutul lui Drmic s-a deteriorat cu mult în ultima vreme, el nu mai e considerat un titular.

ADVERTISEMENT

În sezonul actual a jucat în opt meciuri şi a marcat trei goluri. A evoluat din start numai în trei partide, în celelalte cinci a intrat pe teren de pe bancă. Chiar şi aşa, banii mulţi pe care-i are au împuţinat şansele “câinilor” de a-l atrage.

Dinamoviştii au susţinut în declaraţiile recente că salariile pe care le plătesc ei nu sunt, în niciun caz, unele atât de mici încât să condamne echipa la retrogradare, însă nici nu ar fi capabili să achite atât de mulţi bani pentru un fotbalist aşa cum este Drmic.

ADVERTISEMENT

El a ajuns să câştige foarte mult graţie istoricului bogat pe care l-a avut. Internaţional elveţian cu 35 de meciuri şi cu 11 goluri, Josip a apărut în fotbal la FC Zurich, după care a trecut prin Germania, prin Anglia, prin Croaţia.

Nurnberg, Leverkusen, Gladbach, Hamburg, Norwich, Rijeka şi Dinamo Zagreb sunt formaţiile pe care le-a bifat Drmic. Kopic se gândise la el ca la o soluţie pentru atacul lui Dinamo pentru că avea informaţii despre nişte probleme pe care vârful le are la Zagreb. Din informaţiile FANATIK, Josip a ajuns într-un conflict cu directorul sportiv al lui Dinamo Zagreb şi a ajuns să se antreneze singur, separat de programul echipei.

ADVERTISEMENT

Goncalo Gregorio şi Hakim Abdallah nu sunt de ajuns

A mai avut şi o accidentare foarte gravă la genunchi, una care i-a afectat randamentul şi cota. Antrenorul “câinilor” spera că, fiind într-o criză, Drmic va putea să fie atras mai uşor la Bucureşti.

Kopic a insistat în iarna aceasta pentru aducerea unui atacant fiindcă în prima parte a stagiunii nu au fost îndeajuns de buni nici Goncalo Gregorio, nici Hakim Abdallah. Atacanţii principali din lotul dinamovist şi-au mai revenit în ultima vreme, ceea ce, culmea!, nu a ajutat formaţia roş-albă să facă puncte.

ADVERTISEMENT

Abdallah a înscris în derby-ul cu Rapid, pierdut cu 1-2. Fotbalistul din Madagascar a marcat un gol spectaculos în jocul cu vişiniii, ceea ce în clasament nu a avut niciun efect bun pentru “câini”. Gregorio a punctat în meciul cu FCU Craiova, unul pe care trupa din Ştefan cel Mare l-a pierdut, de asemenea, cu 1-2. Nici măcar acum, când atacanţii lui reuşesc să apară pe tabelă, Kopic nu câştigă vreun punct cu Dinamo.

Drmic ar fi fost o adevărată lovitură în mercato dacă ar fi ajuns, într-adevăr, la Bucureşti, iar dinamoviştii ar fi reuşit să-l readucă aproape de forma lui cea mai bună. El a avut la un moment dat o reputaţie excelentă cu care a convins-o pe Borussia Monchengladbach să plătească 10 milioane de euro în 2015 ca să-l achiziţioneze de la Bayer Leverkusen. Sumele care au fost plătite pentru transferarea lui, pe tot parcursul carierei, ajung la 20,2 milioane de euro!

Dinamo chiar e într-o situaţie disperată!

Andrei Nicolescu a vorbit recent la FANATIK SUPERLIGA despre negocierile purtate cu atacanţi: „Ne dorim un atacant. Noi am avut niște ținte. Se pare că au fost cam sus pentru situația lui Dinamo de acum și din păcate nu am reușit să le închidem, ceea ce face lucrurile un pic complicate pentru că trebuie să ne reorientăm rapid. Dar da ne dorim un atacant.

Acum avem din nou o listă, dar am avut două nume concrete cu care am fost foarte aproape, dar din păcate nu s-au materializat din cauza diferenței de nivel și de bani. Unul a apărat deja în presă. Drmic, de la Dinamo Zagreb. La celălalt mai avem o speranță. E tot străin”. Despre tratativele duse cu Drmic a scris iniţial prosport.ro.

Kopic a insistat şi după meciurile pierdute în 2024 că el şi ceilalţi oameni din club continuă să caute fotbalişti care să-i ajute să evite retrogradarea. Misiunea e foarte complicată. Roş-albii pot aduce doar jucători liberi de contracte. Or, astfel de fotbalişti care au şomat în lunile recente necesită un timp pentru adaptare, pentru pregătire fizică. Un timp pe care Dinamo nu îl are.

Echipa e ultima în clasament. Chiar şi cu înjumătăţirea punctelor, “câinilor” tot le va fi greu să se salveze. Dacă înjumătăţirea ar fi aplicată acum, roş-albii s-ar afla la cinci puncte de un loc care să le permită partciparea la barajul pentru salvare împotriva formaţiei care se va clasa a treia în liga a doua.

  • 1,5 milioane de euro a ajuns să mai valoreze Josip Drmic. Cea mai bună cotă a lui a fost de 12 milioane de euro, în 2014
  • 15.000 de euro ar fi cel mai mare salariu lunar din lotul lui Dinamo. În două luni la Zagreb, Drmic cîştigă aproape cât i-ar fi dat Dinamo Bucureşti într-un an, dacă roş-albii i-ar fi oferit şi lui 180.000 de euro anual, salariul maxim din lotul lor
ADVERTISEMENT