Sport

FC U Craiova 1948 – Dinamo 2-1, în etapa 24 din SuperLiga. Fără punct în 2024, „câinii” sunt ultimii în clasament

Dinamo a pierdut și cel de-al treilea meci oficial din 2024, 1-2 pe terenul lui FC U Craiova în etapa 24 a SuperLigii, și s-a instalat confortabil pe ultimul loc al clasamentului.
02.02.2024 | 21:15
FC U Craiova 1948  Dinamo 21 in etapa 24 din SuperLiga Fara punct in 2024 cainii sunt ultimii in clasament
Bahassa a deschis scorul în FC U craiova - Dinamo. foto: sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-02-2024
17:59

FC U Craiova 1948 - Dinamo 2-1 (Bahassa 13, Bauza 52 / Politic 64)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final. Cu o apărare de coșmar și un atac total ineficient, Dinamo a pierdut și meciul cu FC U Craiova și a trecut pe ultimul loc în clasament. Prezentul e negru, viitorul nu se anunță nici el mai luminos, iar Liga 2 se apropie cu pași repezi pentru gruparea „alb-roșie”.

Clasament SuperLiga

Min. 90+1: Șutul lui Iglesia din afara careului trece pe lângă poartă.

Min. 89: Gregorio are o nouă șansă uriașă de egalare, dar șutul său din 6 metri lovește bara.

Min. 71: Blănuță primește o pasă de la un adversar în careu, însă șutează pe lângă din 5-6 metri.

Min. 70: Abdallah îl găsește excelent în careu pe Gregorio, dar șutul acestuia din 8 metri se duce pe lângă poartă.

Min. 64: GOOOL Dinamo! Politic șutează de la peste 20 de metri, Gurău e neatent și scapă mingea în plasă.

Min. 56: Bine lansat de Bauza, Blănuță scapă singur cu Golubovic, dar trimite în el din 10 metri și mingea iese în corner.

Min. 52: GOOOL FC U Craiova! Bauza interceptează o minge la 40 de metri de poarta lui Dinamo, trece în slalom de mai mulți jucători adverși, pătrunde în careu și reia fabulos în poartă din 6 metri, cu călcâiul.

Min. 45+3: Gregorio șutează la colțul scurt din marginea careului, Gurău respinge greu în corner.

Min. 37: Abdallah pleacă de la limita ofsaidului, mingea ajunge la Politic pe partea stângă, centrare pe 10 metri pentru Gregorio, care înscrie cu un vole superb. Golul este anulat însă după analiza fazei de către VAR, pentru poziția afară din joc a lui Abdallah.

Min. 32: Corner pentru Dinamo, Achim respinge aiurea până la Gregorio, dar șutul acestuia din 10 metri e scos miraculos de Gurău de la rădăcina barei.

Min. 13: GOOOL FC U Craiova! Bahassa preia la marginea careului, se întoarce cu fața la poartă și înscrie cu un șut plasat, lângă bară.

Min. 8: Ilic șutează cu stângul din afara careului, Gurău reține fără probleme.

Min. 1: A început partida.

Înaintea partidei, s-a ținut un moment de reculegere în memoria unui suporter al formației oltene, de cedat de curând.

Moment de reculegere
02-02-2024
16:22

Echipele de start la FC U Craiova- Dinamo

FC U Craiova: Gurău – R. Negru, Kvakic, Lacroix, Mascarenhas – V. Achim, Dr. Albu – Sidibe, Bauza, Bahassa – Blănuță. Rezerve: R. Popa – M. Enache, Lekiatas, Padula, Asamoah, Buta, M. Ilie, Vl. Pop, Blidar, Ibrahim. Antrenor: Giovanni Costantino 

Dinamo: Golubovic – Lucas, Velkovski, Patriche – Cr. Costin, Ilic, Pavicic, Bordușanu – Abdallah, Gregorio, D. Politic. Rezerve: Răilean, Began – Gnahore, D. Iglesias, D. Irimia, P. Neagu, A. Bani, R. Grigore, Dr. Irimia, Milanov. Antrenor: Zeljko Kopic

Meciul FC U Craiova 1948 – Dinamo are loc vineri, 2 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 24-a din SuperLiga. Oltenii au pierdut ambele partide din acest an și pentru ei în locul obiectivului play-off acum trebuie evitate locurile de baraj, fiind pe locul 11, cu 27 de puncte, unul peste locul 13, Politehnica Iași. Dinamo, și ea tot cu zero puncte în 2024, e în situație disperată, doar 16 puncte și penultimul loc, retrogradabil direct.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – Dinamo, Live Stream în etapa 24 din SuperLiga

FC U Craiova 1948 – Dinamo se dispută vineri, 2 februarie, de la ora 20.00, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Banilor, în etapa a 24-a din SuperLiga. Giovanni Costantino, antrenorul gazdelor, s-a aflat la un pas de demitere chiar după primul meci din 2024, în care echipa sa a condus cu 3-1 până în minutul 75 în Giulești pe Rapid, dar la final a fost 4-3 pentru bucureșteni!

ADVERTISEMENT

Oltenii vor victoria, dar patronul lor, Adrian Mititelu, recunoaște că îi e teamă de acest meci, deoarece Dinamo a arătat multe lucruri bune în aceste două partide din 2024 și poate pune serioase probleme. Un rezultat negativ al echipei craiovene ar complica mult lucrurile în privința șanselor de evitare a locurilor de baraj.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – Dinamo

Partida FC U Craiova 1948 – Dinamo se joacă vineri, 2 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în etapa a 24-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova, în a doua zi a lunii februarie, parcă ar fi început de primăvară. Soarele va domina pe cer aproape încă de dimineață și pericolul precipitațiilor va fi absolut inexistent. Maxima zilei va ajunge la ora amiezii la 8 grade, iar seara, la ora când va avea loc meciul, vor mai fi în jur de 4 grade, tocmai bine pentru fotbal pentru o lună de iarnă. Un arbitru experimentat a fost delegat la acest meci, gălățeanul Adrian Cojocaru.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC U Craiova 1948 – Dinamo

Ambii antrenori au probleme de lot înaintea acestei confruntări. Giovanni Costantino nu poate folosi nu mai puțin de patru jucători, dintre care doi reprezintă piese fundamentale, ambii fiind suspendați. Este vorba despre golgheterul Aurelian Chițu și mijlocașul William Baeten. Sunt accidentați Buta și van Durmen. În mod surprinzător, fundașul Danny Henriques, titular etape bune în toamnă, s-a despărțit de FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

La Dinamo, dincolo de haosul plecărilor și al sosirilor, antrenorul Zeljko Kopic are de rezolvat problema absenților, cu toții jucători importanți pentru Dinamo: fundașul central Homawoo, fundașul dreapta Gabriel Moura, fundașul stânga Costin Amzăr și mijlocașul Neluț Roșu. Dinamo anunță că vor mai pleca jucători, dar și că vor mai sosi alții.

Cote la pariuri pentru jocul FC U Craiova 1948 – Dinamo

Pentru casele de pariuri, echipa craioveană este favorită la o cotă foarte bună – 1,85, în timp ce pentru o victorie a „câinilor”, care ar fi aur pentru ei, cota urcă până la 4,30. Șansă dublă „1X” are 1,20, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,75. Un gol al Craiovei înseamnă 1,25, iar unul în contul lui Dinamo 1,55.

ADVERTISEMENT

De la revenirea oltenilor, în 2021, în mod ciudat un singur meci s-a disputat la Craiova, chiar în 2021. Atunci, gazdele au obținut victoria la limită, cu 1-0. Alte șase jocuri, dintre care două în Cupa României, au avut loc în București și patru au fost remize. În alte două s-au impus oaspeții.

ADVERTISEMENT