Sport

Dinamo, prestaţie curajoasă în faţa “balaurului” Barcelona! Cronica unei înfrângeri care dă speranţe pentru viitor

Dinamo a pierdut meciul de la Barcelona, scor 32-36. "Dulăii" pregătiţi de Xavi Pascual au avut o prestaţie curajoasă, cu un joc ofensiv foarte bun, pe alocuri, care dă speranţe pentru următoarele meciuri din Champions League.
14.10.2021 | 23:55
Dinamo prestatie curajoasa in fata balaurului Barcelona Cronica unei infrangeri care da sperante pentru viitor
ADVERTISEMENT

Xavi Pascual s-a întors ca adversar la Barcelona după ce a pregătit în ultimii 12 ani echipa catalană. Vizibil emoţionat de primirea pe care i-au făcut-o fanii, antrenorul lui Dinamo abia şi-a stăpânit lacrimile la intrarea în sală.

Dinamo, prestaţie curajoasă în faţa “balaurului” Barcelona!

Începutul de meci a fost exploziv pentru gazde care s-au desprins rapid la 3-0 după ce greşelile “dulăilor” au fost pedepsite de vedetele Barcei. Partea bună din acest meci este că Dinamo a avut forţa să revină în multe momente când meciul părea să se rupă şi diferenţa să crească semnificativ.

ADVERTISEMENT

După începutul nefast, atacul lui Dinamo a început să livreze. A fost un joc deschis, evident dominat de Barcelona, dar cu goluri multe de ambele părţi. “Dulăii” au avut un handicap mare în poartă, acolo unde a lipsit Saeid Heidarirad, accidentat.

Lipsa lui Saeid Heidarirad s-a simţit între buturi!

Astfel, Xavi Pascual a rămas în doi portari, Khalifa Ghedbane şi tânărul Dan Andrei Lazăr. Iar când joci cu Barcelona în Champions League şi ai la dispoziţie doar un portar cu experienţa competiţiei, lucrurile nu pot să meargă foarte bine.

ADVERTISEMENT

Ghedbane a avut intervenţii remarcabile în prima parte, însă cu toate acestea, catalanii au reuşit să se desprindă la un moment dat la 10-4. A venit o răbufnire de orgoliu pentru “dulăi” care au strâns imediat la 10-7.

Dika Mem, evoluţie strălucitoare!

În prima parte, diferenţa maximă a fost de 7 goluri pentru catalani, unde a strălucit interul dreapta Dika Mem, însă până la pauză “dulăii” au reuşit să mai strângă scorul şi s-a intrat la cabine cu  19-14.

ADVERTISEMENT

Barcelona a început foarte tare şi repriza secundă, iar la un moment dat a existat riscul unei înfrângeri severe. Catalanii s-au desprins rapid la 27-18 şi au păstrat diferenţa la 8-9 goluri minute bune, profitând şi de repriza mai puţin inspirată a lui Ghedbane, în antiteză cu cea din prima parte.

Vali Ghionea, cel mai bun marcator al “dulăilor”

Dinamo nu a avut antidot la jocul exploziv al catalanilor, însă a arătat că ştie să lovească pe contre. Valentin Ghionea a făcut un meci mare şi a fost cel mai bun marcator al dinamoviştilor cu 7 goluri din 9 aruncări.

ADVERTISEMENT

Cu o defensivă mai bine organizată în final, “dulăii” au avut minute foarte bune în final când au scăzut diferenţa de pe tabelă până la 4 goluri. Dan Racoţea a avut în mână şi golul care îi apropia “periculos” pe dinamovişti de adversară, însă interul stânga s-a grăbit şi a tras peste dintr-o situaţie bună.

Barcelona a redus turaţia în final

La fel de adevărat, Barcelona nu a mai turat motoarele în final şi a fost mulţumită şi cu o victorie la o diferenţă mai mică. Meciul s-a încheiat 36-32 pentru catalani.

Khalifa Ghedbane şi-a dinamitat procentajul bun din prima parte şi în final a avut 23% (11 intervenţii din 47 de şuturi). De cealaltă parte, Gonzalo Perez de Vargas a făcut un meci bun, cu un procentaj de 31%. La fel ca şi Ghedbane, Perez de Vargas nu a mai reuşit să apere în final la acelaşi nivel ca şi în prima parte, astfel că procentajele au mai scăzut.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Dika Mem de la catalani, care a reuşit să înscrie nu mai puţin de 12 goluri din 13 aruncări. O evoluţie aproape de perfecţiune din partea interului dreapta francez.

Lista marcatorilor: 

Cei mai buni marcatori din meci
Cei mai buni marcatori din meci

Catalanii, eficacitate foarte mare la finalizare

Noua achiziţie a celor de la Dinamo, Eduardo Gurbindo se poate dovedi un mare plus pentru echipă. Ibericul a reuşit să marcheze de 3 ori, însă abia a ajuns la “dulăi” şi ai are nevoie de o perioadă de adaptare.

Catalanii au avut o eficacitate extrem de ridicată la finalizare, nu mai puţin de 75% din şuturi atingând ţinta. De cealaltă parte, Dinamo a avut 55%, ceva mai bun ca în alte meciuri din competiţie.

Urmează una dintre “finale” pentru Dinamo! Confruntare dificilă pe terenul celor de la Motor

Una peste alta, este o evoluţie care dă curaj “dulăilor” în cursa pentru ieşirea din grupe. Peste o săptămână urmează un meci mult mai important pentru Dinamo, împotriva uneia dintre contracandidate la calificarea din grupe.

Elevii lui Xavi Pascual joacă pe terenul celor de la Motor şi o victorie ar fi de aur pentru îndeplinirea obiectivului. Dinamo rămâne pe locul 6, la egalitate de puncte cu Motor şi cu un punct mai mult decât Flensburg.

Clasament:

Clasamentul grupei B
Clasamentul grupei B
  • 7 goluri din 9 aruncări a avut Vali Ghionea (cel mai bun marcator al “dulăilor)
  • 11 intervenţii a avut Khalifa Ghedbane, portarul lui Dinamo
ADVERTISEMENT