Sport

Dinamo, reunire cu probleme! “Câinii” speră la play-off, dar au interdicţie la transferuri: “Defilăm cu ce avem!”

Dinamo se va reuni luni, 9 ianuarie, pentru restul sezonului din liga secundă. Însă, "câinii" se confruntă în continuare cu probleme financiare importante.
05.01.2023 | 13:40
Dinamo reunire cu probleme Cainii spera la playoff dar au interdictie la transferuri Defilam cu ce avem
Jucătorii dinamovişti în ultimul meci din 2022, cu FC Braşov. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo este în lupta pentru play-off în liga secundă, fiind la doar două lungimi de locul şase, ocupat de Gloria Buzău. Echipa lui Ovidiu Burcă speră să promoveze în prima ligă în acest sezon, însă lucrurile la echipă nu stau foarte bine.

Dinamo, reunire cu probleme! “Câinii”, cantonament la Săftica

“Câinii” se vor reuni pe data de 9 ianuarie, când vor avea vizita medicală pentru a doua parte a sezonului. Marţi, echipa condusă de Ovidiu Burcă va începe antrenamentele pentru finalul sezonului regulat, care se anunţă de foc pentru dinamovişti.

ADVERTISEMENT

Cum banii sunt o mare problemă la Dinamo, nu va fi niciun cantonament programat în străinătate, “câinii” vor efectua un stagiu de pregătire la Săftica, acolo unde “câinii” se laudă că s-a lucrat intens în perioada de vacanţă.

Gazonul de la Săftica a fost îmbunătăţit, s-au făcut lucrări şi la vestiar, care a fost modificat, dar dincolo de aceste schimbări cosmetice, “câinii” au probleme stringente şi la nivelul personalului de la Săftica, şi el insuficient.

ADVERTISEMENT

Interdicţia la transferuri, marea problemă: “În aceste condiții, defilăm cu ceea ce avem la dispoziție”

Din punct de vedere tehnic, cea mai mare problemă a dinamoviştilor este interdicţia la transferuri dictată de FIFA în finalul lunii noiembrie pentru litigiile cu Joseph Akpala și Raul Albentosa, foşti jucători ai “câinilor”.

Ovidiu Burcă a fost deznădăjduit de decizia celor de la FIFA şi spune că se bazează doar pe jucătorii pe care îi are la dispoziţie, fără să mai aştepte vreun miracol prin care situaţia să fie rezolvată şi transferurile să fie deblocate:

ADVERTISEMENT

„În aceste condiții, defilăm cu ceea ce avem la dispoziție. Nu putem umbla acum la lotul de jucători”, a spus Ovidiu Burcă în finalul anului trecut.

Dinamo, trei finale pentru play-off! Dacă le câştigă pe toate, au toate şansele să fie în primele 6

Sezonul din Liga 2 Casa Pariurilor se va relua în finalul lunii februarie. Dinamo mai are de disputat trei meciuri, iar dacă va obţine nouă puncte are toate şansele de a prinde un loc între primele şase.

ADVERTISEMENT

Dinamo va relua sezonul cu un meci în faţa “lanternei” Unirea Constanţa (acasă), apoi se va deplasa la Şelimbăr, iar în ultima etapă din sezonul regulat, “câinii” vor juca acasă cu Politehnica Timişoara.

Chiar dacă vor prinde play-off-ul, drumul spre prima ligă este anevoios. Chiar dacă CSA Steaua nu are drept de promovare, Poli Iaşi şi Oţelul Galaţi sunt favorite să promoveze direct, în timp ce un eventual baraj nu îi avantajează pe “câini”.

Mai sunt de rezolvat şi problemele financiare de la echipă. Planul de reorganizare modificat a fost respins, iar asta înseamnă că Dinamo trebuie să meargă înainte cu planul iniţial, despre care oficialii clubului au spus că nu mai este fezabil, existând ameninţarea falimentului.

  • 8 este locul ocupat de Dinamo în Liga 2 Casa Pariurilor
  • 7 victorii în 16 etape au obţinut “câinii” în liga secundă
ADVERTISEMENT