Sport

Dinamo se mută și de la Clinceni înaintea derby-ului cu CSA Steaua. Motivul pentru care nu se poate juca pe “Ștefan cel Mare”

Dinamo a refuzat să mai joace în Ștefan cel Mare și a preferat să dispute meciurile considerate pe teren propriu din Liga 2 Casa Pariurilor la Clinceni.
29.08.2022 | 10:05
Dinamo se muta si de la Clinceni inaintea derbyului cu CSA Steaua Motivul pentru care nu se poate juca pe Stefan cel Mare
Dinamo și-a disputat cele 2 meciuri de pe teren propriu din Liga 2 Casa Pariurilor la Clinceni. Ultimul meci în „Groapă” a fost la barajul cu U Cluj. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut încă un meci la Clinceni, unde își dispută „alb-roșiii” meciurile considerate pe teren propriu, deși echipa lui Ovidiu Burcă putea să joace în continuare în Ștefan cel Mare.

Dinamo a refuzat să joace acasă în Ștefan cel Mare: „Nu a dorit”

CS Dinamo a debutat în noul sezon din Liga 3 pe stadionul din Ștefan cel Mare. Echipa antrenată de Daniel Iftodi s-a impus cu 2-1 în fața celor de la CS Tunari, formație care în sezonul trecut a disputat barajul pentru accederea în Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo din Liga 2 le-au reproșat în comentarii celor de la CS că echipa lui Ovidiu Burcă este nevoită să își dispute meciurile de pe teren propriu la Clinceni.

„Și acum e întrebarea: de ce CS Dinamo poate juca pe Ștefan cel Mare, iar cealaltă echipă, nu???”, a scris supărat un fan.

ADVERTISEMENT
CS Dinamo anunță că echipa din Liga 2 Casa Pariurilor a refuzat să joace în Ștefan cel Mare
CS Dinamo anunță că echipa din Liga 2 Casa Pariurilor a refuzat să joace în Ștefan cel Mare

Iar răspunsul celor de la CS Dinamo a venit foarte prompt: „Cealaltă echipă nu a dorit să joace în Șoseaua Ștefan cel Mare”.

Vlad Iacob a explicat de ce Dinamo nu a dorit să mai joace în Ștefan cel Mare: „Stadionul nu era omologat”

Vlad Iacob a explicat pentru gsp.ro de ce Dinamo nu va mai juca pe stadionul din Ștefan cel Mare: „La penultimul meci al nostru, stadionul Dinamo nu era omologat pentru Liga 2, plus că gazonul era într-o stare precară deja încă de atunci. Mai jucau acolo diverse formații din cadrul Clubului Sportiv, vestiarele erau pline de mucegai și într-o situație precară.

ADVERTISEMENT

Pe lânga toate acestea, cu părere de rău o spun, experiența de acolo e groaznică. Nu spun că la Cinceni lucrurile stau extraordinar, dar măcar tribunele sunt aproape de teren”.

În final, administratorul special al „câinilor” a explicat că Dinamo nu își dorește să mai evolueze nici la Clinceni: „Gazonul arăta mult mai bine când am mers noi acolo. Din păcate, la ultimul meci, nici gazonul de la Clinceni n-a mai arătat bine. Autoritățile locale n-au avut grijă de el. Nu ne dorim să mai rămânem la Cinceni, dupa ce am văzut cum au arătat lucrurile sâmbătă. Ne-a dezvantajat și aspectul acesta pe noi, fiind o echipă care încearcă sa joace un fotbal pozitiv”.

ADVERTISEMENT

Demolarea stadionului din Ștefan cel Mare va începe abia în luna octombrie

Ionuț Popa, președintele lui CS Dinamo, a declarat că demolarea stadionului din Ștefan cel Mare a fost din nou amânată.

„Cred că în luna septembrie se vor finaliza toate studiile de specialitate, iar în luna octombrie preconizez că va începe demolarea stadionului. Cu siguranță, stadionul vechi va fi demolat până la finalul acestui an”.

Astfel, procedura de demolare se va încheia până la finalul anului 2022. Noul stadion ar trebui să fie gata în 2024.

Ionel Augustin, fostul antrenor al lui Dinamo, declara că echipa poate juca în Ștefan cel Mare până în luna octombrie!

Ionel Augustin dezvăluia într-un interviu pentru FANATIK că Dinamo primise acceptul de la Clubul Sportiv să joace în continuare în Ștefan cel Mare pentru o sumă modică.

„Câinii” mai aveau contract de închiriere până în vara lui 2023: „Sunt bucuros că vom juca în continuare pe stadionul Dinamo și vreau să îi mulțumim pe această cale domnului președinte Ionuț Popa.

Din informațiile pe care le avem, cred că vom putea juca în Ștefan cel Mare până în septembrie-octombrie, chiar noiembrie, dacă demolarea va începe pe la finalul anului sau din primăvară. Am găsit înțelegere și știu că deja s-a dat o sumă de bani avans pentru chirie. E o sumă modică. Nu e mare, dar nici să jucăm gratis”.

ADVERTISEMENT