Sport

S-a stabilit un nou termen pentru demolarea stadionului Dinamo. Când ar urma să fie pusă la pământ arena din Ștefan cel Mare

Cea mai mare dorință a fanilor dinamoviști este ca echipa favorită să joace pe un stadion nou și modern. Proiectul construirii unei noi arena a fost demult aprobat, dar demolarea vechii arene mai întârzie câteva luni.
18.08.2022 | 16:28
Sa stabilit un nou termen pentru demolarea stadionului Dinamo Cand ar urma sa fie pusa la pamant arena din Stefan cel Mare
Oficialii CS Dinamo dau asigurări că până la sfârșitul anului stadionul din Ștefan cel Mare va fi demolat
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că vechiul stadion din Ștefan cel Mare își trăiește anul acesta ultimele luni de viață. Proiectul noii arene a primit toate avizele, dar demolarea celui vechi a fost din nou amânată.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: ”Nu mai depinde de noi”

Bătrânul stadion Dinamo va fi pus la pământ până la sfârșitul anului, dă asigurări președintele Clubului Sportiv, Ionuț Popa. Dacă în luna ianuarie demolarea era prevăzută pentru această vară, termenul a fost împins, ulterior, spre toamnă.

ADVERTISEMENT

Acum, oficialul CS Dinamo anunță un nou termen, menționând că proiectul se dezvoltă, totuși, conform planului și că lucrările vor evolua cu mare rapiditate din momentul în care vechile tribune vor fi o amintire.

”Cred că în luna septembrie se vor finaliza toate studiile de specialitate, iar în luna octombrie preconizez că va începe demolarea stadionului. Cu siguranță, stadionul vechi va fi demolat până la finalul acestui an.

ADVERTISEMENT

Suntem în linie dreaptă cu proiectul. S-a încheiat perioada de ofertare, acum se lucrează la studiile de specialitate, fezabilitate. Din informațiile mele, se lucrează încă la partea tehnică a proiectului.

Cred că lucrurile vor merge mai rapid decât era preconizat, compania care se ocupă este obișnuită cu proiectele pentru stadioane, au deja planul bine făcut și se vor mișca repede. Din acest moment, nu mai depinde de noi, de club, am predat toată documentația, CNI se ocupă”, a spus Ionuț Popa, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Noul stadion ar trebui să fie inaugurat în 2024

Fanii echipei Dinamo au militat ani de zile pentru ca gruparea din Ștefan cel Mare să beneficieze de un stadion nou, dar fără pistă de atletism, pentru ca tribunele să fie cât mai aproape de suprafața de joc.

Cerința suporterilor a fost agreată de constructor, iar noua arenă ar trebui predată în 2024, dacă nu vor apărea disfuncționalități în procesul de construcție.

ADVERTISEMENT

Cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, noul stadion va fi unul dintre cele mai cochete și moderne din țară și va costa în jur de 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT