Sport

Astrit Selmani, noul număr 9 al lui Dinamo! Anunțul roș-albilor despre atacantul kosovar. Update exclusiv

Dinamo se inspiră de la rivalii de la Rapid. Astrit Selmani, atacant cu selecţii în naţionala din Kosovo, a semnat pentru "câini" și va purta tricoul cu numărul 9.
16.02.2024 | 16:00
Astrit Selmani noul numar 9 al lui Dinamo Anuntul rosalbilor despre atacantul kosovar Update exclusiv
Dinamo a anunțat că atacantul kosovar Astrit Selmani a ales să poarte tricoul cu numărul 9 la formația pregătită de Zeljko Kopic. Sursă foto: Facebook Dinamo Bucuresti
ADVERTISEMENT
16-02-2024
14:06

Astrit Selmani va avea numărul 9

Dinamo a anunțat că atacantul kosovar Astrit Selmani a ales să poarte tricoul cu numărul 9 la formația pregătită de Zeljko Kopic.

”Atacantul kosovar Astrit Selmani (26 de ani), al șaptelea transfer reușit de clubul nostru în acest mercato, va evolua la Dinamo cu numărul 9. Selmani ar putea debuta în tricoul alb-roșu în meciul cu Oțelul Galați, programat pe stadionul Arcul de Triumf, duminică, la ora 20:00, în etapa cu numărul 26 de SuperLigă.

 Ne vedem pe Arc să susținem echipa pregătită de Zeljko Kopic în această cursă pentru un loc în prima ligă!”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului Dinamo.

 

10-02-2024
18:11

Dinamo a oficializat transferul atacantului Astrit Selmani

Astrit Selmani este noul jucător al lui Dinamo. Transferul anunțat de FANATIK s-a oficializat, iar atacantul cu selecții la naționala Kosovo vine să dea goluri și să o salveze pe Dinamo de la retrogradare.

Bine ai venit, Astrit Selmani!
Internaționalul kosovar Astrit Selmani (26 de ani), ultima oară la IFK Göteborg, este de astăzi noul atacant al echipei noastre, anunță Dinamo 1948 prin intermediul platformelor oficiale de comunicare.
Născut la Malmö, cu dublă cetățenie, Kosovo și Suedia, Selmani și-a început cariera în fotbalul suedez și a evoluat pentru Ängelholm, Kristianstads, Rosengård, Torns, Varberg și Hammarby, fiind transferat în vara anului 2022 de Hapoel Beer Sheva (Israel).
Selmani nu s-a adaptat în Israel, fiind împrumutat, pe parcursul anului trecut, la Midtjylland (Danemarca) și la IFK Göteborg (Suedia).
26 de goluri a marcat Selmani în prima ligă a Suediei, conform transfermarkt.com, pentru Varberg și Hammarby.
5 selecții are noul atacant dinamovist pentru prima reprezentativă a statului Kosovo. A jucat 3 meciuri în preliminariile Mondialului din Qatar și a marcat un gol în meciul amical Kosovo vs Burkina Faso.
6 goluri a înscris Selmani în cupele europene, în tururile preliminare Conference League, 5 pentru Hammarby și unul pentru Hapoel Beer Sheva.
1 trofeu are Selmani în palmares, Cupa Suediei în 2021 cu Hammarby.

E moda jucătorilor ex-iugoslavi în SuperLiga. Rapid a dat lovitura cu cuplul de atac Rrahmani – Burmaz şi tot mai multe echipe îşi îndreaptă atenţia spre jucătorii din Kosovo, Serbia şi alte ţări din fosta Iugoslavie.

Dinamo transferă un atacant din naţionala Kosovo!

Dinamo se inspiră de la rivalii din Giuleşti şi a ales tot un atacant kosovar cu prezenţe în echipa naţională. Din informaţiile FANATIK, “câinii” îl transferă pe Astrit Selmani.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 26 de ani, Astrit Selmani a devenit liber de contract în ianuarie, după despărţirea de Hapoel Beer Sheva. În vară a fost împrumutat la IFK Goteborg, pentru care a marcat un gol în singurul meci disputat.

Astrit Selmani şi-a luat referinţe de la kosovarii de la Rapid

FANATIK a aflat că Astrit Selmani s-a interesat de la colegii kosovari de la Rapid despre nivelul SuperLigii şi condiţiile de aici, în timp ce negocia cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Atacantul din Kosovo a fost preocupat despre insolvenţa lui Dinamo, despre plata salariilor şi a primit referinţe bune despre viaţa din Bucureşti din partea conaţionalilor săi de la Rapid.

Astrit Selmani e născut în Suedia, acolo unde şi-a petrecut o bună parte din carieră. În vara anului 2022, kosovarul a fost cumpărat de Hapoel Beer Sheva de la Hammarby pentru 1 milion de euro.

ADVERTISEMENT

A bifat cinci selecţii în naţionala din Kosovo

Nu a reuşit să se impună în Israel, el fiind împrumutat la Midtjylland şi IFK Goteborg înainte să îşi rezilieze contractul. Atacantul încearcă să îşi relanseze cariera la Dinamo, care a căutat toată iarna un atacant valoros.

Astrit Selmani a debutat în 2021 în naţionala statului Kosovo pentru care a bifat cinci selecţii şi a marcat un gol. Ultimul meci în prima reprezentativă l-a disputat în 2022.

ADVERTISEMENT

Este al şaptelea transfer al lui Dinamo în această iarnă. Au fost aduşi sub comanda lui Kopic: Darko Velkovski, Georgi Milanov, Damagoj Pavicic, Eddy Gnahore, Dorian Răilean şi Petru Neagu.

  •  5 kosovari mai sunt în Superligă: Albion Rrahmani, Ermal Krasniqi și Florent Hasani (Rapid), Rion Zejnullahu (CFR Cluj şi Albin Berisha (Petrolul)
  • 26 de ani are Astrit Selmani
ADVERTISEMENT