Sport

Zeljko Kopic are cifre horror la Dinamo! Antrenorul și-a distrus CV-ul cu „performanța” de la cârma „câinilor”

Dinamo își pune mari speranțe în antrenorul croat Zeljko Kopic, considerat omul potrivit să salveze echipa de la retrogradare, după experiențele reușite din Cipru și Bulgaria.
05.02.2024 | 18:41
Zeljko Kopic are cifre horror la Dinamo Antrenorul sia distrus CVul cu performanta de la carma cainilor
Dinamo își pune mari speranțe în antrenorul croat Zeljko Kopic, considerat omul potrivit să salveze echipa de la retrogradare, după experiențele reușite din Cipru și Bulgaria FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acționarii lui Dinamo l-au adus pe Zeljko Kopic (46 de ani), în decembrie 2023, pentru a scoate echipa din zona retrogradării, bazându-se mult pe imaginea de salvator pe care tehnicianul croat și-a creat-o în ultimii ani, după experiențele de la Pafos (Cipru) și Botev Plovdiv (Bulgaria).

După 7 meciuri la Dinamo, Zeljko Kopic are cea mai mică medie de puncte/meci din carieră

Zeljko Kopic a preluat Dinamo din etapa a 18-a. ”Câinii roșii” erau pe locul 15, penultimul, cu 10 puncte. După 7 meciuri, înlocuitorul lui Ovidiu Burcă a acumulat doar 6 puncte, iar Dinamo a coborât pe ultimul loc în SuperLiga, depășită de FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Comparativ cu primele 7 meciuri la Pafos și la Botev Plovdiv, echipe pe care le-a preluat tot în subsolul clasamentului și le-a salvat de la retrogradare, Zeljko Kopic a înregistrat la Dinamo un bilanț mai slab: 6 puncte din două victorii (2-0 cu FC Botoșani, 1-0 cu FC Voluntari) și cinci înfrângeri.

La Pafos și la Botev Plovdiv, Zeljko Kopic a câștigat 10 puncte în primele sale 7 jocuri de campionat, reușind trei victorii, un egal și trei eșecuri. Momentan, Kopic are pe banca ”alb-roșiilor” cea mai slabă medie de puncte câștigate din cariera sa: 0,86/meci.

ADVERTISEMENT

La Pafos, în 36 de meciuri, a reușit o medie de 1,42 de puncte/meci, iar pe Botev Plovdiv a scos-o din zona retrogradării cu o medie de 1,36 de puncte/meci. Kopic are o medie generală de 1,34 de puncte/meci, calculată la 285 de partide ca antrenor principal.

  • 2,16 puncte/meci este cea mai bună medie realizată de Zeljko Kopic în cariera de antrenor. A contabilizat-o în cele 19 partide pe banca lui Dinamo Zagreb (2 decembrie 2021 – 21 aprilie 2022)
ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic le-a salvat de la retrogradare pe Pafos și pe Botev Plovdiv

La începutul sezonului 2018-2019, după ce a fost dat afară de la Hajduk Split, o contribuție importantă a avut și eliminarea din Europa League de către FCSB, Zeljko Kopic a acceptat provocarea primită de la Pafos, ultimul loc în Cipru, cu un punct după 5 etape. Tehnicianul croat a redresat repede echipa. Pafos a terminat sezonul regulat pe locul 8, cu 21 de puncte, iar în play-out a acumulat 17 puncte și s-a clasat pe locul 2 din 6 formații.

În august 2022, Kopic a repetat povestea în Bulgaria. Antrenorul croat a preluat-o pe Botev Plovdiv de pe ultimul loc în clasament, fără niciun punct după patru runde, și în 14 etape a dus-o până pe 10, cu 19 puncte. Cu toate astea, conducerea clubului l-a demis pe antrenorul croat înainte să înceapă play-out-ul, după o înfrângere suferită în etapa a 18-a, legată de eliminarea din Cupa Bulgariei.

ADVERTISEMENT

Zeljko Kopic mizează pe fotbaliști croați

Ca și la Dinamo, Kopic s-a bazat pe fotbaliști croați în cele două experiențe. La Pafos i-a avut sub comandă pe fundașul central Diego Zivulic, acum la Oțelul, și pe atacantul Federico Rasic, dar cel mai mult pe Zeljko Kopic l-a ajutat Adam Nemec. Vârful slovac de la FC Voluntari a contribuit cu 15 goluri la salvarea echipei de la retrogradare.

La Botev Plovdiv, Kopic a avut în lot tot doi fotbaliști croați: Roberto Puncec (fundaș central) și Martin Sekulic (atacant). Zeljko Kopic mizează la Dinamo pe doi mijlocași din Croația, Christian Ilic și Domagoj Pavicic, împrumutat în această iarnă, de la Aris Salonic, unde nu juca.

Zeljko Kopic mai are 15 meciuri la dispoziție pentru a salva Dinamo

Misiunea lui Zeljko Kopic se anunță mult mai dificilă la Dinamo, ajunsă pe ultimul loc în SuperLiga, cu 15 meciuri rămase de disputat: șase în sezonul regulat și nouă în play-out. În ultimele runde din sezonul regulat, Dinamo întâlnește două echipe din play-off, Farul și CFR Cluj, și patru din partea a doua a clasamentului.

Meciurile cu Oțelul, Poli Iași și UTA se anunță adevărate finale în lupta pentru evitarea locurilor direct retrogradabile, pe care se află în acest moment Dinamo și FC Botoșani. În play-out, cele 10 echipe joacă fiecare cu fiecare într-o singură manșă.

E un moment dur pentru noi. Avem meciuri suficiente să întoarcem soarta, dar trebuie să fim mai buni” – Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Cu cine mai joacă Dinamo în sezonul regulat

Farul – Dinamo
Dinamo – Oțelul
CFR Cluj – Dinamo
Dinamo – Hermannstadt
Poli Iași – Dinamo
Dinamo – UTA

Cum arată acum clasamentul din play-out

1. Sepsi/Hermannstadt 17 p
2. U Cluj 16 p
3. Petrolul 16 p
4. FCU Craiova 15 p
5. UTA 15 p
6. Oțelul 14 p
7. Poli Iași 13 p
8. FC Voluntari 13 p
9. FC Botoșani 9 p
10. Dinamo 8 p

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

După meciul bun pe care l-am făcut cu Rapid, a venit acest joc cu FC U Craiova, care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor noastre și asta ne îngrijorează în continuare, că nu avem o constanță, facem meciuri bune, urmate de meciuri mai puțin bune. Explicații să zicem că există, am avut chiar sâmbătă o întâlnire de trei ore și jumătate cu domnul Kopic și am mai pus la cale, să zicem, anumite aspecte. Antrenorul are spiritul dinamovist, chiar dacă vorbim de Dinamo Zagreb și va avea puțin de lucru să-l transmită jucătorilor” – Eugen Voicu, acționar, la Radio Dinamo 1948

ADVERTISEMENT
Tags: